Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 247
  • 368
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 610
Kiki, на мен ми се е случвало да лепне след прибавяне на капки течна боя. Слагам пудра захар/ но моята е перфектна/ .Стяга малко...Идеята с нишестето е значително по-добра.

# 286
  • Поморие
  • Мнения: 86
Димитрина, много оригинално и красиво руло !  bouquet Разрезът изглежда ,много апетитно,а розата чак след като прочетох разбрах ,че ти си правила,изглежда досущ като истинска!

# 287
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Здравейте момичета!
Преди да напиша каквото и да е друго искам да ви кажа: Поклон пред сръчмите ви ръце!  newsm20
Сега да се представя. По вашата тема се запалих покрай Иринка и rien. С тях се засичаме в други теми, които нямат нищо общо с тортите. Даже бих казала че са в конфликт.  Laughing
Аз съм средно напреднала в правенето на торти по принцип и абсолютно начинаеща в захарните покрития и фигурките. Имам голямо желание да стана майсторка като вас.
Ето и първият ми опит, за който искам да благодаря на Иринка и Van444eto. На Иринка за търпението и подкрепата и на Van444eto за изчерпателните обяснения и перфектните рецепти.  newsm51
Тук са първите ми опити. Чаршафа и фигурките са от шоколадовото тесто на Ванчето. Направих ги с помощта на Иринка.
http://media.snimka.bg/2353/010961253.jpg
А ето тук са всички опити:
http://snimka.bg/album.php?album_id=350857
Още веднъж поздрави на всички!   bouquet

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 09:16 от Stelxen

# 288
  • Мнения: 668
Дими - е не, розата ти е съвсем като истинска!!! Направо нямам думи, напоследък рядко пиша, но този път не мога да се въздържа. Сподели моля те по коя техника я направи и как успя да изтъниш толкова листенцата?   chef
Stelxen - добро начало, давай в този дух и занапред. На снимката с фигурките тестото е по-дебелко разточено, но с практиката ще му свикнеш.
little_sweet_didka - тортата която си харесала наистина е много нежна, изчистена и въобще - супер! Има във темичката момичета, които биха могли да я направят, но дали биха се наели това е съвсем друг въпрос  Wink Това вече аз не мога да кажа.
Направиха ми впечатление и тортичките на JeniK - особено тази с теменужките, много са добри.
И кончето на Dobbito - браво мацка, много добра работа.
И тази на Краси.Мира е много свежа. Лека критика - стоборчето може би трябваше да е по-височко, и на листата на долния етаж да беше сложила някакъв релеф, да не са съвсем гладки (или да са в различни нюанси на зеленото).
ай-ай - и твоите са чудесни. Как изряза капките на втората торта?

Едит: ВАЖНО - да не забравите, че тортената тема можем да  я изписваме до 25-та страница!!!

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 09:49 от thedragonbg

# 289
  • Мнения: 75
Здравейте момичета  bouquet
Благодаря за красивите думи! Наистина голям зор видях с тези теменужки и хич не ми приличат на истински, ноооо снимките освен да показват дефекти, при мен ми направиха услуга и излязоха по-добре от "на живо" Crazy
На въпроса как ги направих, ами като споменах преди време за един курс от 800лв, Ванчето ме напътства да си чета подробно библиотеката, да гледам всичко което се показва стъпка по стъпка и подобни филмчета и в карайна сметка, доста пъти се рожих из сайтовете в библиотеката, намерих си теменужки в Уилтънските цветя, пробвах, взе че стана, е разбира се не като оригинала, но като не слагам снимка за сръвнение биват.
Сърдечни благодарности на Ванчето и всички момичета за подкрепата и съветите  bouquet

# 290
  • София
  • Мнения: 2 130


Дими - е не, розата ти е съвсем като истинска!!! Направо нямам думи, напоследък рядко пиша, но този път не мога да се въздържа. Сподели моля те по коя техника я направи и как успя да изтъниш толкова листенцата?   chef

Драконче, изтъняването идва от тестото, просто го позволява, но често си намазнявам ръцете с маргарин, че иначе лепне като дъвка, току що сдъвкана:))), ако са ми сухи ръцете, чак се замазва по тях, след като залепне...Плотът и точилката също намазнявам много леко.
Техника на розата...
Капковидна сърцевина на 2 клечки за зъби, че я направих по-голяма и на една обикновено ми се измъкват, или пробива клечката върха.
После си правех листенца от изрязани кръгчета - ползвах 2-та размера на Уилтън, 1-вото ми е от малкото, но после започнах с голямото, режа ги от по-дебело разточено тесто, после разточвам с една тънка като дървено шишче пластмасова точилчица в двете посоки, първо издължавам, после, като мина в другата посока, леко движа точилчицата подобно на стрелка...така се разширява малко в горния край, за да добие формата на листчето на розата и се изтънява по ръба...
Не можах да спазя никакви правила за брой листа...може би са около 9 общо...Сърцевината и първите листа имат малко зеленикаво тесто. Правех кръгчетата от 2 части и зеленото оставаше в основата на листото. Една нощ преседя само с първите 3-4, после слагах другите, но малко чаках да позасъхне всяко ново и правех нещо друго през това време..Както и да е, това тесто съхне бързо, а и така разточено...
Опитах дръжката и листата без тел - с дебел макарон за стебло и тънки за в листата и да сглобя...голям зор, не стоят изправени, крехки са ми тънките макарони (по-скоро китайско оризово фиде)..не успях и да пъхна подаващите се клечки в дупката на дебелия макарон-дръжка, та накаря розата бучнах в рулото, дръжката доближих за снимката...счупи ми се и тройката листа, та и те се крепят на магия...

Ами дълъг пост, но може някой да го намери за полезен (стига да го прочете)

Драконче, пиши си често като преди, липсваш, определено Praynig

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:31 от dimitrina73

# 291
  • пловдив
  • Мнения: 401
Здравейте,майсторки влизам да ви покажа тортата,която правих за рождения ден на баща ми,не се получиха желаните цветове(Пепи,мила колкото и да месих черен цвят не получих   Joy ),но той си я хареса, а и беше доста вкусна  bowuu

честит празник на всички със закъснение Blush

# 292
  • Мнения: 137
little_sweet_didka ето ти рецептата за Red Velvet Cake http://mikiblue.com/2008/11/20/red-velvet-cake/ само крема е Баунти от библиотеката.
dimitrina73 тортата-руло е прекрасна,толкова е нежна!
Поздравления и за mam4e79, страхотна табла smile3501
thedragonbg капчиците ги нарисувах на един лист и по шаблончето изрязвах зах.тесто,нищо сложно.

# 293
  • Мнения: 124
Честит празник на патерица и от мен       bouquet   bouquet   bouquet
dimitrina73 , много сладко руло, а розата е просто перфектна,
mmmStelxen_m, като за първи опити е повече от успешно, ще чакам с нетърпение следващите ти творения,
mam4e79, много хубава тематична торта, не се коси за черния цвят важното е че  рожденника е харесал тортата.
Ето и моя осмомартенски опит, реших че след като е за вкъщи мога да се пробвам с торта цици, идеята е взета от галерията

Вътре е пандишпан и шок.мус на Ванчето, отгоре пробвах разточения марципан от Метро. Вкусен се оказа, но недостатъчен и сутиена го направих с бавносъхнеща маса. Няколко грешки си отчитам и за другия път ще знам:   по-голям чаршаф , по-ниска и по-широка основа, а и като чета че се боядисва с гъба , да не боядисвам с четка и после да се чудя защо е на черти.
 Joy
И едно малко наблюдение върху марципана от Метро, по-лесно се къса от бавносъхнеща маса, но за тяло дава естествен бежов тен и стои по-добре. На следващия ден марципана си беше все така мек при допир докато масата беше на камък. Ядеше се без проблем.
Лека седмица на всички!     bouquet

# 294
  • София
  • Мнения: 2 130
Мария, много добър бюст и като съразмерноснт, и като дизайн на бюстието, а и украсена шия си има - премерено, стилно и добре си се справила:)

mam4e79, и с кафявото е станало добре, а зарчетата захарни ли са?



# 295
  • пловдив
  • Мнения: 401
Цитат
mam4e79, и с кафявото е станало добре, а зарчетата захарни ли са?
Да,работих с Руска мастика 2 смесена с ММф

# 296
  • София
  • Мнения: 618
Ами хубави торти  bouquet аз се въздържам да пиша за да не се пълни темата, амасега неможах. То бива бюст ама такъв Shocked Shocked Shocked Като на Катето от Ритон hahaha hahaha Много добре се е получил и готино бюстие. Само да попитам има ли силикон Joy Joy

# 297
  • Мнения: 6 788
Здравейте,момичета! Simple Smile
Поздравления за прекрасната тема! Много полезна информация. Ще пробвам да направя торта за рожденния ден на бебка. Heart Eyes Grinning

Имам въпрос, надявам се да ми отговорите. Не искам да спамя темата излишно. Embarassed Embarassed

Тъй като се притеснявам дали ще направя хубави блатове (ще пробвам в петък,че ако не станат хубави да купя блатове от магазина) може да пробвам да приготвя тортата с готови блатове. Но тогава ще направя домашен крем и украса. Искам да ми кажете дали стават сполучливи торти с готови блатове?

Кога най-рано мога да започна да правя тортата? Ако я приготвя в петък и събота, а се консумира в неделя, проблем ли ще е?

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 298
  • София
  • Мнения: 178
Момичета, нямаше ме няколко дни и сте заляли темата с красоти!!!
Особено съм впечатлена от супер сладурското пони (за съжаление не помня на кого беше, за което моля за извинение  Embarassed Embarassed)и от невероятно истинската роза на Димитрина. Браво!
А по повод на разминаванията между това, което поръчваш в дадена сладкарница (и то по техен каталог) и това, което получаваш, мога да ви кажа, че толкова съм препатила. Именно това беше една от основните причини да се реша да се пробвам сама да правя торти. Ако щете вярвайте, но каквато и торта да съм поръчвала (при това все във скъпи и реномирани фирми) никога не е отговаряла на картинката в каталога. Да не говорим, че на два пъти въобще не можах да позная, че това е тортата, която сме си поръчали. Вторият път съпругът ми беше толкова бесен, че дори   я върна за преработка. Какъв по-добър начин да ти скапат празника и настроението?!?! За сватбата - да не говорим! #2gunfire
А ето и последните ми творения - две миниатюрни тортички и едно бебе-пеперудка:

Повече снимки на:
http://home-and-garden.webshots.com/album/570046075mOaKzr

# 299
  • Мнения: 1 610
Аз нямам за днес торта, трябваше Барбито днес да презентирам, но то злощастно Барби нали се катурна.Предаде ме!* Барби празнува 50 годишнина днес*
Димитрина , не е дълъг поста ти, чудесно си го обяснила.
Мамче79, Таблата ми хареса..Направи ми впечатление обаче, че триъгълниците на таблата са еднакви, а сякаш/ по бегли спомени/ трябва да с различна височина средните от двата крайни.Втелясвам се!  Laughing.  В темата често се подвизават творения пред които човек ахва. Но с едно творение като твоето се замислям как и по-простички неща са хубави и елегантни.
Стелхен, аз от 2 седмици се занимавам с украса на торти, балсам за душата е , че успявам някого да вдъхновя.  Joy Я глей какви апетитни пастички си спретнала. ама няма да ги ядеш, нали?  Wink Браво , давай към следвашия проект.
Хубави цици , Мария, не са като моите с целулита. Да те питам под марципан от Метро марципана на Schwartau ли имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт