ИЗРАЕЛ 26

• 17 945
  • 297
  •   1
Отговори
# 105

Мече  Hug

Демек , че светлите очички са в резултат на това  Wink
Хм .. сега разбрах  Wink

За сефарадите съм запомнила  Wink Че българските евреи са такива и са дошли от Испания  и др. държави които си посочила . )Ако не Бъркам  Grinning

# 106
Сега казаха по новините,че Мануела Горсова,тази вечер се е завърнала от Израел.Това е момичето,което беше блъснато от фигуриста Максим.След като осем месеца беше,в болница в Тел Авив,в будна кома,се завръща в много по-добро състояние.Лекарите казват,че до четири години може да се възтанови напълно.Дано да се оправи милата PraynigТолкова е красива преди катострофата,а сега ,нямам думи.

# 107
Точна си!
Българските,гръцките и турските са предимно сефаради(ашкенази по поречието на Дунав),докато сръбските и румънските-ашкенази.
Нещо,което не съм знаела и сега прочетох в Уики,е че евреите от Близкия Изток,Етиопия,Индия се наричат "мизрахи".

# 108
  • T"A
Мизрахи означава източен (мизрах - изток, мизрахи - източен, мизрахит - източна...)  Peace Използва се за думата "ориенталски", тъй като на иврит няма друга дума за това определение (напр. ориенталската музика също наричаме мизрахит Peace)
Наричат така всички, които идват от Северна Африка и Азия, но това е наименование в съвременен Израел.

Ашкенази са в Германия, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, Сърбия, Украйна, Русия... в България също е имало ашкенази, но малко... в София е имало и ашкеназка синагога (имат различия и в тълкуванията на канона). Ашкеназите са говорили идиш, сефарадите в България и Турция - ладино  Peace В арабските страни - мисля, че са говорили на арабски  Thinking Във Франция е имало предимно ашкенази, но те са загинали през Войната, сега там са предимно имигранти от Магреба, а те са сефаради, мизрахим така да се каже...

Анди,    bouquet  това е есенно небе, в Израел през есента и в началото на зимата има някакви атмосферни влияния, които оцветяват небето така  Hug Сега строят (от 2 години) срещу нас и не мога да правя такива снимки  Sad

В новините казаха, че от началото на годината в сферата на високите технологии са уволнени 5000 човека и съобщиха, че очакват да уволнят 250 във фирмата на мъжа ми... във вестника пишело дори за 400-500  Rolling Eyes Това малко ни притесни, надявам се да ни подмине  Praynig

Наина, дано!

Лека!

# 109
  Петенце,моя мъж има брат,който е по малък от него едва на 20 години е,не знам твоята приятелка колко е голяма.Но факт е че сега си няма приятелка,току виж сме ги сватосали като "едното нищо"  newsm62.Само да ти кажа че той си харесва до колкото знам блондинки.Преди е имал много хубава приятелка,много красиво момиче  4470,еврейка от Франция.Колкото до приликата със съпруга ми аз лично не мисля че има много голяма прилика,но тя може да прецени по-добре.Ето това е брат му,момчето с розовата риза от ляво на Ицик:
http://www.canitka.snimka.bg/album.php?album_id=334055&pid=10198401
От дясно на мен пък е моето любимо братче  Heart Eyes,той си има приятелка,която не харесвам  Naughty  така че може да го пишем и него свободен!Твоята приятелка на колко години е  newsm78,дай по-подробна информация да ги събираме самотните гълъбчета.Ако може и нейна снимка ще ги запознаем виртуално.Пък знае ли се  Hug.

Espa,много романтична история   loveuuu.Между другото и моя мъж ми предложи под лунната светлина,на плажа.Бяхме взели одеяло,вино плодове и си направихме нещо като романтична вечер,която завърши с предложение за брак!А това че не сте подписали пред държавата не мисля че е най важното,по-важно е че се обичате и искате да сте заедно.Единия подпис на лист хартия не значи нищо особено  Naughty.

Миши,присъединявам се към това което другите се ти написали.Всички сме с теб  макар и виртуално  Praynig!

Лека нощ на всички!
 1countingsheep

# 110
  Добро утро, момичета и момче!
      Кафенце и сладкиши

За един прекрасен ден Hug.

ПП. Мише с теб сме Hug.

# 111
  • София-България, Израел - където си поискам
Добро утро момичета и Тигър  bouquet
мимкис, изпревари ме с кафето Laughing, мерси
Миши, ти си ми в главата тези дни Hug Hugне мога да повярвам,че ти се случва всичко тава. Съвети в такива моменти е много трудно да се дават, но имаш моята подкрепа Hug Hug Hug
Всички хубави снимки сте показали Hug  bouquet

# 112
  • T"A
mimkis, jakinik, къде се губите?  Hug Hug Hug Благодаря за кафенцето, тъкмо и аз съм си направила   food010

Цани, аз която и снимка да покажеш, ако ти си нея, друго не гледам  Grinning Голяма красавица си  Hug

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 10:30 от Mentha

# 113
Мента,дано твоя мъж,да не сред съкратените!При нас кризата,вече яко се усеща!Аз започвам да се отчайвам!
Цани,ако Петя,няма подходяща приятелка за твоето братче,аз имам! Joy JoyБлондинка,от много добро семейство,добре финансово!
mimkis,оф тия понички като ги гледам,ми потичат лигите!

# 114
  • Пловдив
Здравейте, момичета, и тигър! Аз уж обещах да пиша, ама така се улисах в ходене до София и стимулации, че ви изпуснах. Сега имам малко почивка и давам отчет набързо. Стимулацията мина добре - на 03.03. извадихме 9 "опълченеца" и 8 са се оплодили. Сега чакам да ми се обадят от клиниката как се развиват и делят и кога да ходя да си ги прибирам. Така като гледам може и да стигна до замразяване, защото 8 са много. То не е сигурно, че всички ще се делят добре де. Друго да се похваля - сама си правех някои от инжекциите, подкожните. И на края на стимулацията последната мускулна пак сама я направих. Герой съм нали Laughing.
Лек ден ви желая!

# 115
Пешек супер си,  newsm10, браво на теб наистина си герой.
     А за поничките искам да ви кажа,че и на мен  са ми слабост, като бях в Америка само това ядях за закуска, имах съквартирантка, която работеше в Дънкин и все ми носеше(от Брита амоацот беше, ама много добро дете Flutter- взе, че се ожени за американец за да остане там и по ЛибоФ де  Wink, ама го сгащила след една година в леглото с бившата и край. Гражданство взе де и все ме вика при нея да ходя Thinking) Кафето на същата фирма пък е единственото нормално,което можах да намеря за пиене, мали много зле бях там с храната, върнах се  10кг по малко Sick.
      Ментичка мен ме е хванала една вихрушка последно време ама не е от добрите хич Confused. На мъжа ми работата не е нещо много стабилна последно време,почнали са да им режат заплати,часове. Той се плаши, че ако и това не помогне ще има още уволнения. И тъй като не е стабилно положението, обсъждаме аз да си отида в БГ. За колко време, как и що, още е незнайно. Та може да пиша скоро от Бг. Писнало ми е на мен вече от раздели ама явно не може да си намериме място , където и аз и той да можеме да работиме.  Close

# 116
Пешек,браво на теб!Стискаме ти палци,и дано в скоро време да станеш майка!

Моля Ви повече не слагайте от тия понички,че ми се прияжда като бременна!А у наше село,къде ти такива понички!

# 117
  • Пловдив
Току що ми се обадиха от клиниката - днес ще ми е трансфера. И после вече .... каквото сабя покаже.

# 118
  • T"A
Pesheck, искрено ти се възхищавам!  Heart Eyes
Наистина си герой   bouquet Имаш такова присъствие на духа, а какво изживявате със съпруга ти, само вие си знаете...
Вече нямам търпение да ни съобщиш радостната вест!!!

Наина, страшничко е с тази криза  Confused При нас реално от октомври започна да се усеща, горе-долу тогава хората започнаха да ни съобщават - някои уволнени, някои загубили пари на борсата...  ooooh! А като започнаха да излизат финансови отчети и прогнози на различните фирми и аз се хванах за главата  Sad

mimkis, дано не се наложи да си пътуваш  fingerscrossed Това с орязването на часове и заплати и приятелки ми разказаха, бяха се постреснали за работните си места  Sad Сега идва и моя ред да започна да се притеснявам. През октовмри обявиха, че уволняват 100 души, бях спокойна, защото знаех, че Ментов не е служител за изпускане... през януари пак казаха за още 100 човека, малко ме сви, ами сега - на всеки пет един ще бъде уволнен, това вече не опира до кой как работи, защото излиза, че всеки екип средно ще загуби по един човек  Cry а не е да нямат работа, ама явно яко ги е ударила кризата  Confused (митун, както му казват тук, демек умереност, ама си е точно рецесия)

Татянка, пиши ни как си   bouquet

# 119
Наина ето рецептата, не е моя, от "чичко Гугъл", но ми се струва оригинална, извинявам се, че я слагам тук ама не знам как да направя линк към готварската. 

рецепта за прясно приготвените понички с хрупкава коричка - истинско вълшебство за вкусна закуска в събота сутрин http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.new#new

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 14:22 от mimkis

Общи условия

Активация на акаунт