Шоколадова чийз-торта.Още нещо божествено!

• 37 237
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
Хайде и аз се зарибих по тази вкусотия. В момента ми изстива блата, изглежда добре, дано успея да го срежа.

И да не успееш,да не те притеснява.Ще го слепиш,ще го залееш с крема,няма нищо да личи! Wink

# 241
Здравейте, момичета!
Решила съм да се пробвам и аз с тази торта, но имам едно въпросче: дали ще стане добре, ако заменя шоколадовия пудинг на д-р Йоткер, със сметанов, че такъв ми се намира вкъщи (даже няколко броя)? Simple Smile
Благодаря ви предварително smile3525

# 242
В момента ми изстива блата, изглежда добре, дано успея да го срежа.

Хм, аз никога не успявам, но след като го намажа с крем не си личи.

# 243
Здравейте, момичета!
Решила съм да се пробвам и аз с тази торта, но имам едно въпросче: дали ще стане добре, ако заменя шоколадовия пудинг на д-р Йоткер, със сметанов, че такъв ми се намира вкъщи (даже няколко броя)? Simple Smile
Благодаря ви предварително smile3525

По- назад в темата имаше идея за бял вариант на тортата, но не си спомням съставките.  newsm78 Предполагам, че ще стане, защо да не стане.

Le Soleil , кога режеш блата? Чакаш ли да изстине напълно? Аз обикновено си пека блата вечерта и го разрязвам на сутринта.  Peace

# 244
дали ще стане добре, ако заменя шоколадовия пудинг на д-р Йоткер, със сметанов, че такъв ми се намира вкъщи (даже няколко броя)? Simple Smile

Имаше лимонов вариант на тортата(тоест с лимнов пудинг,ако не греша).
  Ще стане и със сметанов,предполагам. Thinking
  Даже ми е любопитно ,какъв ли ще му е вкуса? Simple Smile

# 245

Благодаря, момичета за отговорите smile3525
Отивам да се пробвам, дано да се получи, че ще е за именния ден на дъщеричката ми утре и искам да е както трябва!
Ще докладвам какво съм сътворила, имайки предвид, че съм начинаеща в тази област Embarassed

ПС А дали ще стане ако прибавя малко какао и в блата, с цел да се запази кафяв newsm78

# 246
   Когато си начинаеща,много е препоръчително да спазваш рецептите на 100%.
   Но,явно си възпрепятствана..... Simple Smile  Peace
   Добави малко какао.Но съвсем малко 1-2 ч.л..Иначе ми се струва,че блатът може  да се разрони. Thinking
   Успех! Hug

# 247
  • Видин
Ох, Селма, само изкушаваш ти с тези вкусотии  Naughty Не те е срам!

# 248
Направих блата с пудинг ванилия. Получи се нещо много готино приличаше на плънка за баница все едно някой е забравил корите. А крема го направих със сини сливи, райски ябълки и праскови също стана много хубав. И като ги събрах стана манджа с грозде. Буламач. Все едно съм импровизирала неуспешно. Изобщо не се сливат вкусовете и не си подхождаха. По отделно и блата и крема бяха много вкусни.

# 249

Le Soleil , кога режеш блата? Чакаш ли да изстине напълно? Аз обикновено си пека блата вечерта и го разрязвам на сутринта.  Peace

Да, да чакам го да изстине напълно, но пак го чупя. Мисля, че проблемът е във фурната ми.

Звездице щях да се учудя, ако от комбинацията на крем и блат беше станало вкусно  Wink Laughing

# 250
Блат и крем щеше да е вкусно, ако блата съдържаше брашно, щеше да се напои от киселото мляко и да стане сочен. ама тази извара с яйца Shocked

# 251
Такааа, да взема да се отчета и аз.
Снощи успях да направя тортата, като реших да не експериментирам докрай и сложих само сметановия пудинг, без да му добавям какао.
Формата за торта ми е 26 см, съответно блатът се получи малко по-тънък, но успях да го разполовя успешно и го намазах с крема,който направих съгласно рецептата.
На външен вид е страхотно, а днес по обед мои приятелки имаха честта да го опитат първи, преди да го предложа довечера на родата newsm53.
Реакцията им беше-страхотен сладкиш, супер лек и приятен. След това реших и аз да го опитам, и това, което установих е, че  май съм сложила мааалко повечко извара (вместо 350, май отидоха към 370г, понеже беше купена от щанд на пикадили, а не опакована и не съобразих), тъй като ми се натърти вкусът на извара, но пък може и така да трябва newsm78. Определено ще го направя пак , но този път по оригиналната рецепта с шоколадов пудинг Peace и съм убедена, че всичко ще е както трябва. Laughing

# 252
diddkata, изглежда много добре. Аз не мисля, че изварата ти е много, усеща се вкуса й при всички положения.
Аз пък реших да добавя кръгчета банан между блатовете и се получи добре.
А с блата се справих успешно  bowuu

# 253
Определено ще го направя пак , но този път по оригиналната рецепта с шоколадов пудинг Peace и съм убедена, че всичко ще е както трябва. Laughing
С шоколадовия пудинг ще е в пъти по-добре! Simple Smile
 Така е замислена тортата,да е изцяло шоколадова. Peace

# 254
Блат и крем щеше да е вкусно, ако блата съдържаше брашно, щеше да се напои от киселото мляко и да стане сочен. ама тази извара с яйца Shocked
    От какво не си доволна всъщност?От оригиналната рецепта,от която си се отдалечила толкова,че не може да се познае?
    Първо пробвай да я изпълниш така,както е описана,без импровизации,и тогава пиши оценка,ок?
    Успех! Simple Smile

Цитат
Блат и крем щеше да е вкусно, ако блата съдържаше брашно
      Блатът съдържа нишесте и грис. Peace

Общи условия

Активация на акаунт