Здравословно хранене за децата - 2

• 109 852
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 470
Любимите плодове на детето са ябълки, които са от градината на баба му и бананите, които естествено купуваме. Тях пръскат ли ги? Мандаринки също много обича. От зеленчуците постоянно консумира моркови и краставици и царевица.

# 1 471
за краставиците знам, че са доста неестествени. Моя дребен налита на нарове, круши и грейпфрути. Може и мандарина , може ябълка, но от киселите. Виж манго не пожела да заобича. А аз много обичам манго. От зеленчуците - краставица, зеле, домати, червени чушки, моркови - на салата и подобни. Готвените - грах, боб, черна леща, ориз ...
Съвсем нормално си е детето  Wink Всеки ден си е различен за него и всеки ден му се яде нещо друго  Wink

# 1 472

Искам да се оплача. Много обичам мандарини, и децата ги харесват. Всеки ден си хапвахме с голямо удоволствие. И бях много доволна, че приемат естествени витамини. До днес Sad Майка ми чула по новините да казват, че пестицидите в мандарините са 61 пъти над нормата. Ужас, направо сме се отровили... Как може да се предлагат толкова токсични храни?!? Вече съм напълно отчаяна- не знам какво да ядем. Съвсем скоро се наложи да се откажем от любимите ни черни маслини, а сега и любимите ни плодове Cry

Не знам дали сте забелязали какви мазни стават ръцете, след като сте обелили мандарина. Мисля, че има връзка с отровите..  ooooh!
Аз като се вгледах тези дни и ми призля- на самата кора ясно се виждат червени пръски. Sick
Оглеждам ги уж и купувам дребни, неугледни, но явно няма оправия..  TiredМай ще пропусна тази година.

# 1 473
Спиролинке, това да не е като на ябълките някакъв естествен восък?? И те мазнеят.

# 1 474
 Аз не съм забелязала  голяма разлика между био и небио мандарини и портокали. Първите са малко по-дребни и жилави всъщност. Иначе на самите кашони  пише с какви гадости пръскат корите.
Накрая май пак на компоти и ушав трява да залага човек зимата Crazy

# 1 475
  • Linz
Спиролинке, това да не е като на ябълките някакъв естествен восък?? И те мазнеят.
Естествен ли е този восък? Аз съм чувала, че не е Rolling Eyes Пък и на толкова мазни ябълки съм попадала, че все едно съм си намазала ръцете.
Напоследък купувам все такива ябълки, които отвън изглеждат страхотно, а като се разрежат отвътре са покафеняли на места- сякаш са започнали да гният. И се чудя това пък от какво е.

# 1 476

Не е естествен, Грейсче. Мажат ги с нещо. ooooh!

# 1 477
  • София
Аз си пазарувам плодове само от една сергия на пазара,продавачката винаги ми избира хубави.Ябълките ми е казвала,че са на някакъв италиянец,който ги отглежда край Стамболийски.В интерес на истината никога не са и били мазни ябълките.Обаче веднъж мъжа ми беше купил някакви македонски ябълки от Т-маркет,е все едно бяха в олио къпани.Ще попитам мойта продавачка на сергията мандарините какви са,що са,може пък да ми каже нещо.

# 1 478
Нашите ябълки са от градината на свекърва ми. Със сигурност не са пръскани и като ги мия пак са мазни. Според мен зависи от сорта.

А за мандарините не ми беше хрумвало, но сега Спиролина като каза, тази година след като беля мандарини, пръстите ми така изсъхват , после ги мажа по няколко пъти с крем, докато си възстановя пак мекотата на кожата.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 21:21 от А н и

# 1 479
 Embarassed Чак сега видях тази тема. Страхотна е ! Ще ви следя  Peace

# 1 480

Не е естествен, Грейсче. Мажат ги с нещо. ooooh!

Здравейте!
Аз тук не пиша, но чета редовно. Мисълта ми е за мазните ябълки. И аз мислех, че ги мажат с нещо - бях хиляда процента сигурна. Уви, тази година брахме нашето собствено дръвче, което нито е пръска, нито поливано (освен от дъжда), накратко - грижи никакви. И, след месец два - преседяха ябълките (на сухо и хладно), вземаме да ядем - и те мазни  #Crazy като купените. Направо бях шах, но ми стана ясно, че сортът им е такъв. Ако не го бях видяла с очите си, обаче, никой не би могъл да ме убеди  Laughing

# 1 481
Пфу,обожавам фреш от портокали,но напоследък наистина се ужасявам-дланите ми стават зелени и лепкави,докато стискам половинките на изстисквачката Confused
А и от мандарините ще се отрека-последните,които купихме,имаха странен,неестествен дъх.

# 1 482
А нещо за кивитата казаха ли? Напоследък попадам на ужасни, с ченри петна и вътре миришат остро като че на нещо спиртно, неестествена миризма за киви...

# 1 483
Айде пак за ябълките да кажа: Това , че ги обработват с някакъв си восък ми е останало в главата от един документален филм и затова не знам подробности. Но ще потърся информация. Peace

Междувременно след постинга на Нели Simple Smile проверих и се оказа, че наистина има и такива сортове, които си образуват сами този лъскав слой.

# 1 484
За ябллките- така е, има с такъв восъчен слой.

За мандарините- ох, бяхме преди 20-ина дни в Гръция и на едно място продаваха мандарини в едно камионче- току що набрани- взехме 5 кг, които сдвършиха за 2 дни - ее, няма такъв вкус, нищо общо с тези, които ни продават  Sad . Ама не мога да не купувам, много обичам, просто мия преди това.

Общи условия

Активация на акаунт