ИЗРАЕЛ 26

• 17 932
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там...
Хахаха млечен бар,че има и happy hours  Joy Много са сладурски Мише,със здраве да си ги носите   bouquet
Голяма красота са Ментичка.С всеки изминал ден се убеждавам,че тук флората и фауната са невероятни...
Аз след закуската бях на обяд в свеки и ядох пиле с ориз,канела,адки и сини сливи-малеееееее страшна вкуснотия

# 196
Мента, такава птичка беше влязла у нас когато щях да ходя  на доктор - бременна бях , за да разберем полана Саги ....После влезна още веднъж , когато не знаех, че съм бременна със Шахар ...Имаше червено пръстенче на крачето ...Седя много време , отворих й прозореца , а тя не излиза ...Дадох и трохи хляб - не яде ...стресирана е била горката .... А как ме стресна без да очаквам - прелита над главата - ужас ... Веднъж ми прелитна над главата една огромна хлебарка ои от тогава все си мисля - черно и лети - джук! Ама , че асоциация !

Кукли, бяхме на парк днеска .Вън беше  много над 33 градуса ...Това си беше също като летен ден и то от  жегавите летни дни ! Утре го дават валежи - винаги по Пурим вали ...Саги ще ходи Тигър на  детска градинка - все се чудя дали няма да му е жега с тоя цял костюм ....

Ето снимчици :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346820&pid=10933009   Party лято, лято ! Диетата е наложителна , всичко живо днеска показва мръвките - няма скриване , братче в жегите  Joy ... Мръвки имаше и на огън , но те са други ... барбекю - цвър-цвър ! Да си намериш пък паркинг си беше жив късмет ! Лудница народ ... ! Имаше и влакче за малчовците , но не успях да го щтракна .Това за незапознатите е парка в Рамат Ган , а до него се намира Сафарито , от което бях пускала цял албум. В този парк е и страхотната цветна градина .... Имам  снимки от там , но не сегашни :
http://www.flickr.com/photos/petia911/940646537  (със стрелката наляво давайте , даже имам малко снимки тук и от Сафарито )

# 197
[color=redБубе][/color],искам тая рецепта на пилето с канела!Обожавам канела!А в кафето пробвали ли сте канела?В Пловдив,така го пият Laughing
Мента,тез птички голяма красота,бе!А за главоболието не вземаш ли нещо?
Петя,страхотни снимки!

Направо Ви завиждам,за хубавото време,и за тия красиви паркове!Реших,да мине кризата и идвам на екскурзия в Израел.Даже вече си осигурих,и гледачка,ако реша да ходя в някой нощен бар Mr. Green

# 198
ЗДРАВЕЙТЕ. аз живея в Турция и имам евреи познати с които съм ходила на синагога при включване на брак. стана ми доста интересно че при евреите булката плаща някакъв данък/ да го наречем /при женитба на младоженеца. При нас мюслюманите е точно обратното - мъжът дава пари на бащата на момичето -- башлък парасъ. Няма го при всички тази традиция. Не е задължително.Тези пари при нас се използват за зестра на жената. А при вас как е? В момента чета Библията и Корана едновременно като търся прилики и разлики. И в 2 те книги пише за Шабата .-- и 2 те религии го отхвърлят като нещо ненужно и нефункционално; дори вредно.Пишете ми за Шабата. Какво се прави и какво -- не. И каква логика крие в себе си? Искам да науча всичко за еврейската религия именно от хора изповядващи тази религия. Не става само с четене на литература. Имам малко познания и ще се радвам  ако ми отговорити .  bouquet

# 199
  • Някъде там...
Здравей,аз не съм еврейка,но мога да ти кажа,че по време на Шабат се прави едно голямо нищо  Joy в буквалния смисъл на думата.А за плащането на булката Мента ще каже аз не съм плащала(християнка съм и имаме само граждански брак)

# 200
 Да, днес беше горещичко. Леко напомняне за това какво ни чака лятото.
Ние се крихме под дебели сенки, но децата колоездиха из квартала с приятелчета. Вик се зачерви като рак, въпреки че беше намазан със слънцезащитен фастор 75% ooooh! Тази негова чувствителна кожа...

Сега ги обляках с премените за утре, че сутринта рано ще излизаме, няма да мога да ги снимам.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=108176&pid=10936176

За шабат много сме говорили, но мисля че Петя ще съумее да отговори в резюме. Като вярвам, че Мента може да изнамери линк, където е разказвала за сватбените обичаи  Peace.

# 201
  • Някъде там...
Ауууууууу Тали каква красота е дъщеря ти  Peace страхотна индианка е...А Костенурката Нинджа веднага се разпознава по тези приказни очи...Страхотен Батман е също  Simple Smile А маска за лицето няма ли?Аз се чудя дали утре да не отида на детската автобусна спирка да снимам,обаче хората не ме познават и ми е неудобно...
А дали ако сляза до Хайфа ще намеря маскирани хора или трябва да е на 10-ти?

# 202
  • На дивана, под юргана
... И в 2 те книги пише за Шабата .-- и 2 те религии го отхвърлят като нещо ненужно и нефункционално; дори вредно...

Шабата е вреден! Много вреден! Точно толкова, колкото всеки друг ден, било Понеделник, Вторник, Петък, или Неделя...

Сега сериозно! Защо мислиш, че е вреден един ПОЧИВЕН ден? Ако не бъркам, юдаизмът е първата религия, регламентираща правото на почивка за всеки един човек. Защото в шабат е забранено да се работи, независимо дали си цар или най-беден селянин... Това е ден, оставен за размисъл и почивка. Ден, в който всеки да може да се събере със семейството си, да се видят всички и да поговорят...

Вредно ли е всичко това?

# 203
Бубе, има маска Батман-а, но когато им ги донесох той си игра и не могат да я намерят сега  ooooh!. Имат подозрения, че разчиствайки стаята са я изхвърлили.
А на индианката аз и ших костюма от подръчни материали, само перата купувах.

И какви аргументи наистина изтъкват за това твърдение, че шабат е вреден? В смисъл как точно вреди?
На мен ми се е налагало да работя на шабат (с мое съгласие разбира се) са ми плащали двойни и тройни надници.

# 204
  • На дивана, под юргана
На мен ми се е налагало да работя на шабат (с мое съгласие разбира се) са ми плащали двойни и тройни надници.

Тали, сега може и да нямаш проблем да откажеш, но ако си отказала преди 3-4 хиляди години на местния вожд, който е "колел и бесел" в буквалния смисъл на думата в онези общества, шабатът като закон за регламентирана почивка е бил бая прогресивна идея за времето си... аз бих искал да има 4-5 шабата в седмицата, например...  Wink

# 205
Тали....страхотни деца имаш. Heart Eyes Индианката е жестока, то поза ,то поглед...хаха красавица.  Браво ,че сама си правила костюма,не бих се сетила изобщо  !... а малкия и той с тези честни  сини очи.. Flutter

# 206
Тали невероятни са  Heart Eyes  Големи сладури  Grinning
Тиги ти всъщност каква религия изповядваш   Laughing ?

# 207
  • Някъде там...
Приятно ми е Кукула Simple Smile

# 208
  • На дивана, под юргана
Тиги ти всъщност каква религия изповядваш   Laughing ?

И аз не знам... необходимо ли е?

Всъщност не е лоша идея да се направя една, май... На "активно практикуващите позитивни безделници", става ли?  Laughing

# 209
Влизам на бързо,че имам едни гости,дето много не ги трая!

Тали,много са ти хубави дечицата с тия костюми!Индиянката,има страхотен поглед,а Вик с тия сини очи,като копчета...Сладури! Laughing
Бубе,Кукула много хубава,бе!Със здраве да си я гледаш! Laughing

Относно Шабата,искам и при нас да има в БГ!Какво му е лошото?Един ден ,нищо не правиш!То мисля и при християните ,по принцип нищо не се прави в събота.Човек има нужда от ден почивка,не става само да работиш.Работа и слънце цял живот ,ще има,ала нас няма да ни има!

Общи условия

Активация на акаунт