"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 19 066
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички нови бебчета. Да са весели и усмихнати и да радват всички около тях!

Мисля, че има още доста мами, които се крием от засада и чакаме да се обебим  Crazy

# 211
Добро утро!
Да е живо и здраво патриотското бебче!
Аз искам да питам - има ли още някой, който са го оставили по-дълго на Магнезий? На мен лекарката щеше да ми го маха, но преди няколко седмици получих ритмични контракции и ми го увеличи, и за да е сиурна, че ще устискам поне 2 седмици от 9ти месец, каза да го пия до тогава. А аз и с него пак си имам стягания и болки от време на време и малко не ми се вярва, че като го спра и айде - ще тръгна да раждам. Има ли голяма вероятност да не си започне раждането, когато си е програмирано, и да пренося newsm78

# 212
здравейте мамчета,  bouquet
vily_st - тискам палци всичко с теб и бебока да мина добре.  Hug
Добро настроение- от 10 и 40 съм на запис на тонове и после до нашата докторка, но няма да мога да те изчакам до 12, защото трябва да ида до КАТ да си сменя книжката. Успех утре на прегледа   bouquet
Ади и аз си мисля, че само аз и още 5-6 мами сме останали 2 в 1 Rolling Eyes А то вярно може да е затишие пред бебевалежа  Rolling Eyes живи и здрави ще видиме
glafira - добре дошли  Hug

днес пак ми се очертава скучен ден. Ще чета лекциите на Зеленкото.
Хайде от нас   bouquet

# 213
Ейй, да ви кажа родих се с тая помпа на Авент! Party Вчера за има-няма 10 мин.изцедих 60 гр. WinkГърдата след това по съвсем друг начин изглеждаше..Струва си парите и това е.(въпреки че аз не я купих, а я взех от една колежка  Mr. Green).Сега отивам да си взема един душ, докато Ради спи и остава да чакаме педиатърката да дойде и да видим какво ще каже за това акане.
Шуши 13 и аз имам същия проблем с вецето ooooh!.Слава Богу, в болницата успях още на втория ден да отида, но сега вече ще се пръсна.Мисля да си взема свещичка Бизакодил,преди да родя предната вечер, лекаря ми я даде и каза да си я сложа за да не ми правят клизма.Действието й е безотказно-още докато си я сложиш и на 3 -4 мин.веднага те напъва Embarassed
Хайде бе, няма ли да има бебета, кво стана! Mr. Green

# 214
Минавам само да кажа "Добро утро" , че май скоро няма да мога.  Crazy

С някакви много странни болки съм, не е контракции, боли ме много ниско под корема, гърба, кръста, точно като преди цикъл.

Ама то като не излезе вчера бандитчето .... Mr. Green

Успех на мамите с планирано секцио тези дни.

# 215
Честито бебче Poli +
Детето реши да се роди на празника Simple Smile да ти е живо и здравичко !!!

Аз още се моткам тука,защо не излиза вече бебка  Sad Уж я гласяхме за февруари още -направо взех да се  притеснявам вече! Сега в петък ще ходя да видят тоновете и ако не се родила още направо щели сме да определяме дата.А най много исках когато реши бебчо тогава да си излезе , а не аз да му опраделям  Sad
Стискайте палци дотогава само да си дойде !!!
Лек ден и дано до края на седмицата да имаме много сладки бебчовци  Hug

# 216
Добро утро и от нас двечките  Hug

Хайде по кафенце

Снощи доста се бях притеснила  Confused . Имах едни странни болки ниско долу, пък и някакви болезнени пробождания ...
Милото ми се скара, че не съм си събрала още багажа. Даже нощницата не си бях изпрала. Мама ми я купи от "Липненски" - такава една ярко червена  Crazy , но ме предупреди, че най-вероятно ще пусне доста боя и затова да я пера на ръка. Ами оказа се права  Laughing .

Днес ми е ден за гладене. Приготвила съм всички дрешки и пеленките (тези за родилното). Милото ми сложи дъската за гладене пред ТВ-то и ми сложи стола от компа, за да не ставам, а само да се завъртам. Голямо съкровище си имам  Rolling Eyes . После дрешките за родилното и пеленките ще сложа в отделни пликчета и ще ги вакуумирам, за да не ги пипа никой  Whistling .

Мисля също днес да си стерилизирам помпата за кърма, носовия аспиратор и сапунерката за бебка. Колко минути да стерилизирам?

За друго сега не се сещам, ако пък ми дойде вдъхновението пак ще пиша.

# 217
Дилейн, Поли 24, хайде и аз в групата на чакащите  Mr. Green!

Добро ви утро!

Аз снощи също имах някакви пристягания и пробождания болезнени ниско долу,но съм заспала и тая сутрин - нищо! Само се оглеждам и ослушвам и аз като мишок  smile3506
Сака иначе съм го приготвила ,остават разни дреболии...стои и чака и той ! Помайвам се само с гладенето на дрешките - изпрани и прибрани са иначе.

Днеска мисля най-после да се развихря вкъщи,но...ще видим,ако е хубаво времето може и разходчица да си спретна  Whistling
Приятен ден на всички ви!

# 218
С някакви много странни болки съм, не е контракции, боли ме много ниско под корема, гърба, кръста, точно като преди цикъл.
Адашке, не че нещо, ама... контракциите са баш като болки преди цикъл Mr. Green . Ако продължават, започвай да засичаш на колко време са. Стискам палци Peace
vili_st, виждам те на балкончето: стискам палци и на теб fingerscrossed и въобще на всички, които са в бойна готовност.

Incognito
, аз без стол и ТВ по принцип не сядам да гладя Crazy. Хубаво е, че сте му намерили цаката, че сега като почне голямото гладене ooooh! ...[/b]

# 219
Поли24, май скоро ще се похвалиш с бебче. На раждане отива работата май. Честито!  Grinning
И аз искам. Вече втора нощ спя седнала на дивана, не знам колко дълго ще издържа така. А киселините са ужас и безумие.

# 220
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Май една по една взехме да се завръщаме Simple Smile . Има още доста мами 2 в 1.

Поли + - Честит син - да е жив и здрав Борис и много щастие и късмет му пожелавам.

Зеленко - много е сладък Калин и с характер Wink . Мислих си за твоя проблем с кърменето и освен съветите, които другите момичета са ти дали защо не опиташ да смениш позата, в която го кърмиш с проблемната гърда - може да не му е комфортно. Другото, което си мислех е, че ако е много пълна гърдата може да му е трудно да засуче - изцеждаш ли малко преди кърмене  newsm78

Nagaina - и аз съм на магнезий - 3х2. Днес съм на преглед и дано лекарката каже да ги спирам.

Шуши 13, glafira   - кажете повече впечатления за Вита, че и аз ще раждам там  Praynig . Дават ли бебето постоянно да е с теб, хранят ли ги с изкуствено мляко, обясняват ли как да кърмиш, какво е отношението на персонала- може и на лични. Шуши прочетох за твоите премеждия с упойката - много неприятно.

Аз цяла нощ не съм спала и плаках на мъжа ми, заради прословутата детска стая. Вчера най-накрая почнаха да сглобяват, но се оказа, че имали и други ангажименти и ще сглобяват всеки ден по малко до петък и, че стълбите за втория етаж още не са готови - щели да са готови след 10 дни  newsm61 . Направо лошо ми стана, като им казах, че след 10 дни може да съм родила и не можем да чакаме - те най-спокойно ми обясниха, че за тях не било проблем - за 3-4 часа щели да сглобят стълбите и че това нямало да е проблем за бебето. Да де ама не ни питат, че трябват 2 дни да се изчисти след тях, нямам къде да сложа каката да спи, да не говорим, че още не съм почнала да пера и гладя нещата за бебето, защото нямам къде да ги прибера - дрехите на голямата ми дъщеря са в малкото креватче. Направо не искам да си помислям, че ще съм с новородено и в къщи ще ми идват и разхождат майстори, ще вдигат прахуляк и пушилка - просто ще се побъркам. Сега чакам мъжа ми да дойде и да ще има голяма разправия  smile3512- ако до сряда на другата седмица не са готови няма да им платим  smile3513 . В крайна сметка трябваше да са готови преди 10 дни.

Ухх айде стига толкова, че голям ферман изписах  Embarassed

# 221
  • София
Здравейте на всички от нас! Стиснете едни палци, че мъж ми излезе да си носи документите на работата (да не му ги върнат, макар че по телефона казаха, че са ок), после да види дали е излязла моята епикриза (от болницата дават на изписването епикризата на бебето, а за майката става по-късно. Да не забравите да пратите някого да я вземе, че на мен например не ми казаха за тази епикриза на майката, а чух на една друга майка като казаха, та питах и в темата за раждане в Т. Киркова) и най-вече - до една обява за кантар (макар и механичен).

Нощес Калин се будеше често, но не искаше да суче много (лапа зърното, а продължава да го търси, въпреки, че му е в устата) и поплака повечко. Сутринта чак се чудихме дали не са коликите, но основните белези ги нямаше. Въпреки това помолих мъж ми да купи лекарството - периадърката ни изписа Colief (на рецептата пише Калин Ангелов, 9 дни, много ми домиля като го видях  Embarassed ) - за всеки случай. За Инфлакол се изказа, че бил същото лекарсто като останалите, които се предлагат на БГ пазар, но понеже го няма тук и майките смятат, че е нещо повече. Само споделям. Друго лекарсто каза Еспумизан и Саб Симплекс, но предписа на рецепта Колийф като най-ефективно според нея.

Засега има напредък в сравнение с предните дни. Най-вече се оказа, че гърдата (нали суче само от едната  ooooh! ) понеже дава МНОГО, за да стане сукането, трябва първо малко да изцедя с помпата и тогава да я предложа  ooooh!

Искам да питам родилите мами дали бебоците стоят будни понякога и дали си играете с тях  Embarassed Ние се стараем да не държим Калин излишно "на ръчички", но понякога си мисля дали пък не сме много "строги" и "сухи" родители  newsm78 Иначе му говорим и т.н., но той рядко будува... то е рано, де, ама...

# 222
rosi_ta, и аз съм на същата доза, макар, че обедната редовно си я пропускам, даже мисля другата седмица дали да не намаля първо на 3х1. Иначе четох една тема току-що, точно по същия въпрос, доста момичета са пили до средата на 9ия като средство за задържане, и казват, че след като са ги спрели, до седмица са родили, нито една не беше писала, че и е помогнало да преноси, та се успокоих.

Зеленко, щях да ти пиша за едната гърда и забравих. Приятелка на мъжа ми така кърми с една гърда успешно повече от година, и при нея в началото детето не е харесало едната и си цока и досега май само от другата. Мисълта ми е, че по принцип не е проблем, защото организмът дори и към това се наглася и дори и да спре в едната, ще има достатъчно в другата. Но дали и как може все пак да го оправиш това, не знам. В Кърмаческия - с тема, като начало.

А за болките в кръста - аз имам от време на време. И си ги различавам тези, които са си от тежест, и тези, които са като менструални. Имам ги и без да имам стягане на корема, или пък е стегнат през цялото време, а не на отделни контракции. Дори доста време си откарвам така и после като си полегна и минава. Явно си се подготвя.

А и да питам пак - корема ви смъкнал ли се е вече, на тези, които наближава и тези, които са родили вече, имали ли са го този ефект, че аз си мислех, че е задължително, а единици са тези, които са споделили.

# 223
зелено човече, рано му е да привикне с каквото и да е Grinning . Първия месец е трудно да се каже, че има някакъв режим. Така че спокойно си му давай това, от което има нужда: гушкания, целувки по коремчето, люлеене, разходки... Смята се, че тези първи седмици бебенцето още се адаптира къв света, различен от утробата на майката и за това е хубаво прехода да е максимално плавен Peace . Аз лично за себе си съм решила поне първия месец да не лишавам бебо от глезотийки Heart Eyes . Пък после да му мисли Mr. Green

# 224
Nagaina и аз се притеснявах, да ли след толкова дълъг прием на магнезий ще може матката да контрахира ooooh! Но нямах проблем Flutter Пих хапчета до последно... преди раждането. Довери се на доки и не се притеснявай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт