"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 18 766
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
зелено човече, рано му е да привикне с каквото и да е Grinning . Първия месец е трудно да се каже, че има някакъв режим. Така че спокойно си му давай това, от което има нужда: гушкания, целувки по коремчето, люлеене, разходки... Смята се, че тези първи седмици бебенцето още се адаптира къв света, различен от утробата на майката и за това е хубаво прехода да е максимално плавен Peace . Аз лично за себе си съм решила поне първия месец да не лишавам бебо от глезотийки Heart Eyes . Пък после да му мисли Mr. Green

Абсолютно подкрепям това мнение.

Честно казано, дори и след първия месец, дори и след първата, втората и т.н. години не съм лишавала сина ми от гушкане и целуване - в резултат, имам едно спокойно, любеобвилно, чувствително и добродушно детенце. За мен любовта към децата и нейното изразяване са най-важното нещо, всичко друго като грижи, условия, играчки, и т.н. бледнее...

# 226
Nagaina и аз се притеснявах, да ли след толкова дълъг прием на магнезий ще може матката да контрахира ooooh! Но нямах проблем Flutter Пих хапчета до последно... преди раждането. Довери се на доки и не се притеснявай  Hug

Благодаря Hug Тъкмо и с Есме говорих и тя ме успокои за същото. Тя и тя е до последно на Магнрич, утре го спира и и остава седмица до термина и ще я чакам да ми утъпче пътеката до Майчин дом  Mr. Green

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 17:01 от Nagaina

# 227
Привет на всички! Днес още нямама ли бебчета? Simple Smile

shushi_13, на мен в болницата ми дадоха рециново масло - гадничко е като го пиеш, но помага много успешно.Знам, че е важно да ходиш до тоалетна, за по-бързото прибиране на матката, така че, ако искаш пробвай и това. Peace

Вили, спокойно и успех днес!! Hug

glafira, браво че сте вече в къщи... бъдете упорити с кърменето, само бебето може да ти стимулира най-добре лактацията. Дано днес успехите ви са по-големи. Peace

poli24, стискам палци и на теб.

зеленко, ние пък много се гушим... и правим едни физиономии, много сме смешни...когато сме будни си се глезим и това е. Много обичаме да сме бузка до бузка с мама и се галим в нея. Blush И аз мисля, че е още рано за разглезване.

# 228
  • София
shushi_13, на мен в болницата ми дадоха рециново масло - гадничко е като го пиеш, но помага много успешно.

Само внимавайте с дозата! Аз нали смених 4 "съквартирантки", докато бях в болницата, та се нагледах и наслушах на какви ли не неща... На едното момиче явно бяха сипали повечко, тя имаше цял ден проблеми, защото внезапно я прерязваше и не можеше да стигне до тоалетната (и така 6 пъти!!!). Много неприятно, а единия път беше с бебето в ръцете... Повикахме и лекар накрая, оказа се, че не може да се направи нищо, освен да се изчака да премине ефектът...

П.С. Таковата... да не остане някой с грешно впечатление  Embarassed Калин получава големи дози милувки и от двама ни, но предимно му говорим, галим го, гушкаме го като е неспокоен и т.н. Което не правим е да го разхождаме на ръчички и да го гушкаме, докато заспи всеки път - ако си заспи сам, просто го слагаме в креватчето му. И не го вземаме в нашето легло да спи - страх ме е. Нощем като е неспокоен, се редуваме и го слагаме на гърдите ни да спи, все едно, че ние сме леглото, много му харесва, може би му е познато от звуците в корема дето е бил...

# 229
nagaina,rosi_ta да ви кажа, че при мен дозата на магнерота беше същата-вече от 10 дни съм го спряла и нямам никакви симптоми-вече се шашкам!когато ми падна тапата преди 14 дни и го спряхме там-някъде,но ето нито болки , нито контракции и признаци за раждане та знам ли и аз вече  Shocked
сега отивам днес на тонове, на преглед и да видим-миналата седмица бях с 3 см.разкритие и изгладена шийка но не ме приеха и казаха да чакам, че да видим днес до къде сме стигнали #Crazy newsm78 .Според мен с такъв изглед трябва да се направи нещо, но ще пиша после да се отчета!Това за сега и стискайте палци

# 230
Лоша работа Confused Стискам  bouquet

# 231
  • София
 Ето ме и мен.
 Преди малко ходих до доки за последни изследвания и утре ще видим дали ми се е вдигнал хемоглобина. Бебчо е добре и въобще няма намерение да се наглася на изходна позиция. АГ-то каза, че главичката е доста високо и ако си остане така най-вероятно пак ще ме резнат ама здраве да е!

Честити бебчета на Ivema, vasida, veselina и poli+ - много кротки и послушни да са им, а мамите скоростно да се възстановяват

Честито и на всички, които вече са си вкъщи с бебоците. Гледах снимките - големи сладурковци са всичките, направо вече и аз нямам търпение. Вчера даже опънахме кошарата и пренаредихме в спалнята и сега само чакаме.... Ники и той вече много се вълнува

vily_st стискам палци всичко да мине по вода утре

marussia, честита ви количка - с кеф да си я буташ. Голям зор видя с избора, но в крайна сметка получи това, което искаш  Wink

Dez, много се радвам, че бебко се е ориентирал към изхода и ще ти се размине операцията

Приятен ден на всички.

# 232
Зелено човече и аз съм в отбора "кърмене с една гърда".  Grinning Много се притеснявах, но изчетох много статии, всички близки ме успокояват и аз се примирих. Цедя другата, от време на време я предлагам на малката, пробвах 3 вида силиконови зърна, пробвам да издърпвам зърното с помпата преди това, но досега само 2 пъти се получи да захапе зърното, да посуче малко, но не съм сигурна дали и влезе кърма в устичката. Успокоявам се с това, че имам кърма и изцеждам по малко след всяко кърмене, малката пишка и ака след всяко хранене и е спокойна. Не суче дълго - между 10 и 20 мин. и после заспива блажено. Дано да и стига. Бих била по-спокойна, ако можех да я тегля, но вкъщи ме разубеждават да не взимам бебешки кантар за няколко месеца.  Thinking

Коментарът на Nagaina звучи доста обнадеждаващо! Благодаря!  Hug

# 233
  • Пловдив
Здравейте мамчета,моя бебок закъснява вече с един ден и съм малко притеснена!Сутринта ходих в болницата да чуят тоновете и засега всичко е наред,ама като всяка майка се притеснявам доста.В петък ще ходя при моята лекарка,ако не съм родила,за да видим какво ще каже...Дано всичко мине наред и тези дни и аз да се похваля със здраво бебче....

# 234
  • Варна
Nagaina и аз се притеснявах, да ли след толкова дълъг прием на магнезий ще може матката да контрахира ooooh! Но нямах проблем Flutter Пих хапчета до последно... преди раждането. Довери се на доки и не се притеснявай  Hug

Благодаря Hug Тъкмо и с Есме говорих и тя ме успокои за същото. Тя и тя е до последно на Магнрич, утре го спира и и остава седмица до термина и ще я чакам да ми отъпче пътеката до Майчин дом  Mr. Green
Ама и тя ли е там?!? Значи може да се засечем, аз на 11 ти влизам за секцио, а нейния термин май беше на 12 ти. Остана и да се познаем  Laughing 

# 235
Здравейте момичета!

Честито бебче на poli+ и на всички други, които са получили своите подаръци!

Роска тук съм бе душа! Да ти кажа хич не ми се бърза ! Ама в къщи като сме всички и ни мога да се добера до компа!

Сега отивам да newsm79 1ironing wash hang    трябва и да  cook  , а на края   bath1 !

Така че за сега чао и много бебчета да има днес!

# 236
  • София
Poli+, честит син - да е жив и здрав и много да ви радва!!! На теб - бързо възстановяване!
Роси Талева, glafira, добре дошли у дома! Много хубави моменти ви чакат!
adi_i_bebe, много се радвам, че ще дочакате татито. Успех! И споко - не си само ти още с коремче  Mr. Green много смееее, силни смеее  Joy
Вили ст, успех, мила, с теб сме!
Белла, желая ти много пълни памперси!
zori_tv, ivling, стискам ви палци!
Зеленко,  Hug Hug Hug много си мисля за вас! Пращам ти цялата си подкрепа и съм убедена, че правиш най-доброто за своята калинка!
На всички с проблеми с кърменето и коликите, искрено съчувствам, но и вярвам, че в най-скоро време всичко ще си дойде на мястото! Успех, мислено съм с вас и ви изпращам положителната си енергия!!!
dyMa, радвам се, че си добре!!! Не се преуморявай! Аз, таковата, да си призная - и аз не бързам особено (въпреки, че все пак до 21 март искам да си родя - че нали моята док излиза отпуска тогава - терминът ми е 18ти, пък и хич не ми се преносва...) Аз да си призная съм си харесала една дата, и съм се заканила на мъж ми, че предната нощ ще го разкъсам от  luvbed  Много ми е смешно, даже и на мен самата, как съм се навила да родя на тази дата...  hahaha
Хубав ден на всички ви, отивам да си полегна със списание в ръка (идея си нямате какъв куп "бебешки" списания получих в наследство от сестра ми... направо, няма изчитане... но пък е приятно)... после, кога ли ще имам време за такива работи?!?

# 237
Зори ТВ, може би е чакал доктора да влезеш в 37с. Вече бебето се смята за пълно доносено ( според други от 38с). Peace
Нагаина, не всички коремчета се смъкват. При първо раждане се смъкват и няколко седмици предварително или изобщо не, при следващи се смъкват чак като започне раждането, с изключения разбира се.
Аз сама си спрях магнезия вчера. Да видим кога ще родя.
Ивлинг, няма да те оставят да преносиш повече от седмица. Потърпи още малко, все пак спонтанното раждане е по-лесно от предизвиканото. Peace

# 238
  • Стара Загора
Ха здравейте и от мен. До сега съм шетала, тупала, гладила и квото се сетите още.
Симона спи сладко сладко и аз се възползвам.
Това мехлемче бейбинос има страхотен ефект обаче. Нищо, че снощи до 3 часа сме си говорили двете. Не искаше да спи и си редихме приказки, а пък мъжете ни спяха сладко сладко.
Сега момичета искам да ви помоля всички, днес да стискаме палци на fever. Това е нейният ден. Толкова много чакаше да дойде 4 март. Днес е в София при д-р Стаменов. Той ще и прави някакви манипулации. Дано всичко мине по вода и скоро, много скоро да види пак двете чертички и този път всичко да приключи щастливо.
Мила fever от мен и Симонка имаш много много стиснати палци. Успех. Ще те чакам да разкажеш как е минал дългоочакваният 4 март за теб!!!
  Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 239
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
И аз съм още в отбора на чакащите... Rolling Eyes Има още доста време до термина, но търпението ми се изчерпва...та нали още миналия месец (към 16 февруари) ми казаха, че скоро мога да родя и да стискам. Е стисках, стисках, мисля че вече стига толкова и аз като много други съм си спряла магнерота сама. Вчера имах слаби контракции около час, болезнени бяха и се надявах да се засилят до вечерта, но уви...затихнаха. Иначе се бях заканила да го родя на 3 март, да празнуват заедно с мъжо, но уви  Sunglasses

Това със смъкването на корема и на мен ми е много трудно да го определя. Едни викат, че ми е паднал, други викат не ти е паднал още. Едно съм сигурна, вече нямам киселини, което значи, че все пак бебчо е слезнал надолу и не ми притиска толкова стомаха, пък и дупето го усещам по-надолу. newsm78

Днес следобед съм на лекар по ЗК, а утре мисля да ходя на 4Д да ме успокоят, че всичко си е наред за нормално раждане. Да не стане като миналия път - всичко наред, пък накрая викат, "То си беше за секцио - голямо, с увита пъпна връв и т.н."

Честити дечица на родилите вече, все повече става вашия отбор и на мен също ми се иска вече да съм при вас...

Общи условия

Активация на акаунт