Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви теми обсъждат участниците във форума?
Какви са темите за дискусия във форума и какви са някои от обсъжданите теми?
Какво представляват мартениците в българската култура?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви теми обсъждат участниците във форума?
-
Какви са темите за дискусия във форума и какви са някои от обсъжданите теми?
Темите за дискусия във форума включват празнични поздрави, лични постижения, опит с разсад, интересни истории от пътувания, пазаруване в различни страни, работни предложения и дори диети. Някои от темите, които се обсъждат във форума, включват поздравления за празници, лични постижения , опит с разсадника , интересни истории от пътувания , пазаруване в различни страни и работни предложения. Освен това хората споделят своите диетични преживявания и предлагат съвети на другите.
-
Какво представляват мартениците в българската култура?
Мартениците са традиционни български символи, носени през месец март. Те се състоят от червен и бял вълнен или памучен конец, които се носят като символ на здраве и щастие. Обикновено се носят до 1-ви март, след което се закачат на цветя или дървета, вярвайки, че това ще донесе добра реколта и здраве през годината.
-
Какво е значението на националния празник на България?
-
Какво представлява сериалът 'הבורר' (aBoorer) и защо е интересен?
Те са Сефаради. През 15 век са дошли от Испания. По точно прогонени и тогавашния падишах ги е взел в страната. Те не знаят иврит и разговарят на староиспански и на още 5-6 езика. А за техните женитби това може да са си техни традиции.
Но и сред юдеите няма по-голяма стойност от човешкия живот
- казват "пикуах нефеш дохе шабат" - означава "пазенето на човека, на човешкия живот отлага съботата", а, щом нещо може да отложи съботата, значи и всички други заповеди... Също казват "Ейн давар ше'омед бифней пикуах нефеш" - т.е. "няма нещо, което да стои пред спасяването на човек", което на практика означава, че всяка заповед може да се отложи, да не се спазва, ако трябва да се спаси човек
, нали беше писала, че четеш Корана и Библията, ама не знаех че и Новия и Стария завет. Има голяма разлика- стават 3 религии и съвсем ще се объркаш според мен. Добре е да си запозната с история на религиите, но сравненията са ненужни. В крайна сметка всички имат много прилики и разлики и всеки си има различно тълкувание, пречупено през собствената му призма.
Заставай на прозореца и прави шпионски снимки нали сме мосад-чанки
Бая мъже с цветя видях днес ...все руснаци
... Много красив стих ,
Ние имахме аквариум 60 литра, но черен ....Не виреят риби у нас ....хем с всичките му джунджурии в аквариума и пак - ц ! Иначе и трите рибки подарък умряха
...аз си знаех ... Карай ...Сега да видим каква хубава ваза ще стане от този аквариум , а на децата какво ще кажа - сега седи празен - не са забелязали ....
...Ти иначе , Мента , как се вихриш в кулинарната тема - бравос ! Аз такова време не намирам ...Когато нямахме деца много лигавех мене си и моя мъж .... сега караме на основна храна

От бълг. торенти съм сваляла само соф а'олам смоля - за други не знам какво е положението. Аз не го харесах 'Мивца Сафта", а мъжът ми много си го обича, и като кажа нещо двусмислено, т.е. като изтърся някой бисер и той ми казва "Сафта Хая мета" (букв. озн. баба жива мъртва, но по смисъл е все едно да кажеш на бълг. Баба Живка умря, но на иврит звучи смешно). Но, пък, ето, че и на Меченцето и е харесал
....
Аз днес ще проверя как е графика на мъжо и утре слизам към Хайфа,че ще изтърва купона
У нас едно ядене,втори път не се яде!Писна ми вече,с това готвене!