Здравословно хранене за децата - 2

• 109 428
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
ВиВи, аз лично смятам, че едно дете ако е гладно, ще яде, особено ако е изразходило доста енергия. Но пък е трудно в чужбина навън да ядеш добра/здравословна храна, освен ако не седнеш в скъп ресторант, иначе си караш на junk food май. Можеш да правиш от закуската някакви здравословни сандвичи - с повече зеленчуци например, и да ги носиш с вас, или пък да й купуваш от някой супермаркет мляко, плодове, т.н.

# 1 576
В_и_В_и кажи къде и какво чете за Бритата(каната)?Ние само такава вода пием,за сега бебо пие не повече от 20-40мл.на ден,но все пак....Вие каква вода пиете?

А вие какъв хляб давате на децата си?Аз до сега не съм давала на бебо и много се чудя какъв да дам,страх ме е само да правя квас,а за мая и сода се чудя?

# 1 577
Ние пътуваме много, мъкна едно малко котлонче и продукти и готвя за малкия, където сваря   chef-по хотели, бунгала, паланки.
Норчи, аз давам на малкия ръжен хляб на Вита от два-три месеца, струва ми се най-добър от наличното на пазара, но признавам, че не разбирам много  newsm78. Не е задължително да даваш хляб-по-добре е да му даваш варени зърнени храни, но понякога е удобно.

# 1 578
Ние пътуваме много, мъкна едно малко котлонче и продукти и готвя за малкия, където сваря   chef-по хотели, бунгала, паланки.
Норчи, аз давам на малкия ръжен хляб на Вита от два-три месеца, струва ми се най-добър от наличното на пазара, но признавам, че не разбирам много  newsm78. Не е задължително да даваш хляб-по-добре е да му даваш варени зърнени храни, но понякога е удобно.
easy може ли снимка?

Ани,ти на кои викаш оризови бисквити,ако са  тези оризовки,пукани зърнени на Поп Райс,Житенки и т.н. ги коментираме в една друга тема като не полезни,даже вредни...като има повече инфи ще пиша

# 1 579
Виви, много си зависи от детето, нашия малчо много обича да ходи по ресторанти и гостита, и изяжда всичко. Хапва варени или задушени картофи, ризото, печено пиле и много салати. Много обича домати, краставици, чушки или моркови. Обича запечени зеленчуци или задушен грах с масло.

# 1 580
като ще пътуваме се прежалвам, че ще се яде на крак и квото има.
ние ядем само пълнозърнест хляб

# 1 581
  • Linz
Оф... вече изкрейзвам. Щом Бритата е вредна, ще трябва да отказваме водата smile3511

# 1 582
В_и_В_и, сега съм в шах. Дай малко повече инфо за вредата им, линкове?... Ако е така ще трябва да я изхвърля, жалко.  С какво да пречистваме тогава пустата му вода, само на минерална не ми се кара.

# 1 583
Много се извинявам, че предизвиках такъв смут. За филтрите четох в едно списание за био храни и подобни, но вече съм го хвърлила.  В момента пием вода от чешмата, защото така и нямах време да разуча въпросът до край. А и тук чешмяната вода хич не е зле.
По принцип пишеше, че филтрите за чешма са по-добри. Във филтрите за кана могат да се размножат микроорганизми. Освен това е възможно да се получи натрупване на вредните вещества във филтъра и към края на употребата му тези вещества да попаднат в филтрираната вода, без да успеем да ги забележим. Филтрите за кана подобрявали по-скоро вкуса на водата, отколкото реално да я пречистват в голяма степен.
Това си спомням в най-общи линии.
Не хвърляйте каните толкова бързо. Моята също я пазя, докато се наканя да събера повече инфо.

# 1 584
Като сме тръгнали и за яденето да говорим, да ви питам колко пъти на ден готвите?
Имаше един период, в който готвех по 3 пъти на ден. Обикновено ми отнема по около час да сготвя нещо/без закуската/. После около час отнема да нахраня детето. Представяте ли си колко време отива в това ядене и готвене. Навремена направо побеснявам, защото готвиш, стараеш се и накрая то не иска и да близне. И айде пак се започва чуденка какво да му направиш.
 Максимата ако е гладна, ще яде, при нея не важи. Може да е гладна, но си стои и не казва. А и за да огладнее истински, трябва да й давам веднъж на ден да яде. 
Та сега на въпроса. Готвите ли по 3 пъти на ден? Кажете рецепти за нещо, което се приготвя бързо и е здравословно.

# 1 585
  • варна
 Не знам какво има във филтрите , и дали може, но аз си дезинфекцирам термоканата със сребърна вода.

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 01:08 от orhid

# 1 586
във филтрите има някакво сребро...

# 1 587
  • варна
 Значи няма голям смисъл от сребърната вода.

# 1 588
аз готвя веднъж дневно, ако са на детска не готвя. вечеряме нещо леко, фийка с кашкавал и салата примерно. старо ядене не ядем, винаги е прясно приготвено

# 1 589
Момичета, време е за нова тема. Ако искате да се променя нещо в първото мнение, Моля, пуснете си я! Ако не - ще го направя аз.

Общи условия

Активация на акаунт