ИЗРАЕЛ 26

• 17 937
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!
мимкис,много сладичко пухче  е било котето.Милото!
Анди,готвоте ли рождения ден на гадждето?
Бубе,последно как ще се казва котката - Кола ли?
Цани,не всички  свекърви ревнуват синовете си ,ама ние с теб явно такива "треперещи" сте ми ги намерили.Вярно е ,че повечето са такива,но има и изключения.Какво да се прави - съдба!
Пете,Шахар ти е много хубава!Много мили  дечица имаш - на майка си приличат,ама и таткото не е за изхърляне.Та като говорихме за сватосването  - то и за Саги можем да се наредим на опашката. Laughing

# 181
Ханд, честито на малката рожденничка!  newsm59 Да ти е жива и здрава!
Татянка, сигурна съм, че малката синеочка ще бъде най-красивата бебка за рекламите.  Hug Като гледам и трите ти принцеси май ще се съревновават по хубост.  Wink
ПешекHeart Eyes .
Boryana, честит подарък!   bouquet А какво означава "кола" на иврит?

# 182
basis,не е синеока!Ами двете с Миши имат много интересен цвят на очите - не мога да го определя.Едно такова сиво-кафяво.Светли са ,ама не много.Какво ли ще си пишат в личните карти за цвят на очите -  ooooh!?Ние 'щото все се чудехме докато бях бременна - сини или кафяви ще са ! Thinking Ей на,нито едното нито другото!

# 183
  • Някъде там...
Добро утро,
Събуди ме рано Кукула(анимационен герой) като хвърли една играчка-мишка върху главата ми.Цяла нощ вилня-голяма откачалка.
Басис незнам Кола да има някакво значение на иврит просто предния и собственик я беше кръстил така...
Мимкис и моето предното беше зарязано от майката и умря в ръцете ми,много плаках  Cry Иначе и ние така се хранехме с матерна и после правихме масажче на коремчето,но уви на Гизмо не му беше писано да живее.

# 184
Добро утро,мацки!

Днес щяхме да ходим на пикник,а времето е отвратително и много  cold

# 185
petia911, прекрасни рибки!  Heart Eyes
А за тракториста-убиец нямам думи...по телевизията вече сме свикнали да слушаме за подобни като обичайните по реда си... Rolling Eyes...а не трябва. Защо представят жените и благотворителните организации подпомагащи палестинците като пример за подражание, а когато се случи насилие в Израел се подминава като поредната новина, нямам обяснение.  Thinking
И аз имам силно главоболие от няколко дни, решила съм да си направя изследване за хипогликемия другата седмица.  Tired 

# 186
Момичета, благодаря за пожеланията    bouquet

Утре е партито, само младежи има поканени щото около нас са само момчета нищо,  Нати ще има вниманието на всички  Joy  Средна възраст на гостите  година и половина  Wink.

# 187
  • На дивана, под юргана
Пак съм пропуснал... Hand, честит празник! Да ти е жива и здрава дъщерята!

# 188
  • T"A
mimkis, душичка малка е била  Heart Eyes не тъгувай,  Hug все пак си направила добро дело, че си го прибрала и си се погрижила за него   Peace Защо не си вземете сега едно коте?

Бубе, котката на бабата на Ментов се казва Кошка - запомнила е, че на руски така е котка и и е харесало за име  Laughing А на свекърва ми кръстиха котачачето Осама за майтап  Laughing Хванала си ги да говорят за подаръка ли, как точно разбра?

Хлебарките са си хлебарки  Sick Джук им казват на жаргонен език, иначе книжовно си има друга дума, но тя не е популярна - тикан, никой няма да чуеш да казва така, освен тези, които идват да обезпаризитяват негед тикнаим (т.е. срещу хлебарки).

Татянка, пъстри ще им ги пишете, моите очи така се водят в българския паспорт  Peace В Израел пък нямат такова определение за цвят на очи... е, тук и не пишат в личните документи цвета на очите, но хората си решават, че съм зеленоока Flutter

Пете, на Шахар много и е пораснала косата и изглежда голямо момиче вече  Heart Eyes Красавица е, ама вие си го знаете  Wink

# 189
  • Някъде там...
Ментичка,той говореше с негов приятел и аз чувам нещо от рода:Каквото имаш ти скоро и тя има и намерих като Симха(името на котката на този приятел)ама черна.Това си го навързах от някоя друга дума и схванах  Peace
Иначе да, наистина слухтя постоянно като мосадчик съм и от време на време се изцепвам нещо и те се попикават от смях ама нека си мислят все още,че нищо не разбирам та да се забавлявам на чужд гръб  Joy
Започнах деня с вкусна закуска при свеки та я кажете след като за две седмици се казва шувайм, за два мецеса худшайм ,за уши,очи...защо не мога да кажа за 2 лъжици капиайм  Joy ???Тя ме пита колко захар искам в кафето и...се получи въпросчето ми  bowuu

# 190
  • T"A
Можеш да използваш двойнствено число, някога много са го правили, но в днешно време не е прието - може би би прозвучало капитайм  newsm78 капит в ед.ч.; капиот в мн.ч.; капитаим ми звучи правилно в  двойнствено, но никога не съм чувала някой да казва така...  Thinking

Прието е за ден, седмица, месец, година; за частите на тялото (крака, ръце, уши, очи, устни, гърди), които са в чифт и за аксесоарите на дрехи, които са за тези части  от тялото (напр. чорапите също ги казваш в чифт, т.е. в дв.ч. - герев=чорап; гарбаим = чорапи, ако беше множествено, би звучало гравим, ама няма такава дума  Laughing)....

Само две седмици ще ти поправя - швуаим от шавуа = седмица

# 191
  • Някъде там...
Aaaaaaaa не се признавам за виновна за швуайм-печатна грешка е  Joy Седнала съм навън на слънце и не виждам добре какво пиша  Crazy

# 192
  • T"A
Aaaaaaaa не се признавам за виновна за швуайм-печатна грешка е  Joy
Hug
Аз бях сигурна, че е така  yes Но нали има и други ученички Wink, заради тях беше поправката  Peace (да не го запишат с печатната грешка)

# 193
Цитат
Татянка, пъстри ще им ги пишете, моите очи така се водят в българския паспорт  Peace В Израел пък нямат такова определение за цвят на очи... е, тук и не пишат в личните документи цвета на очите, но хората си решават, че съм зеленоока
Баща ми е с пъстри и наистина на моменти зеленеят,но при моите девойки зелено не виждам....Както и да е ,ще ги чакам да видя какви ще станат до 16 годишна възраст.
Днес си взех "кърмаческите "блузки.МНого са готинки с надписи .Едната е с такъв надпис - http://iv4e.multiply.com/photos/album/5/5#7  а другата - http://iv4e.multiply.com/photos/album/5/5#14.И за Аничка има !Яко,яко! Joy

# 194
  • T"A
Понеже днес и мен ме цепи глава и вършувам в кухнята, за да не се мяркам пред съпруга с настроението си...  Blush, видях още една птичка, която е изключително красива - много интересно е да се наблюдава как "пие" цветен сок от цветчетата в двора:

thumbsup http://www.tatzpit.com/data/Images/%D7%AA%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%A … 3%D7%9C%D7%A7.jpg - точно така я гледам от кухнята си, от същите цветя "смуче"  Peace

Е, кажете ми - как може такава красота!?!  Flutter

Още една снимка както са я "хванали" в полет над цветята:
http://www.photolight.co.il/photo/2007-08-18/97538.jpg

Понеже е толкова малка, дълго време си мислих, че това е колибри, но всъщност пише, че, макар и често бъркани, са птици от две различни семейства...
- това е нашата птичка, а за сравнение - снимка на колибри

Та, израелският "двойник" на колибрито се казва цофит (צופית), но мъжът ми и казва с друго име, някога така са я наричали - йонек дваш, букв. озн. смучещ мед, бозаещ мед  Grinning Принадлежат на семейство Nectarinia osea, на руски - Нектарницевые, а тукашните са Палестински нектарници - пойни птички са  Grinning

Миши, страшна идея е с тези тениски, особено за Аничка надписа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт