Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 243
  • 368
  •   1
Отговори
# 300
Извинете, може ли линк към тестото на Нелка?

# 301
  • София
Искам да ми кажете дали стават сполучливи торти с готови блатове?

Кога най-рано мога да започна да правя тортата? Ако я приготвя в петък и събота, а се консумира в неделя, проблем ли ще е?

Благодаря ви предварително!  bouquet

Зависи от блатовете. Напоследък доста момичета ползват готовите на Кедър, но те се продават наедро, в кашон. Никога не съм ползвала готовите от магазина и не мога да кажа нищо, но с домашен крем, сиропиране и добра визия, няма начин да не постигнеш много добър резултат:)

bubolinkata, пак чудесни неща си сътворила, някаква репетиция ли е това?

destini, не мисля, че трябва да се въздържаме от писане, ако човек смята, че иска нещо да сподели, попита, изкоментира по темата - защо да го спестява на останалите тук?
Момичета, да си върнем работното и творческо настроение, липсвате ми Sad

Анда - цитирам ти това, което си копирах, (не мога да ти дам линк)
"Употребявяам винаги една и съща захарна маса/тесто, което приготвям по тази рецепта:
1 сл желатин
3 сл вода
2 сл лимонов сок (или киселина, разтворена в съответното к-во вода)
1 чл глюкоза
500 г пудра захар (захарта може да е малко +/- , това се преценява при замесване)
В последно време съм експериментирала да разтопя и по 2_ 3 топчета маршмеллоу в горната смес . Може би се полУчава малко по_ голяма еластичност, но не съм сигурна, а и не мога да преценя дали от това тестото става по_ лесно за работа."

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 16:43 от dimitrina73

# 302
  • в сърцето на моето Слънце
rien , не съм близнала грам. Даже пръстите не си облизвах, нито лъжицата.  bowuu
Да е живо и здраво съпружеството, че да хапва експериментите ми.  Hug

# 303
Здравейте,имам един въпрос относно торта,която ядох скоро на детски рожден ден и искам да направя същата,но не можах да разбера какво точно имаше вътре.
Беше под формата на мишка(предполагам,че формата може да има много вариаций),не беше с блат вътре,а с някаква еднородна смес.Не мога да обесня добре,защото определенно не съм на ТИ с правенето на торти,но се надявам някоя от вас е правела нещо подобно и ще може да ми отговори.

# 304
  • София
Здравейте,имам един въпрос относно торта,която ядох скоро на детски рожден ден и искам да направя същата,но не можах да разбера какво точно имаше вътре.
Беше под формата на мишка(предполагам,че формата може да има много вариаций),не беше с блат вътре,а с някаква еднородна смес.Не мога да обесня добре,защото определенно не съм на ТИ с правенето на торти,но се надявам някоя от вас е правела нещо подобно и ще може да ми отговори.

Защо не попиташ домакина на партито каква торта е поръчал, поне наименованието й, а не съдържанието й, оттам може да се тръгне по-лесно...

# 305
Момичета страшни сте! Страхотни торти видях, за което  smile3501

Да знаете къде мога да погледна как се прави фигурка на Пони? Търсих, ама не намирам. Помня, че някой беше правил такава торта, ама кой? newsm78

# 306
  • София
Стаси, дали не беше Танита?

# 307
Дими нейната е трансфер, а аз искам да направя фигурка и пробвах ама нещо не можах. За това искам да погледна, ако има отнякъде.

# 308
  • Пловдив
Момичета страшни сте! Страхотни торти видях, за което  smile3501

Да знаете къде мога да погледна как се прави фигурка на Пони? Търсих, ама не намирам. Помня, че някой беше правил такава торта, ама кой? newsm78

Стаси, silrai има 3Д торта Пони Wink

Снимките започват от тази

# 309
Немога да се въздържа да не ви похваля.
mmmStelxen m,добре дошла при нас и поздравление за твоите опити,продължаваи все така.  bouquet
Мамче79 ,дамата си я бива Hug
Димитрина твоето рулце е страхотна.Майстор си да знаеш  chef
Мария Илва сполучлив бюст особенно с тази перлена огърлица Hug
Буболинка много са сладки и трите произведения.Сигорна съм ,че изискват огромно търпение тези миниатюрни детаили  bouquet

# 310
  • София
Стаси, тези двете могат да ти помогнат с хрумки: 1 и 2

bubolinkata страхотни са! е ми направиш ли моята торта мечта за годишнината? 08.09. е  Embarassed Blush Rolling Eyes Blush Flutter

ai-ai мерси мила!  Hug

ЛУРДЕС аз до сега само с готови блатове съм правила тортите, е сега скоро започнах да се страя повече за външният им вид, но иначе винаги са ставали вкусни. От КАУФЛАНД купувам аз 0кръгли и правоъгълни. Просто наистина със сиропиране от някой компот, интересен крем, малко ядки или плодове и стават чудесни на вкус!

# 311
  • в сърцето на моето Слънце
Благодаря за оценката, момичета!  Hug
За мен е чест. Днес и боички намерих. Направила съм сега шоколадово тесто и след малко отивам да оцветявам и да творя.
От тук нататък съм неизменно с вас. Както ми каза Иринка: "ще видиш каква е краста" - то така и се оказа.  Heart Eyes

# 312
  • София
Дими, чудесно се е получило, особено много ми харесват мотивите  Peace Само да те питам - цялото руло ли е покрито или отдолу не е?
опа, сега прочетох, че не е със захарна маса, а залято с кувертюр.

Буболинка, много са сладки! Кажи какъв е пълнежа и какви са размерите, моля те! А за поръчките от сладкарници - напълно те разбирам! И аз започнах да си правя тортите, след като за 1-я РД на сина ми тортата, която бяхме поръчали - моряче с корабче - приличаше по-скоро на препил моряк със следи от системен алкохолизъм, че и беше стара и ужасна на вкус.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 18:44 от Rumya

# 313
Стаси, добавям и това, това и това като идея. Ето едно отпред и отзад. 3D и още едно (авторката твърди, че го е направила за два часа  Crazy).

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 19:02 от Слънчогледка

# 314
Честит празник момичета, на патерички!

Аз съм с празни ръце защото не бях в кондиция да правя каквото и да е. Почина ми едното куче и не ми беше до това...
Видях обаче страхотни красоти. Дими, розата ти е уау....кога ли ще се науча и аз да изпипвам така нещата Thinking

Абе момичета аз явно не съм наред...
Все чета, че си купувате разни неща от Метро. Кувертюр, боички...Всеки път ги търся и не ги намирам, ще си ударя главата в стената вече, направо ме е яд, че съм толкова застреляна. Къде са в Метро тези неща? Ходя там 1-2 пъти месечно...

Общи условия

Активация на акаунт