Здравословно хранене за децата - 2

• 109 404
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 560
С филтър на Брита сме от дълго време. Той обаче не чисти флуора във водата, ако някъде това се практикува.

# 1 561
И ние сме с Брита.

# 1 562
Дайте идея с какво мога да почерпя децата в ДГ за именния ден на сина ми? Иска ми се да е нещо полезно, но нищо не мога да измисля! Мисля си че ако имаше по отделно пакетирани оризови бисквитки би било добра идея да почерпи с по една такава. Ако купя пакети, дали ще се приеме добре идеята? Да не си помислят купила от най-простите бисквити!  Mr. Green Понеже за имен ден черпели с бонбони, а на мен не ми се иска да е с това. Поне не и на неговия имен ден! Но с какво мога да избягам от стандартните решения?  newsm78

# 1 563
  • София
Да направиш домашни овесени бисквити например?

# 1 564
С филтър на Брита сме от дълго време. Той обаче не чисти флуора във водата, ако някъде това се практикува.
и ние сме с Брита,но кана,а не централен,макар че съм зе заканила живот и здраве да сме с централен където и да живеем.А къде флуорират водата?В САЩ???

# 1 565
Брита не чисти от тежките метали. има едни други професионални филтри, но са твърде скъпи.

# 1 566
Какви са тези филтри, които чистят и от тежки метали и изобщо, които са по-ефективни? Подозирам и аз, че Бритата не е достатъчна.

# 1 567
Ани, можеш да направиш домашни шоколадови бонбони.

Като тези, на първата снимка:
http://vvveri.snimka.bg/children/magi-5god.433930.15504308

Лошото е, че не могат да се държат дълго на стайна температура.

# 1 568
Ето една идея от Йоана: http://www.kulinarno-joana.com/2009/01/carrot-candyes/ - бонбони от моркови
Разгледай и другите предложения в раздел бонбони и сладки.  Simple Smile
http://www.kulinarno-joana.com/category/desserts/candy/

# 1 569
  • София
Брита не чисти от тежките метали. има едни други професионални филтри, но са твърде скъпи.
В БГ ли ги продават или се поръчват от интернет?!

# 1 570
И ние имаме кана Брита, но четох много кофти неща за тези филтри, които не са с пресован въглен и спрях да ползвам каната.
На упътването на моятаа кана пише, че филтърът увеличава леко нивото на клий във филтрираната вода и не трябва да се използва при хора с проблеми на бъбреците. Това също ми изглежда притеснително.
Има цяла тема за филтрите. Espring са добри, но се поръчват от чужбина и са скъпи.

Ани, тези оризовки имат вкус на стедиопор. Не мисля, че децата ще ги харесат. Домашни бисквити или бонбони са по-добра идея.

Кажете като ходите на екскурзия с децата, как организирате похапването? Особено ако ходите извън страната, в която живеете?
Не че има много луди да мъкнат и децата, но аз все пак да попитам, защото нашето е все с нас. 

# 1 571
Само да вметна, че и аз преди две години исках да занеса домашно приготвена торта за РД на дъщеря ми, но ми казаха, че не може. Задължително трябвало да е със сертификат от производител.
Много ме затрудни това, защото отвсякъде ме отрязаха, като кажех, че искам в тортата да няма млечен продукт, поради алергия. Все пак бях достатъчно упорита и на последното място, след многократни молби и обяснения как да я направят без да ги затрудни, успях за поръчам торта. На другите РД, моето дете не ядеше от тортите, така че на собствения си, трябваще да получи най-голямото парче.
Въпреки това приветствам това правило. Не може всеки да носи някаква храна в ДГ!

# 1 572
И на мен не ми се иска да правя нищо домашно, защото не знам как ще се приеме.
Оризовите бисквитки на мен пък страшно ми харесват, но вкусове разни, затова се притеснявам да занеса такива.
Май ще трябва да заложа на традиционното, за съжаление.
Благодаря ви за идеите!

# 1 573
  • София
Кажете като ходите на екскурзия с децата, как организирате похапването? Особено ако ходите извън страната, в която живеете?
Не че има много луди да мъкнат и децата, но аз все пак да попитам, защото нашето е все с нас. 
Ами ние нашата щерка си я мъкнем почти винаги с нас в чужбина - от 6 м. сме я помъкнали. Grinning Най-лесно ми беше до 1 г. - дотогава си беше основно на кърма, мъкнех някакви бурканчета пюре от кумова срама, ама тя не ги ядеше. Досега сме я взимали на ски в Австрия, и на море в Гърция и Турция. В Австрия нямаше проблем - там семейството имаше ферма към хотелчето, та ядяхме дори и био-продукти, всичко домашно приготвено. В Турция - в добър хотел храната е достатъчно разнообразна, има диетично меню също, както и детско такова /въпреки, че от детското не съм давала - то са само спагети, кюфтенца, доматен сос, нищо детско не видях Rolling Eyes/. Най-голям проблем имах в Гърция - винаги е съмнително дали ястията са сготвени скоро, няма супи, но пък има доста плодове и зеленчуци, както и прясна риба, та пак се оцелява.

# 1 574
Олив, ние почти винаги обикаляме по цял ден и не може да се връщаме в хотела за обяд или вечеря. Ядем навън  и това съчетано с това, че дъщеря ми е ужасно злояда, прави мисията почти невъзможна. Нещата, които ги яде вкъщи, ако са приготвени по друг начин, не ги яде. Сутрин успявам да я нахраня в хотела и оттам нататък ... Rolling Eyes Салата чушки и краставици, пържени или запечени картофи или някакво месо много рядко. Навсякъде, където сме ходили е така  и ми е много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт