Мами в Белгия - 12

• 16 780
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Джъст, клизма принципно правят. Разбира се, не по примитивния дивашки начин с нагъзването и маркуча и сапуна в г.за, а ти дават една миниатюрна тубичка с крем, във вска родилна зала до леглото си има тоалетна, влизаш, слагаш си я, изчистваш се, ако има какво (при мен лично всичко беше изчистено от рано сутринта от самосебе си) и си излизаш.
Не си длъжна да лежиш, може да седиш, да се разхождаш, да се киснеш в топла вана, да се чекнеш на медицинска топка или завеса с възли в стаята ти, каквото искаш. Има музикална уредба, да си занесеш любимата музика, ако искаш.
Бръснат долу, само перинеума, не всичко нагоре, за жените, които не са обръснати изцяло.
За промивки долу дават едни шишета с някакъв разтвор, не щипе, хубав е, дават ти и за вкъщи такова шише. След ходене по нужда или при желание - се обливаш или забърсваш с него.
Да, клизмата е за да се опразни червото, иначе бебето не може да излезе. Обикновено организмът сам се освобождава предварително  Simple Smile
Не къпят бебета след раждане, както си и трябва  Peace

Разказвам ти как беше в моята болница в Брюксел, с мъжът ми си бяхме сами през цялото време, накрая влезе само акушерка да поеме бебето, на което се беше показало главата вече. Дойде накрая само лекар да ме зашие, защото имах епизиотомия. Това от мен  Hug

Ето и две снимчици от родилната зала   Flutter

# 166
  • Overijse, Belgie
За къпането на бебето - доколкото разбрах не го къпях веднага, но все пак го къпят. Ако бащата има желание, той го къпе.

Но иначе много ме успокоихте, че и тук се прилага подготовка като в БГ Simple Smile Бях притеснена да не го оставят съвсем на "натурално" да го караме, че ще ми е по-притеснено.

# 167
Стана ми смешно като попита дали бръснат , защото накрая като дойде сметката беше 2600 евро  Shocked , естествено застраховката и здр.каса поеха всичко , но ако трябва да ги платиш за услугите които аз получих , сори  Naughty
Иначе бръснат само там където им трябва.
Моето бебе го изкъпаха  Rolling Eyes

# 168
  • Overijse, Belgie
Стана ми смешно като попита дали бръснат , защото накрая като дойде сметката беше 2600 евро  Shocked ,

Уха! Явно зависи от болницата. По предварителни данни, в болницата, в която ще раждам е около 1000 евро, като около 100 са за наша сметка - другото се покрива от застраховката и осигуровката.
Ама какво се чудя - Марти беше 2 дни в болницата за сътресение и сметката беше за 750 евро, а не са му правили кой знае какви прегледи.

# 169
Зависи , аз стоях 6 дни в индив.стая , не съм ползвала кой знае какви доп.услуги и накрая .....бам Shocked

# 170
Привет  bowuu
Клизма ми правиха, в смисъла на Блонди, слагат лекарство ли е, мехлем ли и отива^ш сам до тоалетна. Втория път обаче нямах време. Последвалите дни след раждането всяка сутрин ми даваха Дуфалак за да не ме е 'страх', а да се изхождам своевременно  Embarassed
Бръснат само където е нужно.
Промивки ми правеха по 3пъти на ден, сестрите се разхождаха с едни чайници и идваха за промивки. Дори и да имах гости, всички излизат от стаята, за да ме подмият.  Embarassed Казвам, но аз току що съм си взела душ, по късно. Сега имаме гости. - Не, излизайте всички , ще те мием  Mr. Green

Бебето не го купят веднага, а само го подсушават и изтриват с кърпа. На втората сутрин ми помогнаха и показаха с къпането и най-вече пъпчето, и след това сама. За Виктор не са ми помагали.
Аз бях в самостоятелна стая, 1000 евро първи път с епидурал 10 часово раждане, около 800 евро втори път 30 минутно раждане
600 е само за стаята , другото варира според как протича раждането.
Осигуровката покри разходите на 100 %

# 171
Е добре де , защо моята фактура беше толкова дебела?Да не би докторката да ме е таксувала на час или и пос....нето са ми сложили в сметката newsm78

# 172
  • Overijse, Belgie
Е добре де , защо моята фактура беше толкова дебела?Да не би докторката да ме е таксувала на час или и пос....нето са ми сложили в сметката newsm78

Доколкото знам, ако избереш определен вид стая, докторите могат да надуят сметката двойно и да не се съобразяват с определените за услугата суми. Аз получих инструкции как да си избера стая и там беше написано, че за стая лукс цените се определят допълнитено от болницата. Незнам каква е разликата между стая единична лукс и стая единична обикновена, но Марти беше в най-обикновена стая и беше доста прилична, смея да кажа.

# 173
Хонорара на докторите са най-скъпите в сметката. Моя го извикаха преди напъните, при пълно разкритие, седя половин час, само гледа. После ме ши
Втория път трябваше да го чакам да дойде, да не напъвам. Всичко мина много бързо и той едва дойде на време. Пак само гледа и пак ши.  
А да, той изражда плацентата...
Нямаш ли разпечатка, там си пише за кой колко се плаща?
За гинеколога, за кинезитерапевтката, за педиатърката, за лекарства, за Мустела

Тва ме застреля, оставили ми подарък куфарче на Мустела с всички глезотии, после го гледам в сметката вклучено  Mr. Green

Стаята си я избрах предварително и тя твърдо е 600 евро за 5 дни

# 174
Не знам дали я пазя сметката , но моята докторка стоя при мен 3 часа  Shocked
Куфарчето с Мустела се плаща да , а на мен ми бяха таксували 25 евро за някаква глупост която дори и не ползвах - едно такова като тръбичка да се промиваш.Стои си тука неразпечатана.И също така аз взимах по 7 пъти на ден НАН 1 , от тези готовите течните ,сигурно и те са били по 2-3 евро шишенцето  Shocked

# 175
Единичната стая лукс е по-голяма от обикновенаята единична. Има диван със слолчета и масичка за гостите. В моите стаи имах и стъклено отделение за бебето. ще изровя снимки , момент

# 176
Моята стая не беше лукс.Мария ти къде ражда?

# 177
От тук до края на албумчето
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=317832&pid=11010361
Първите 3 са от Филип, после от престоя с Виктор.

Раждах в болницата в Deurne, нашето село няма болница

# 178
Не съм си избирала предварително стая ,заЩото незнаех тоЧно кога Ще раждам (ех знаех си термина разбира се ,но никога не се знае100%).Само първия ден поисках да ме настанят  в единиЧна стая докато се съвзема след раждането   Laughing,хонорара на докторите(които минават на визитация) е по -висок като си в единиЧна стая и самата стая струва по- скъпо ,моята фактура беше около 1500? като 180 ? останаха за мене ,тоест не ми покриха на 100% .Бебетата  при нас не ги къпят първия ден(само ги забърсават) ,заЩото имат специален заЩитен слой върху кожата ,който им  помагал да се адаптират към сухоземния живот .На Втория ден дойдоха да я изкъпят и ми показваха и на3 -тия веЧе аз сама си я къпех ,без козметика ги къпят при нас ,заЩото много бебета не понасят .Аз например до 20 ти ден я къпех само с вода и после реших да я изкъпя с Мустела и стана цялата в екземи ,хем ме бяха предупредили да внимавам и аз нали Чета Че мустела я дават за хипоалергиЧна козметика -трънки има си парфюм вътре .
Мене не са ме бръснали аз си бях  Rolling Eyes ,за клизмата :слагаха едни свеЩитиЧки.На раждането мъжът ми присъстваше (оставаше и да не е до мен  Rolling Eyes),ама не му позволиха да реже пъп и тн ,явно е трябвало да се действа по- бързо  с изваждането ,а и нашият е такъв пъзлио  Joy hahahaкато ми слагаха упойката се беше ококорил  #Crazy и ме питаше дали съм добре  Laughing.А да и ние се възползвахме от адаптираното мляко в шишенца ,незнам дали са го наЧислявали, заЩото аз сама ходех да си го вземам и не винаги е имало сестри в кухнята, за да записват какво съм взела  Rolling Eyes

# 179
  • Overijse, Belgie
ама не му позволиха да реже пъп и тн ,явно е трябвало да се действа по- бързо  с изваждането ,

Е, че то се реже след като е извадено!!! Даже се оставя да постои малко на гърдите преди да се среже пъпната връв, т.е. тя трябва да спре да пулсира.

Общи условия

Активация на акаунт