ЮНСКИ мами 2009!Тема №37

• 15 302
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Честит празник и от мен!
Mayflower
Диана много ми харесва, също и Даяна.

edno_momiche Максим и на мен ми харесва, също и Мартин, Емилиян,  Денис, Алекс, моят син се казва Симон, кръстен е на свекър ми, който  е Симеон, ама и аз да звучи по - така - Симон си харесах, не исках да е Симеон.
Като се сетя и аз каква драма беше при нас за името, от 7 - мия месец ме бяха почнали с претенциите от страна на свекър ми и свекърва ми за името. И мъжа ми бяха подлудили  ooooh!
Затова обаче сега нямаме проблеми и твърдо съм решила, че ще кръстя бебка на майка ми, която е Елена. Още се колебая дали да е Елена или нещо производно, но колкото и да го мисля Елена си ми звучи най - добре.

По отношение на храненето ние също не спазваме режим, но обичаме вечер като се приберем да седнем всички заедно да вечеряме и да си побъбрим.
А за здравословното хранене мисля, че колкото и да се стараем това е доста трудно в нашата страна, дори да подбираме менюто си да е повече от плодове и зеленчуци, мляко и други здравословно храни, то смятам, че въобще не знаем какво има в тях и доколко те са здравословни. Особено след този бум в новините, че сиренето и кашкавала се правят от палмово масло, тебешир и т.н. А въпросните плодове и зеленчуци са пълни с нитрати. Така, че гаранция никаква, затова и това е векът на алергиите и астмите, заради храните, заради въздуха, който дишаме.........изобщо всичко което ни заобикаля. Това е моето мнение по въпроса.
Старая се да ограничавам детето от чипсове, снаксове и.т.н, но  е прекалено трудно, особено като излезе навън и повечето деца хапват зрънчо, хрупанки и т.н.

Качих  част от покупките от вчера в албумчето, много съм доволна от един  сешоар за шишета, който взехме от Джъмбо за 5-6 лв.
Хайде засега чао от мен и приятна вечер на всички Hug

# 151
  • Русе
MayFlower аз винаги съм си мислела,че ще имам момиченце и много искан да се казва ДАЛИЯ,но не било писано...ще си имам момченце,така че ако ти харесва с радост ти го подарявам  bouquet
Аз се водя юлска мама ама ме съмнява,че ще се присъединя към вас накрая и затова си ви чета редовно Peace

# 152
Гостите си отидоха - много се харесаха  newsm44 Добре че започнах да се прозявам, та решиха да си тръгнат, иначе можеха да си откарат с дни на лаф. Имам чувството, че бързо ще си наваксат за годините, през които не са се познавали - особено малкият като се роди, ще има да си ходят на гости....

Франчи,  като разказваше за манастира, се сетих как вчера, докато се редях в магазинчето за гривнички, един много нагъл господин се предреди най-безсрамно пред мен. И аз се възмутих гласно няколко пъти, а той се направи, че не ме е чул и изобщо не се притесни от моя корем или от думите ми smile3506  Леле, тия хора щом и на такива свети места се предреждат, все едно пари раздаваха.

Аз също много обичам т.нар. "вредна храна". Когато не бях бременна, гледах да се ограничавам от такава, но тогава и цигарките много помагаха - хапна нещо, дояде ми се сладко, но запаля цигара и апетитът си замине. На няколко пъти бях отказвала тотално сладките и тестените неща, не защото исках, а просто не ми се ядяха - оказа се, че от тях много пълнея, защото като не ги ядях, бях станала като скелет. Последното лято дори майка ми се беше притеснила да не съм болна от анорексия, а аз си ядях, но просто не консумирах тези храни. Сега, за съжаление, предимно такива храни ми се ядат, успявам понякога да се контролиеам, но не ми се отдава много. Но освен тях гледам да ям и здравословна храна, т.е. ям двойно - и от двата вида  newsm08

А за яденето по час - през деня хапвам на всеки два часа, като през повечето от тях ям плодове или зеленчуци. Най-вредно е, че вечерям, но това е единственото време с Жоро да се видим като хората, та няма как да се откажа от вечерята.

Лека вечер от мен. Отивам да си гледам "Отчаяните съпруги". А утре ще ходя с мъка на сърцето на работата, че в телевизията стана един гаф и ме обвиниха мен, а вината не е само моя, но най-вероятно аз ще го отнеса. И ми е леко потиснато, като знам какво ме чака утре, надявам се да се размина само с конско, но този път мисля да си отворя най-накрая устата и да си защитя правата. Винаго аз го отнасям за щяло и нещяло, при положение, че невинаги аз съм виновна. Ама щото съм търпелива и добра, си трая. Но този път няма да я бъде тая  smile3513

# 153
Здравейте.
Честит празник! bg

За храненето- ние всички ядем заедно.  lalalalaТака сме си свикнали, откак Яни започна обща храна и така ни е по-добре. Аз също гледам да ограничавам, чипсове, снаксове и тем подобни, а и тя много не ги тачи. Обаче със сладкото си имаме разправии Crazy, яде, не яде друго десерт си търси задължително /друг е въпроса дали го получва/ Twisted Evil
За имената- Яна е кръстена на майка ми / леле какъв проблем беше товааа ooooh!/ и сега бебо ще е 100% на свеки. Проблема е в това, че имахме готово име за момче- Иван, но като се оказа, че чакаме момиченце, сега много се чудя какво да е името. Задължително трябва да започва с "И" и да си подхожда, като се произнася с Яна. Thinking Освен Ива и Ина друго не ми идва на ум. Crossing Arms

# 154
Кари , Ива е много хубаво име  newsm10  Няма да съжаляваш, ако го избереш за малката  smile3508

# 155
  • Варна
Честит празник днес Simple Smile
Кари и ние сме се спряли на Ива за име на нашата принцеска Simple Smile
За здравословното хранене много много не го спазвам, а сега още по-малко. Иначе гледам да хапвам поне млечни продукти и плодове всеки ден по повечко. Като сме вкъщи двамата почти винаги хапваме заедно, но нямаме определен час. Аз и преди така бях свикнала. Докато на приятеля ми семейството си ядат в определени часове и като закъснее майка му понякога с яденето и баща му негодува. На мен ми беше малко странно, защото в моето семейство се събирахме всички само вечер на масата и то когато успеехме да се приберем, понеже обикновено работехме до по-късно.

# 156
Кари , Ива е много хубаво име  newsm10  Няма да съжаляваш, ако го избереш за малката  smile3508

И на мен ми харесва, но откакто прочетах, че Ива празнува имен ден на Цветница, защото името идвало от върбата Ива, а не на Ивановден, се чудя сега затова да не се хванат пък. ooooh! Crazy
Радвам се, че родителите ви са си допаднали и харесали, това е много важно! Peace

# 157
Здравейте момичета... Честит празник Simple Smile

Аз съм малко контузена .... снощи паднах в банята и сега съм с навехнат крак немога да стъпя .... ужас направо..

# 158
Гъди, супер, че родителите ви са се харесали. Може на пръв поглед да е смешно и да мислите че, няма значение, но наистина си оказват влияние добрите или не отношения между родителите на двойката.
Карина доста ми харесва като име, също и Кристин, връзват се и с името на Катрин. Но каката сама си избра Симона и сега вече всички си говорим за Симона и не мога да си представя неродената мома да се казва по друг начин.
kokitka , радвам се че си се разминала само с навехнат крак.

# 159
Като сме подхванали темата с имената,  ето нещо интересно, може да ви подскажат за някое име Peace
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B … D0%B5%D0%BD%D0%B0

# 160
Ох Франческа и аз съм по същия начин. Преди няколко дни се скарахме с Пламен и като се задълбочи скандала аз му казах да забрави, че ще си кръстя детето на баща му Стефан /Симона/,а че ще си го кръстя на мен "Лора" /много го харесвам това име/.
Лелеееее цяла нощ след това мислих върху думите си - в този момент чувствах детето си някак си чуждо и неможех да си представя да е с различно име от Симона.Толкова съм свикнала вече.

Гъди, много хубаво, че родителите ви са се харесали Peace

# 161
Аз пък знам, че е хубаво да се мисли за детето с определено име още през бременността. Така, че щом сте решили за Симоните, нека си останат така  Peace
Аз също си мисля за моя нероден сладур като за Велин или Виолета, но истински ще обсъждам с мъжа си името доста по-късно. Тогава мисля, че конфликтите са по-малко, пък и в напреднала бременност.... Но и ние си имаме един сладур на баща му Wink Някак съществото ми се противи на всякакви други имена мъжки с "В" особено на Васил и Венцислав /просто не ги харесвам и знам, че няма да са те/.
Ива е много хубаво, а не се бой толкова за този имен ден, аз пък знам, че Иван и Ивайло празнуват на един ден! Peace Тогава защо не и Ива с тях?!
Иначе има Ивета, Ивелина, Ирена и западните им Ивет, Ирен, Ев/е/лин. Аз харесвам Ивайла и Ивана.

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 19:28 от ayas

# 162
  • София
kokitka,ужас, мила, слагай лед и Лиотон по няколко пъти на ден и бързо ще се оправиш. Peace
Кари за мен е нсй-нормално ива да празнува на Ивановден. Ами то е като галено на Ивана или Ивелина.

# 163
Здравейте Simple Smile

Гъди, това е супер че са се харесали  Peace и както казва Франчи не е съвсем без значение.

Франчи, защо да се стопят шишетата в миалната машина? Стерилизаторите действат на принципа на парата - 100 градуса по целзи, изваряването също става при такава температура, миялните машини мият при 40 - 50 градуса по целзи и при всичките си операции са далеч от 100 градуса. Албена - не са взаимно заменяеми нещата - миялната машина ги мие, стерилизацията е да убива микробите. Препаратите за миялната машина са наистина много "агресивни" и то не само за бебета, но ако е внимателен човек не мисля че ще създадат проблеми. Аз съм от хората които мразят да мият чинии - родих се след като си взехме миялна машина  Sunglasses. Шишетата на Даяна ги мия в нея от 2рия месец, това което правех в повече за тях е че след изваждането от нея - допълнително ги изплаквах обилно с вода. След това следваше стерилизатора. Момичета не си утежнявайте прекалено ежедневието след раждането на хлапетата и без това изискват прекалено много грижи - да е постоянно чисто, да са наядени, сухи, доволни, да са им изпрани, изгладени (евентуално) дрехите - да не изпадам съвсем в подробности  Laughing

Мона-бонбона това с пласмасовата кутия е често използван и много разпространен вариант - просто не вземай от най-гадната пласмаса - все по-голяма рядкост са пласмасите не издържаши на микровълнова, но все пак ги има.

За храненето - не подкрепям нито една от двете крайности. От обща култура поназнайвам кое, как и защо и гледам нещата да са в границите на разумното, но вариант без пържена храна, без подправки и други такива не са за мен. Аз примерно не обичам баница, но имам моменти в които ми се яде точно мазна улична баница  Rolling Eyes ... и ям  Laughing

За креватчетата - на Даяна е на Арбор, и съответно второто ще е същото http://www.arbor-bg.com/index.php?option=com_content&task=vi … =17&Itemid=37 (второто Верокио) Цената му сега е към 220-230 лв. + 129 лв. матраче Магнифлекс + 10-15 лева протектор (непромокаем чаршаф) + 77 лв. обиколници (тук съм капризна имам си изисквания  Laughing) и олекотен комплект за спане (завивка, чаршаф и възглавничка) - мисля че се побираме в 500 лв. Навремето го избрах това легълце защото беше от масив. При избора на легълце внимавайте за големината на матрака - да не е прекалено нестандартен - защото тогава ще трябва да го поръчате и ще го чакате от порядъка на 30 дни.

# 164
temp , аз деформирах на 65 градуса една от т.нар магически чаши.

А иначе стерилизатор и сега се надявам да не ползвам, т.е. се надявам да кърмя възможно най-дълго. Мисля че, и преди съм казвала, че Кати пропи вода на 5 месечна възраст и то с лъжица, а шишетата ги ползва бая късничко и то от келешлък. Wink
За това и сега няма да бързам да купувам шишета, освен едно за вода.

Общи условия

Активация на акаунт