Отговори
# 225
А аз нали ви казах че ми се възстанови цикала. Сега обаче се замислям дали това няма да намали още повече и без това никаквата ми кърма. Или няма връзка. Не знам защо си мисля че двата хормона си пречат ....или се заблуждавам  newsm78
Проверих в нета и навсякъде пише, че не са свързани двете. Ако усетиш лек проблем да даваш по-често гърдата, за да се стимулира кърмата.

# 226
Здравейте, минавам само да ви поздравя и да честитя месечинката на около 12 бебета които днес стават големи  Heart Eyes   bouquet

# 227
  • София
  А аз нали ви казах че ми се възстанови цикала. Сега обаче се замислям дали това няма да намали още повече и без това никаквата ми кърма. Или няма връзка. Не знам защо си мисля че двата хормона си пречат ....или се заблуждавам  newsm78
  Значи, нормално е няколко дни преди цикъла и около него количеството на кърмата да намалее незначително, при всяка майка е различно разбира се, както и евентуално да се промени леко вкуса, което при някои бебчета е предпоставка да са леко по-нервни и да се дърпат от гърдата. Не е задължително обаче да е така при всеки, но има и подобна възможност. Това обаче определено не пречи на кърменето, защото при непрекъсване на  кърменето няколко дни след това нещата си се нормализират  Simple Smile Хубаво е просто да го имате в предвид и да не се притеснявате за това  Simple Smile

# 228
Честита месечинка на всички малчовци, родени днес! Повече да папкат, да порастнат големи и да бъдат послушни за радост на мама и тати!

# 229
На мен още ми текат екстрите от раждането  Sad гледам, че някои практикуват любовни нещица вече, мен що така не ми излиза късмета  Rolling Eyes

# 230
  • sofia
Здравейте момичета,сигурно ме забравихте вече ,но да се отчета и аз Виктор се роди на 28 02 09 ,3350г. 50см.,нормално и много лесно в Шейново.Мога да кажа само че родих за два часа от приемането и от трети сме си в къщи но нямах net.Поздрави на всички на които не съм честитила.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 231
# 232
Честита месечинка на всички бебоци празнуващи днес!Да са ни живи и здрави!

# 233
  • София
Добро утро и от мен!

Заповядайте по едно кафенце

Да драсна някой ред докато спим.
Напоследък след като хапне вече не заспива иска да го нося, да му говоря, да го люшкам.Слагам го в шезлонга постои 10 мин. и пак рев.За сукането от мен е по същият начин дърпане и рев.Това според мен са от коликите.
Днес няма разходка,но утре сме на консултация и ще се разтъпче малко newsm53
Аз съм си подготвила в тефтера няколко въпроси ,че като отида там от толкова рев и забравям какво искам да питам доктора.

Честити месечинки на Ралица ,Таня,Ивелина,Калина,Габриела и Ая.Да са живи и здрави!

Снощи след като яде в 21. го оставих на таткото и аз право в леглото бях супер изморена.Събуди се в 00:00 и после в 4ч.,но е трудно заспиването после иска се до мен в лелото(но тайничко после го местя обратно в неговото) ,а аз направо се схващам така ,а пък и не е сън това.
Да отминават вече тези колики и сигурно положението ще е по-добре.

# 234
Ламтурниче, да ти призная честно-едва ли има по-мързелива майка от мен Embarassed Обаче ЕБХ-то, стига да не си много амбициозна, да не ти е мания може да бъде голямо улеснение-представи си, че откакто Алекс беше на 4-5 месеца не съм бърсала наакано в памперса дупе, а около годинката беше вече съвсем без памперс и си ходеше до тоалетната както и сега... То става някак много лесно-мислиш го първата 1-2 седмици, а после става автоматично-само дето вместо да сменяш памперс предлагаш на бебето да пишка-не отнема повече време. Ако случайно ми писнеше да се занимавам тутакси прекратявах за известно време - просто винаги на първо място за мен стои това майката и бебето да се чувстват добре, да им е приятно заедно и да не се товарят с неща, който не са им приятни.
Сега с бебето също смятам да практикувам ЕБХ, но не съм си поставила срокове-ще ззапочна когато усетя че ми е лесно и приятно...

Моля, не го приемайте като агитация, за мен и ЕБХ и носенето на памперс до 2-3 год. са си еднакво приемливи-стига тоалетното обучение да не става насилствено, да не се стресира или принуждава детето. Не се чувствам с нищо по-добра от приятелките ми, които по-късно махнаха памперса-просто на мен ми е по-удобно едно, а на тях-друго...

# 235
  • София
юПедито ми каза многозначително: трябва да намалите яденетата от 7 на 6  Crazy аз на ум си казах уф значи от 16 трябва да ги направим 15  Joy Mr. Green как да ги намаля като не знам кое е ядене, кое е пийване и кое не знам и аз какво  Crazy

Joy Joy Joy

Гал, разбиваш ме! В същия тон, и Йоан е наддал с кило и 100 грама и лекарката каза да намалим храненията на 6.

Айла, Яна, вие какво мислите по въпроса? Това няма ли да се отрази зле на кърмата?

Гал, и аз си имам още екстри от раждането и кекс - йок. Затва пък ям яко торти. Laughing И свалям килограми! Като се върнах от родилния дом, си бях върнала първоначалното тегло, а сега съм свалила 1 кг! А ям като разпрана! То било яко да си кърмачка!

# 236
За наддаването-много от кърмените бебета наддават по килограм-килограм и половина първите месеци. След това темповете на наддаване спадат и обикновено към годинката вече не са толкова пухкави и се изравняват с връстниците си. Бебето не може да затлъстее от кърма, затова опасенията на педиатрите са безпочвени. Аз няма да ограничавам яденето на бебето, въпреки че наддава доста (за 2 седмици е наддал повече от 900 гр.), Алекс също наддаваше много първите месеци. Когато го заведох на лекар в САЩ, първия месец беше наддал 1700 гр. и доктора беше много загрижен.... да не би да реша да го храня по-малко...
Неслучайно гърдите ни не са разграфени с грамове-просто природата е предвидила че е по-добре бебето само да си определя колко да суче...

# 237
  • София
Яна, при нас въпросът е малко по-различен... Йоан се храни на 3 часа, но педиатърката каза, че трябва всеки ден да има пауза от 6 часа. Аз да си призная не го храня много на поискване, а на 3 часа, защото ако го оставя да спи, може да откара доста време без да огладнее... Та се чудя дали да не мина наистина на поискаване, пък да спи колкото му се спи.

# 238
Преди малко се върнахем от консултация и да се похваля пораснали сме доста!От изписани 3280кг вече сме 4600 #Crazy и от 50 см- 54.5.Докторката не каза нищо,но нещо не ми хареса и май май ако продължава така ще я сменям.За пъпките по лицето,за белещата се кожа с жълти срупей да не предпиемаме нищо.За пъпчето,което също не се е прибрало още да не го лепим,а то е доста хвръкнало. SadУстичката и тя ни е  бяла,а и езичето малко и това били малко гъби,ама нищо.Ако искам да давам биберон с мед и сода #2gunfireТо това не са ли бабешките методи за лекуване или по-точно май не трябва да лекуваме нищо.То хубаво,но ако минат навътре.А мед и сода няма да дам просмъртно.Нали мед не се дава на дете до 1г.
 Сега четох листовката за Дактарин,но нали пише,че се дава след 6 месеца.Бях чела,че някой от вас също са давали.Я споделете как и по колко.
Иначе сме герои не плахахме от боцкането,а от памучето със спирт,защото беше студено и то само за кратко.Спинкаше си през цялото време милия,но преди това ми разказа играта от рев още от 4ч вечерта.
Повръща по няколко пъти след ядене,понякога и  по 5-6 пъти,а друг път дори и преработено мляко малко преди новото хранене.Видимо е гладен,плаче и си лапа ръчичките,а и повръща.Изчезвам,че пак се размрънкахме,а и повръщаме отново.

# 239
Здравейте момичета!
Само минавам, за да съобщя и аз радостната вест - станах мама на разкошна красавица:)
Роди се на 27 февруари 14, 15 часа , от вчера сме си в къщи.  3 кг 750 грама, 52 см. Малката принцеса се казва Ани.
Измъчи малко мама, не можа да се роди нормално и се наложи секцио по спешност, не беше най-лесното раждане, но резлутатът си струва . Сега започваме да се учим да се гледаме.
Тати е най-щастливият човек на земята!
Не съм успяла да прочета нищо, тъй като до вчера бяхме в болницата, а пък и всяко начало е трудно..
Желая на всички подобно щастие!
Снимки как мога да изпратя?

Общи условия

Активация на акаунт