"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 19 074
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Честит празник на всички и от мен.
red_girl честита ви годишнина и на вас. Още дълги години да празнувате заедно.
Аз преди малко ходих до аптеката и купих бейбинос мехлем и хомеопатични хапчета за колики Гастрокинд. Аптекарката ми каза, че бейбинос капките са спряни от внос.
Намазах и корема на Симона и разтворих едно хапче във малко вода и й го дадох. Да видим ще има ли ефект от тях.

# 136
rusana, абсолютно противопоказно е да се замразява повторно каквото и да е (камо ли кърмата за бебчо). Размразяването трябва да става възможно най- бавно, най- добре в хладилника предварително (при перфектна организация, разбира се). Иначе аз размразявах в топла вода. На водна баня предполагам също става (ще поровя и ще пиша пак с по- меродавно инфо, че да не лъжа нещо Peace). Другото, за което в момента се сещам е,че  при размразяване и затопляне не се разтръсква силно шишето, а леко се разклаща с кръгови движения.

зелено човече
, не бих казала, че водите са ми изтекли. По- скоро имам някакво непривично течение Rolling Eyes , но са по няколко капки, не е много.

# 137
Polly-Wolly много ти благодаря,ако се сетиш за още нещо ще ми е от полза  Hug,че за новите мами като мен това ще е истиско предизвикатеслтво,с което трябва да се справим

# 138
Зеленкото, мерси за инфото в ТК. Малко ми е странно само за памперсите, уж не са задържителните, пък си ги искат. Не че няма да занеса, ама чак пък и предпочитани марки да казват. Карай, живи и здрави и аз ще споделя мнение после.

Аз от скука извъртях едно кексче (ще се подмазвам на мъжлето, че в последно време съм нетърпима)
Сега пак от скука ще взема да ладна и останалите неща и да спретна комплекта за изписване.

Стискам палци коликите на всички бебоци да минават скоро.  Praynig Hug

# 139
Аз след малко отивам да ми махат конците.Нправо вече търпение нямам.Гадното е че моя док няма да е там ама нищо.

Бела преди да започнеш да се цедиш влез в банята и с по топла вода (колкото можеш да търпиш де) ги облей целите .Тя ще помогне на каналите да ти се отпушат по бързо и така кърмата ти ще излиза по лесно. Peace  Надявам се и при теб да подейства. Мен само това ме оправя.

# 140
Белла, ако не се лъжа, ланолина го дават за отпушване на канали, това е кремчето Лансинох, ако имаш под ръка. Дано потръгне, само спокойно. А и до колкото знам, не трябва да цедиш много, а колкото да ти се облекчат гърдите.

# 141
Привет и от нас   bouquet
Честит Празник  bg
Вчера и нощес Борис беше СЛЪНЦЕ!!!Спинка си детето, спах и аз  newsm44 Храних го в 24ч, после си се събуди в 3ч за папкане, хапна и пак заспинка. Ама днес положението е по-зле  Sadсутринта хапна малко, после доцоква, в 9ч хапна и повърна доста, аз се поуплаших, ама бабите казват, че било нормално. Не стига, че коликите го мъчат, ами и дупето се е подсекло  Cry мисля, че още от болницата го донесохме с позачервено дупенце. Там им сменяха памперса 4 пъти на денонощие  #Crazy тук си го преобличам 8 пъти, мажа го с какво ли не вече, едната баба, нали ни е аптекарка, веднага каза с дефламол да го мажа и поотихна червеното, ама и дребни пъпчици избиха. Офф, дано скоро се пооправи душицата, че като го гледам как се гърчи, сърцето ми се къса....

Белла, аз съм с помпата на Авент - изцеждането става за 10-15 минути максимум. А за Лансиноха - той е за разранени зърна, на мен каналите ми се отпушиха съвсем с няколко процедури с помпата  Peace

# 142
  • София
Честит Празник на всички!
Белла, Linka_bubulinka, Linka_bubulinka, shushi_13, добре дошли у дома! Бързо да се възстановявате и много да ви радват прекрасните бебчета!
munito, честита рожба!
Dez, много си сладичка с това прекрасно коремче! и браво за добрите новини, много се радвам!
TiffanyMichelle - добре дошла при мартенките! Успех и чакаме да се похвалиш!
Зеленко, радвам се много, че си успяла да понаваксаш с четенето на нашите теми и че вече се включваш.... снимките на Калин са страхотни, а наистина - как си го направила този номер - от коремчето ти май няма диря, сериозно!!! За това колко е поспалив Калин, наистина, не мога да се включа - съжалявам. Най-добре пак се допитай с педиатърката, тя ще те посъветва най-добре...
poli+, успех!
Цветка, радвам се много и за вас!
Катерина78, честит ти рожденник - да ти е жив и здрав!
red_girl8602, на вас пък, честита ви годишнина - все така да се обичате!
Мисля си за Весито - някой да знае как са? Стискам палци всичко да е ОК, и скоро да ни се похвали вече от вкъщи...
Дума нещо ми се губи...
хубав ден на всички, аз след малко отивам на рожден ден на дядото на мъж ми! (отвсякъде съм заобиколена с рибоци)

# 143
Лецитин било за запушени канали, не ланолин, извинявам се Embarassed

# 144
Аз си ползвам Лансиноха за разранени зърна...сега отивам в  банята и дано топлия душ помогне малко Rolling Eyes

# 145
Аптекарката ми каза, че бейбинос капките са спряни от внос.
В Бургас ги има във всяка аптека, ако искаш да ти купя и да ти ги изпратя

# 146
  • Стара Загора
Аптекарката ми каза, че бейбинос капките са спряни от внос.
В Бургас ги има във всяка аптека, ако искаш да ти купя и да ти ги изпратя

Благодаря за загриженоста. Аз ще накарам майка да ми ги купи и тя ще ми ги изпрати. Да не ангажирвам теб. А й пощата в меден рудник е на нашият блок отдолу - аптеката е в съседния блок всичко й е близо. Така, че няма проблеми!!!Ако не ги намеря тук в някоя друга аптека де.

# 147
rusanaHug :
"А замразената кърма винаги съм я размразявала на водна баня. Въпреки, че и там трябва да се внимава с температурата на водата - да не е вряла, не повече от 60 градуса"- цитат от темата, която е пуснала SZA

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0;all - А това е страхотна тема за съхранението на кърмата като цяло и различни важни въпроси в частност. Заслужава си да се фаворитне (ако сте решили да съхранявате, разбира се Peace ).

# 148
Здравейте бремеланки! Hug
Аз тези последни два дни се поизгубих, ама какво преживях 
ooooh!- разболях се много внезапно, но така и бързо се пооправих вече от днес.
Нощта на неделя срещу понеделник, след, като си легнах, като се започна едно гадене, повръщане, през половин час тичам в тоалетната, аз през живота си съм повръщала броени път, та сега се видях в чудо, даже през бременноста до тук не бях повръщала нито един път ooooh! Накрая вече започнах да изхвърлям само стомашни сокове, бяха едни страшни спазми, но това не е всичко, по средата на нощта се появи и разстройство, е тогава, вече не се издържаше. През половин час в тоалетната, едвам успявах да стигна до нея, за това приготвих леген до леглото и вършеше работа по пътя до тоалетната, абе тече от горе и отдолу едновременно...ужасих се...цял нощ не съм мигнала, на сутрината имах и вече температура 38 градуса, бях изтощена, обезводнена...уплашена и не на себе си, от спазмите и напъните се появиха и болезнени контракции.
Започнах да се лекувам с чай от джоджен, лимонов сок, течности въпреки гаденето, имах и ужасни киселини, през деня повръщането спря, разстройството продължи още известно време, но и то утихна, само температурата ме мъчеше, за това пих само един разтворим еферелган с вит.С, нищо друго, цял ден бях на една препечена филийка със сирене, но не ми се и ядеше, бях, като в транс, не можех да стана от леглото, а всяко мускулче на тялото ме болеше, срамната кост също много взе да ме боли, по едно време имах болезнени контракции през 3 минути, но постепенно отшумяха, имах чувството, че умирам, наистина.... , даже си мислех, че от тези спазми ще започне раждането ooooh!какво бе това нещо, даже в началото с това повръщане помислих, че нещо съм се натровила, вечерта изядох две вареви яйца...но едва ли...явно е някакъв вирус, днес вече съм много по-добре, дано да се размина само с тези кошмарна нощ и ден...е оплаках ви се...  Confused
На 5 март съм на преглед при доки да уточняваме секцио, изследвания и прочие ще я питам как са водите, защото ми казаха, за едно момиче, което е имало същите проблеми, но за по-дълго - от обезводняването на организма са и намалели околоплодните води, та се е наложило да и направят по-рано секциото!
Честит национален празник!
    bg
red_girl8602 честита годишнина!
poli+  fingerscrossed
Маруся браво за количката, много е хубава, това е любимата марка на мъжа ми, но се разминахме с нея, със здраве да си я ползвате, сигурно голям товар ти е паднал, много я мислеше тази количка Thinking, и аз съм такава, като  си наумя нещо, докато не го  осъществя няма спиране! Peace За коремчето и мойто не е много голямо, горе долу е като твойто, може и по-малко да е, никой не може да повярва, че ще раждам, но съм с 15 кг. отгоре, явно съм качила на други неподходящи места, добре, че тръгнах от 53 кг, та сега съм 68 кг и не съм, чак толкова огромна.
Зеленко радвам се, че си се гледате в дома си, само бъди спокойна и ще видиш как всичко ще се подреди от само себе си, благодаря за инфото, което така старателно даваш, нали знаеш, че и аз ще раждам в ТК, та съм заинтригувана! Hug
Лек ден от нас и много усмивки, и хайде мамчета, чакаме нови бебоци! Hug

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 16:47 от dobro_nastroenie

# 149
  • София
Привет!
Ред гърл, честита годишнина! Мното любов и щастие ви желая!   bouquet
Шуши13, направо ми настръхна косата като прочетох за твоите неволи за упойката и по принцип за възстановяването.  Rolling Eyes Важното е, че Мария е добре  Hug При нас пък беше обратното - при мен нещата минаха леко, при бебчо се получи проблем  Rolling Eyes Днес ми казаха, че за да довършат курса на лечение най-вероятно ще го местят в Първа градска утре и ще стои там още 1 седмица.  Rolling Eyes
СЗА, баткото не е имал млечница никога, а беше на АМ и не съм му давала вода за "промиване" след папане. Докато почти всички бебета от другата ми отчетна, които бяха на кърма развъдиха гъбички.  Rolling Eyes Явно няма "правило"  Crazy А за белега - не го мажа  Blush , въпреки че Тошко ми каза, но аз явно съм склонна да образувам "хубави" белези - предния ми на 2г изглеждаше 1000 пъти по-зле от сега.  ooooh! Ще видим този в какво ще го превърна  Laughing
Бодливка, много е хубава чантата  Peace Моята е една мрачна - на Авент е, черна  ooooh!
Белла, и аз бях като теб в началото - щях да се пръсна, но не изкарвах нищо, дори с помпата на Авент. Нали по този повод се обадих да кабинета на Кръмене в МД, даже преглед исках, но се оказа, че не процедират така. Дават съвети по тел. Освен споменатия вече лецитин, който се пие ударно в началото - по 3-4 хапчета на ден за една седмица, правих масажи и топли компреси. Препоръчаха ми и ако намеря професионална помпа (в б-ците имало, но в Шейново питах - няма  Rolling Eyes), те изпомпвали най-добре. И другото, което според мен има най-добър ефект е някой да ти боцне в дупето един окситоцин. При мен се наложиха 2 де  Crazy , като дори акушерката ми даде още ампулки да си ги бия сама преди цедене  Crazy , ама слава богу не се наложи, че не знам как щях да се справя. Дано оправите проблема, че е много кофти, съчуствам ти. Всъщност - Ради не изпомпва ли всичко  Rolling Eyes Нали уж бебетата били по-добри от всякакви помпи  Rolling Eyes  
Вили-ст , както и на всички на които им предстои скоро раждане - успех!  Praynig Peace Hug
Добро настроение, измъчила си се направо

Общи условия

Активация на акаунт