Майчинството - счетоводно - 17

• 60 662
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
 Здравейте мами   bouquet

Имам  голяма нужда от съвета Ви! Изчетох много постинги, но нещо не намирам точно това, което ми трябва, затова Ви се извинявам ако се повтарям, но наистина имам нужда от вашата помощ.
 Вече със съпругът ми мислим за бебче, но трябва да си увелича заплатата на която съм осигурявана до момента - 255 лв.
 Шефът ми поема на 100% вноските за минимална заплата. Говорихме със него  и няма проблем да ми увеличи осигуровките на колкото искам аз. Ясно е, че аз ще си доплащам сумата. Това което бих искала да ви попитам на 800 или 900 лв. колко ще са ми осигуровките и съответно сумата , която ще плащам аз. Не ми е много ясно как се смята и не искам да сгреша някъде, затова се обръщам към вас.

Благодаря ВИ сърдечно   bouquet  bouquet  bouquet

За 800 лв удръжките общо /работодател+служител/ са 317,60 лв

За 900 лв удръжките общо /работодател+служител/ са 357,30 лв

За 255 лв удръжката за сметка на работодателя е 45,91 лв.От горните две суми вадиш 45,91 и ще получиш това,което трябва ти да доплащаш.

# 886
Elfita   Много ти благодаря за бързият отговор   bouquet Това ми беше нужно да знам   bouquet

# 887
  • Cambridge, UK
оправих датата, благодаря (по справка на нои на 500лв съм осигурявана цялата 2007 + 3 месеца от 2008-ма)
т.е. държавата няма да ми зачете месеците през които съм се осигурявала на 500 лв?

Е ще ти "зачете" част от тези месеци. В кой месец трябва да излезеш в първият 45-дневен болничен?

27 август Simple Smile

# 888
  • София-Младост
оправих датата, благодаря (по справка на нои на 500лв съм осигурявана цялата 2007 + 3 месеца от 2008-ма)
т.е. държавата няма да ми зачете месеците през които съм се осигурявала на 500 лв?

Е ще ти "зачете" част от тези месеци. В кой месец трябва да излезеш в първият 45-дневен болничен?

27 август Simple Smile
Периодът за болничния тогава е от 08.2008 до 07.2009. Ако през тези месеци имаш осигуряване на 500лв, ще ти бъде зачетено разбира се. Месеците преди 08.2008 не влизат в изчисленията.

# 889
Здравейте, мами. Simple Smile

Имам нужда от помощ за една приятелка.

Значи, в момента тя е бременна във втори месец, а терминът и е на 13 ноември 2009 г. Демек, датата на болничния за 45 дни тр да е 14 септември (ако бъркам, ме поправете  Embarassed ). Днес е казала на работодателя си, че е бременна и той се е съгласил да я осигурява на реалната заплата (тя в момента получава 900 лв.). Обаче счетоводителката не знаела как да направи врътката, така че да "навакса" пропуснатите до сега месеци. Осигуровките, които са и внасяни до момента са, както следва - септември, октомври, ноември, декември 2008 - на 400 лв., януари 2009 - 500 лв. За февруари и март 2009 не са внасяни, но са заявени.

Въпросите ми са:
 - ще приемат ли в НОИ корекции за месеци, които са заявени? Поне да се спасят февруари и март ...
 - какъв е вариантът за "наваксване" на тези месеци, в които тя е била осигурявана на 400-500 лв., така че накрая да получава майчинство към 1000 лв.? По непрофесионални изчисления, на принцип "патило" успях да сметна, че ако работодателят  се навие да я осигурява на 1600 лв. за периода февруари - септември 2009, май ще наваксаме. Обаче, ако не се навие, какъв друг вариант би могъл да се измисли, за да може момичето да получи около 1000 - 1100 лв. майчинство? Просто не ми е ясно формулата, по която се изчислява чистото възнаграждение върху реален доход Sad

Мили мами, много ви благодаря предварително!!! Simple Smile   bouquet

# 890
  • Cambridge, UK

27 август Simple Smile
Периодът за болничния тогава е от 08.2008 до 07.2009. Ако през тези месеци имаш осигуряване на 500лв, ще ти бъде зачетено разбира се. Месеците преди 08.2008 не влизат в изчисленията.

благодаря

# 891
  • Майничка

Значи, в момента тя е бременна във втори месец, а терминът и е на 13 ноември 2009 г. Демек, датата на болничния за 45 дни тр да е 14 септември (ако бъркам, ме поправете  Embarassed )при термин 13.11. болничният би следвало да започне от 29.9. Това, което може да се направи на прима виста е, да се уговори с гинеколога да й води термин 15.11., та болничния да започва от 1.10. и да може да се осигурява и септември на по-висока база.. Днес е казала на работодателя си, че е бременна и той се е съгласил да я осигурява на реалната заплата (тя в момента получава 900 лв.). Обаче счетоводителката не знаела как да направи врътката, така че да "навакса" пропуснатите до сега месеци. Осигуровките, които са и внасяни до момента са, както следва - септември, октомври, ноември, декември 2008 - на 400 лв., януари 2009 - 500 лв. За февруари и март 2009 не са внасяни, но са заявени.

Въпросите ми са:
 - ще приемат ли в НОИ корекции за месеци, които са заявени? Поне да се спасят февруари и март ...Лично според мен, може да "спаси" и януари, с коригираща декларация. Може да ги водят като премии за предходен месец или подобна причина.
 - какъв е вариантът за "наваксване" на тези месеци, в които тя е била осигурявана на 400-500 лв., така че накрая да получава майчинство към 1000 лв.? По непрофесионални изчисления, на принцип "патило" успях да сметна, че ако работодателят  се навие да я осигурява на 1600 лв. за периода февруари - септември 2009, май ще наваксаме. Обаче, ако не се навие, какъв друг вариант би могъл да се измисли, за да може момичето да получи около 1000 - 1100 лв. майчинство? Просто не ми е ясно формулата, по която се изчислява чистото възнаграждение върху реален доход SadДругият вариант е, да се води фиктивно на 4 часа в друга фирма и да се доосигурява, за да докара желаното "средно аритметично".

# 892
Здравейте мами! имам въпрос-сега съм бременна в трети месец,искам да ми увеличат заплатата от 335 на 550, върху която ме осигуряват. Имали смисъл от доплащането и колко точно трябва да е то

# 893
  • в страната на чудесата
момичета има ли все още една година неплатен за гледане на дете (след навършване на 2 години на детето). много ви благодаря.

# 894
  • Пловдив
момичета има ли все още една година неплатен за гледане на дете (след навършване на 2 години на детето). много ви благодаря.

6 месеца има майката и 6 месеца има бащата неплатен.Като единия родител не може да прехвърли отпуска на другия,за да стане година неплатен

# 895
Elfita Извинявай ако прекалявам, но правя опити да изчисля при евентуално майчинство колко ще ми дава държавата ако съм осигурявана на 900 лв. И като смятам (така както са ми казали)
 900 - 357.30 = 542.7
542.7 * 90% = 488.43 лв - тази сума значи ще взимам на месец като родя.

Това никак не ме устройва като ще давам преди това всеки месец по 311.39 лв.
 Моля те кажи ми дали правилно смятам и как трябва да си ги изчислявам?
 Много ще съм ти благодарна ако ми отговориш, както и на всички мами които могат да ми дадат съвет  bouquet

# 896
  • София-Младост
Elfita Извинявай ако прекалявам, но правя опити да изчисля при евентуално майчинство колко ще ми дава държавата ако съм осигурявана на 900 лв. И като смятам (така както са ми казали)
 900 - 357.30 = 542.7
542.7 * 90% = 488.43 лв - тази сума значи ще взимам на месец като родя.

Това никак не ме устройва като ще давам преди това всеки месец по 311.39 лв.
 Моля те кажи ми дали правилно смятам и как трябва да си ги изчислявам?
 Много ще съм ти благодарна ако ми отговориш, както и на всички мами които могат да ми дадат съвет  bouquet
Бъркаш много в изчисленията. Хайде иди на първа страница, първият пост има обяснения...ако и тогава не ти хареса сумата ще смятаме и ние.  Sunglasses

# 897

Значи, в момента тя е бременна във втори месец, а терминът и е на 13 ноември 2009 г. Демек, датата на болничния за 45 дни тр да е 14 септември (ако бъркам, ме поправете  Embarassed ). Днес е казала на работодателя си, че е бременна и той се е съгласил да я осигурява на реалната заплата (тя в момента получава 900 лв.). Обаче счетоводителката не знаела как да направи врътката, така че да "навакса" пропуснатите до сега месеци. Осигуровките, които са и внасяни до момента са, както следва - септември, октомври, ноември, декември 2008 - на 400 лв., януари 2009 - 500 лв. За февруари и март 2009 не са внасяни, но са заявени.

Въпросите ми са:
 - ще приемат ли в НОИ корекции за месеци, които са заявени? Поне да се спасят февруари и март ...
 - какъв е вариантът за "наваксване" на тези месеци, в които тя е била осигурявана на 400-500 лв., така че накрая да получава майчинство към 1000 лв.? По непрофесионални изчисления, на принцип "патило" успях да сметна, че ако работодателят  се навие да я осигурява на 1600 лв. за периода февруари - септември 2009, май ще наваксаме. Обаче, ако не се навие, какъв друг вариант би могъл да се измисли, за да може момичето да получи около 1000 - 1100 лв. майчинство? Просто не ми е ясно формулата, по която се изчислява чистото възнаграждение върху реален доход Sad

За миналата година трудно, но за тази могат да коригират месеците, не трябва да е проблем, но просто ще трябва да внесат пари. И така ще е само 4м на 400лв. А другите вече, както се разберат. Иначе смятай по-добре чисто колко се получа, щото така по-трудно. На 1000лв осигуровки чисто е около 750, на 500, може би е около 350-400 (не знам, не съм счетоводител), но вижте колко са чисто парите, така ще направите най-лесно сметката.

# 898
Колко време след подаване на молбата издават ПИК?

# 899
  • around the world
Колко време след подаване на молбата издават ПИК?
на момента в който се подаде заявлението.

Общи условия

Активация на акаунт