Отговори
# 255
Здравейте, мамчета!
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА! Да са живи, здрави, весели, послушни, обичани и много да радват мама, тате и цялата фамилия!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ТАНЯ, РАЛИЧКА, ИВЕЛИНА, КАЛИНА, ГАБИ И АЯ!

Ние със Зари сме добре! Кърмим се, но не без проблемно! Радвам се, че кърмата горе-долу ми се нормализира, защото беше някакъв кошмар! Течеше като река, вечно бях мокра, гърдите ми преливаха и ме боляха ужасно, а колкото повече се цедях, толкова повече кърма имах! В чудо се видях!  #Crazy Сега положението е доста по-добро! Започнах да се цедя по-рядко и по-малко и се постепенно се нормализира лактацията!

Опитах се да прочета старите теми и тази, но не успях! Искам да разбера как сте, как е минало раждането, как са бебчетата и как се справяте вкъщи, но не успявам да прочета и една страничка! Напоследък детето спи по по-малко и яде често и то по 1 час и аз не мога да се добера до компютъра! А уж и двете баби са при мен и помагат! Какво ще правя като мама си отива в неделя, а свеки е на работа?  newsm78 А и тати по цял ден работи, дори и в неделя! Не ми се мисли!

Много целувки и прегръдки на вас и всички бебчета!

newsm51  newsm51  newsm51  newsm51  newsm51

# 256
Виви,наистина,ако вече си взела да кашляш или кихаш,слагай маска,пий витаминки,чай с лимонче...Аз след раждането бях 1 седмица и половина с температура,кашлица и запушен нос на силен антибиотик и едвам се оправих.Така,че се пази много,понеже организма на родилката е слаб.А бебето по принцип сега е със силен имунитет,не се притеснявай много.Но си сложи маска за всеки случай де.
Както си говорихме за запек,ей сега излизам от тоалетната,едвам едвам стана работата...та реших сега да карам само на кисело мляко ,салатки,плодове,че няма да стане иначе..много боли ooooh!
Инесита,е...наистина прекаляват тия роднини!При нас за сега само майка ми е била за 2 седмици и въпреки прекрасното й отношение и помоща,без която едва ли бих се справила най-накрая имах нужда от почивка.Но това е нормално...
Приспах я нашата беболинка,днес е изклчително послушна-папка и спинка,но да видим по-натам WinkГърчи се още заради коликите,но по-малко.Колко е продължителността на коликите горе долу?Кога свършват?

# 257
Аз също се наспах,но само защото спим с бебка заедно на спалнята.Вече се притеснявам това да не й стане траен навик.. newsm78 А към 3.00 ч и баткото пристигна,та съвсем ни отесня леглото..и таткото се премести накрая на дивана.Голямо движение тази нощ! Joy
При нас нощта протече по абсолютно същия начин. Rolling Eyes Само дето каката пристигна към 12.30, докато се кърмехме с бебето и то с рев, че сънувала нещо и таткото ме заряза с двете деца и се премести в хола.Заплаших го, че ако и двете свикнат да спят при нас ще си ходим само на гастроли- той на мен в спалнята, когато каката е на бабин дом, а аз на него в хола като приспя децата. Twisted Evil
Яна, аз по принцип не съм против да пробвам ЕБХ, още повече, че забелязвам вече какво прави преди да се изака, например. Даже днес разправях на мъжо, че Ралица си криви устничките като Елвис като ака, а той вика:"Ти откъде знаеш как е правел Елвис като е акал!?" Mr. GreenНо това разнасяне из улиците с голо дупе и дебненето нощем кога ще се събуди, че да се изпишка ми идват малко в повече. Но пък лято иде, може да се пробваме. Peace
Дарима, Тридерма не е ли кортикостероид? Какъв е този обрив, че чак кортикостероид да предписват на такова малко бебе? newsm78

# 258
Жълт ламтурник,незнам какво е,но тя днес погледна дупето-много дребни червени пъпчици и изписа Тридерм... newsm78Ще видим..

# 259
  • София
Привет и от нас! Честито на  SREBURNA И DANETO22 да са ви живи и здрави бебчовците! Минавам само да поздравя и да кажа,че сме добре.

# 260
  • Стара Загора
Виждам проблема със запека е всеобщ,направо уджас  #Cussing outПо 3,4 дни не успявам да отида  CrazyАктивия,сок от круша,това ме спасява  Peace
А днес моята коконка е много ревлива,чак ей сега в 2 заспа от 6 сутринта.Заспива по 20 минутки и после рев  Confused Даже днес разправях на мъжо, че Ралица си криви устничките като Елвис като ака, а той вика:"Ти откъде знаеш как е правел Елвис като е акал!?" Mr. Green[/quote] Joy hahaha
Честито на Сребърна и Дането   bouquet

# 261
Като гледам състава на този Тридерм-антибиотик,противогъбично и кортикостероид-доста широк спектър на действие!Дарима,сподели после за резултата!

# 262
Дидерончо,ще свикнеш да се справяш и сама Winkто мобилизацията му е решението Laughing
Аз съм сама от началото и да ти кажа справям се е понякога съм  Rolling Eyes
Виви,и аз те съветвам също слагай маска.
Честити месечинки на всички бебоци да са живи и здрави и щастливи Hug Hug Hug
Честити нови бебоци!

# 263
Привет на всички и от мен!

Честит мини РД на всички Наши бебенца! Да са ни живи и здрави и много послушни!!!

Дидерончо
, ние първи ден сме сами - вчера мама си тръгна и нашият тати е постоянно на работа! Не мога да кажа че мама не ми липсва и че не е по-лесно когато е тук, но няма да се даваме, всичко си е до рутината!

Целувки от нас!

# 264
Да се оттчета от днешната консултация - +1500гр и + 4 см. Много съм доволна! Биха ни и ваксина, разкисели се малко, но пък опикахме и оповръщахме целия кабинет! hahaha JoyПРедставям си ако спеше повече сигурно щеше да удари 2 кг newsm78

# 265
  • София
Ех, момичета, едва сега имам малко повечко време, днес бяхме до болницата да ни взимат контролна микробиология, секрет от нослето и гърлото, заради гадните стрепоткоки, стискайте палци да сме ги избили до крак, резултатите излизат в понеделник...после пък доки трябваше да дойде до вкъщи на консултация, без теглене, ама ние си имаме кантарче подарък от свеки, така че не се притеснявам за тегленето, та снощи едва спа бебчо, толкова беше уморен, че не се събуди за хапване даже, наложи се аз да го будя, той през цялото време беше като в полусън и много хъркаше, ама не можахме да преценим дали са храчки, хрипове или сополките в носа му пречеха, днес няма такова нещо като спи, ама цяла вечер се е мъчил и ми беше много гадно за него, оказа се, че дробчетата му са чисти слава богу, сополките доки каза със стеримар, ама аз мисля да си купя нещо друго, че този стеримар с тази силна струя мен ме плаши, пък какво остава за бебчо, витамин Ц за всеки случай по половин ампулка от най-малките сутрин и да му мерим температурата в дупето, това не съм го правила до сега, да видим как ще се справим с мъжа ми довечера, стискайте палци и за това, на пипаме Стаси няма температура, дано така си и остане, иначе аз съм се притеснила, защото ако не сме излекували стрептококите и му падне имунитета с една настинка...уффф, дано ни се размине всичко  Praynig...а и за капак на ужасния ден детето повърна днес около 3-4 пъти, не по много, но много майсторски си нацели дрехите всичките пъти, преобличала съм го 3 пъти, а после доки събори преварената водичка за очичките му върху него без да иска и го преобличах още веднъж, ей, дрехи не ми останаха, аз ползвам почти само гащеризоните и бодитата, ританки много рядко, а за тънките блузки от материята на бодитата (камизолки) изобщо не се сещам, за по-дебелите - от време на време, а така не ми се купуват други, че скоро ще ги израсте младежа и какво ще ги правим, май ще ходя на пазар за по-големи в понеделник след резултатите, а свеки ще понаглежда малкия...оххх, оплаках ви се, то не всеки ден ми е така, ама днес е върха направо...

сега да честитя на новородените сладурчета от тези дни и на попорасналите дечица, които направиха един месец, те днес не са никак малко Wink)) Пожелавам им още 1200 такива рождени дни...поне Wink

Много цунки от мен и до скоро писане Simple Smile

Ааааа, моята мама си замина в събота, вече почти седмица се гледаме сами и да ви кажа, свиква се, първият ден ми идеше да убия някого, кого ли като покрай мен се въртеше само мъжът ми и то периодично колкото да ми пречи и да ме изнерви допълнително, ама и той се научи вече де и много помага, ама после всичко се подреди малко по малко, еее, има и дни като днешния, но повечето са спокойни и щастливи Simple Smile)

# 266
айде и аз най накрая при вас!!!толкова ми липсвахте   bouquet  bouquet  bouquet
сега почвам да чета че колко сте изписали свят ще ми се извие.когато мога ще разказвам.само за отчета кърмим се успешно за сега и сме много добрички.целувам ви всички и почвам #Crazy #Crazy

# 267
Написах един много дълъг пост и синът ми го изтри... Twisted Evil

Да ви кажа в тая връзка може и да е трудно сега, но тепърва ще става все по-трудно. Чакайте да проходят мъниците и тогава идва големия зор. Аз по 200 пъти на ден повтарям като развален грамофон "не", "не пипай", "не ходи там", "стой тук" ooooh!

За спането: бебка спи до мен на леглото. Но по някое време нощем и баткото винаги се присламчва и понеже оставаме без място, таткото доброволно се изнесе в съседната спалня, а аз спя с двете деца. Вчера например, баткото вече беше заспал, когато ние с бебка идваме в спалнята. Точно я оставям на леглото и като писна... ooooh! докато извадя цицата събуди синът ми Confused той пък реши, че е време за игра и се запъти към хола. Аз заключих вратата, за да не излиза и той като му удари един рев Rolling Eyes бебка вече си хапваше и се беше поуспокоила, но като го чу се стрестна и пак ревна. Накрая и двете ревяха кое от кое по гръмогласно, едното в ръцете ми, другото на пода, щото се тръшна в знак на протест, че не го пускам да излезе Crazyтъкмо се примири със съдбата си и бебка пак ревна, а по нея и той Close та цяла нощ сме ги дундуркали с мъжът ми Crazy но това разбира се не им попречи и на двете да се събудят в 7 толкова бодри все едно са спали цяла нощ Mr. Green

А за свекървите-имате моето съчувствие. Аз свекърва си нямам, но за сметка на това баба ми, която остава временно с нас ми стига колкото за 20 свекърви. По цял ден не спира да говори и да ми дава глупави съвети. Или ми казва неща, които вече знам или други, които са отпреди 50 години и отдавна са отхвърлени от модерната педиатрия. Аз й казвам директно, че нямам нужда от съвети, обаче тя не спира, след 5 минути пак избълва някоя глупост и особено като съм недоспала яко се дразня... #Cussing out от два-три дни синът ми е с лека хрема и не спира да ми повтаря как съм го простудила, понеже вече не му обувам чорапогащник. Е, как да му обуя при положение, че навън е вече 9-10 градуса, то горкото ще заври Twisted Evil то най-малкото не спира да тича Rolling Eyes аз на 10 градуса не нося чорапогащник и ми е добре, по каква логика на него ще му е студено Thinking

# 268
Привет Hug
Да се отчета:ние още сме 2в1 Tired,преди малко се връщам от доки и познайте какво,той ми каза,да си избера датичка за предизвикване за раждане и аз исках още днес,но милото каза:А не,не,не-трябва да е 8-ми март #Cussing out #2gunfireаз си мислех,че  е забравил ама той много държи да е тогава,защото хем е празник на жената,хем той има рожден ден тъй че,ако устискам дотогава ще си имаме и осмомартенско бебе.Не зная,да се надявам ли да устискам,струва ли си,или не.
Иначе сега поне си почивам от малката,той се занимава  с нея.Дори сега той я убучава,как да играе на Нинтендо.Ходиха и на разходка днес,тъй че поне съм спокойна че малката няма да чувства ревност първите дни след като се роди бебка,баща и знае как да и отвлича вниманието.
Обаче кекс още нямаше,той сега сакън да не направим нещо,много си държи на датичката ама #2gunfire
Е,това  еза сега от нас,после пак ще пиша като ви изчета  bouquet

# 269
Привет на всички!
ЧЕСТИТ РОЖДЕННИ ДНИ НА МАЛЧОВЦИТЕ, КОИТО ДНЕС СТАВАТ НА ЕДИН МЕСЕЦ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ПОСЛУШНИ И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ  bouquet
Гал, сигурна ли си, че може да се яде шоколадче Комфорт, защото аз онзи ден питах в аптеката една кифла и тя само смотоляви, че нищо не пишело на опаковката, значи не можело Angry А пък аз ако не се лъжа в родилния дом ни бяха споменали, че това е един от вариантите за справяне със нередовния стомах, но не бях сигурна, затова реших да попитам, ама нейсе. Сега вече ако е разрешено направо ще се родя, да не ви казвам какъв зор имам, то май всички имаме, ще взема някои хемороиди да си докарам от напъните, гадост #Cussing out
Дидерончо, не се притеснявай, че оставш сама, ще видиш как ще си създадеш свой ритъм и всичко ще е наред newsm10
Рени, съчувствам ти, ти си по-зле и от мен Confused
Виви, слагай маска и дано ти се размине Praynig А бебо сега е с доста по-силен имунитет от твоя, особено ако кърмиш.
Инеситка, слаба ти е дресировката, душка, какви са тия своеволия, я да затегнеш малко дисциплината на свекървещицата Wink
Ние сме добре, опитваме се да сме на ръце по цял ден, особено критично и истерично е положението сутрин, направо издивявам, щото единия реве, другата не спира да мамосва и аз в един момента тотално блокирам #Crazy Ама ще свиквам, както ме посъветва мъжо #2gunfire
Отивам да готвя, приятна вечер Heart Eyes

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 21:49 от emym

Общи условия

Активация на акаунт