Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 790
  • 250
  •   1
Отговори
 Wink Здравейте, често чета във форума 'по цял ден сме навън' и вчера за пръв път откакто имам деца /близо 6 години/ реших да опитам и аз.  Laughing
Следобедната ни разходка беше от 17:10 до 20:10, т.е. 3 часа, и бяхме на кафене, обособено за деца /т.е. не сме били в парка, децата не са тичали, но не са и сядали за 5 мин/.

Не съм доволна. Супер много се изнервиха от преумора. Прибрахме се, изкъпах ги, малката /година и половина/ не можеше да си седи на краката вече, падна от леглото, разрева се и заспа без да вечеря  Tired /а тя е много ящна, и не е пропускала, дори когато е била болнава/.
Баткото почти същата работа. Като се има в предвид, че спаха следобед и двамата, над 2 часа.
Не мисля, че ще повторя някога.

Убедих се, че разходка над час и половина, не е здравословна.
Убедих се, че майките, които пишат тук, че са по цял ден навън или са роботи, или лъжат.  Laughing

Как прекарвате времето си навън, с две думи? По колко часа издържат децата Ви?

# 1
  • Sf
Не сте свикнали просто, нормално е да се уморите. Моята пък вкъщи не я свърта, все гледа да е навън. Ако я оставя с час и половина разходка на ден, ще ни влуди всичките.

# 2
за мен са изнервящи, за децата - не... сутрин сме навън максимум час и половина-два, това ни е голямата разходка... следобед малкият спинка... вечерта, АКО излезем, е за не повече от час-час и половина... аз не съм робот...

като сравнявам с преди, струва ми се има огромно значение дали извеждаш едно или повече деца... в момента ми е двойно по-уморително, трябва да къпя двама вместо един след разходка... като се върнем от разходка, нали трябва да има нещо за хапване, ако съм цял ден навън, кога ще сготвя - вечер ядем четири души все пак... куп други домашни задължения също някой трябва да ги свърши... не знам, може и въпрос на организация да е... но това не променя факта, че не обичам да се мотаем навън цял ден...

# 3
Докато синът ми стана на годинка и нещо спеше най-добре навън. Така че по цял ден бяхме по разходки, дори при отрицателни температури. Той си спинкаше на минус десет в количката, аз дзиндзириках отстрани с някаква топла напитка:D
После взе да предпочита да спи вътре. Понякога бърза да излезем на разходка, друг път се заиграва вътре. На мен винаги ми е по-хубаво навън, обичам движението, слънцето, нестоенето на едно място.

# 4
Разхождаме се сутрин - час и половина-два и след обед толкова.
Понякога ми е супер изнервящо. Живеем в не много голям град и няма къде толкова да се ходи. Обикаляме по централните улици безцелно, бутаме се в хората, малката тича, аз я гоня в тълпата и дори за нея да е добре, на мен не ми харесва.
Следобедните разходки са по-спокойни, защото няма толкова навалица, а и по градинките няма много деца, та успяваме да се преборим за някоя свободна люлка.
Най-добре ни е, когато я изведа пред къщата ни, да играе с децата.

# 5
  • София
Според мен зависи и от възрастта на детето, вярно, че малките по-бързо се уморяват, но ние например все още ползваме количка, излизаме на дълги разходки когато няма да сме наблизо, ако ми отнема повече от половин час пътя в едната посока няма как да излезем за 2 часа, тогава излизаме и с приятелче или приятелчета на неговата възраст, ядат в парка, разхождаме се, играят, може и да пийнем кафенце на някоя пейка или в някое заведение навън, а като се уморят спят в количките и пак наново, ние пък си говорим с другите майки и е определено по-лесно, ако бях сама не бих издържала толкова време навън сигурно...ако сме сами излизаме на разходка из квартала максимум за 2 часа и то половината време е обикаляне да напазарувам за вкъщи, през другото време малчо играе и тича, ако нямам някакъв начертан план или компания не ми е приятно да се мотая безцелно насам-натам. Всъщност правим такива целодневни по-дълги разходки не повече от веднъж седмично, факт е, че няма как да си погледнеш къщата през това време, но все пак не е всеки ден, а след такива разходки и аз и малчо се чувстваме много добре, той заспива много лесно и спи спокойно, аз не съм прекалено уморена. Мисля обаче, че с повече от едно дете наистина би било трудно, а и когато дребният вече не може да спи в количката няма да е толкова лесно, но ще го мислим по-нататък...А, вижте обаче, изнервям се много когато излизаме на такива или подобни разходки със съпруга ми, защото той има навика да ми дърпа детето от ръцете когато не е съгласен с мен и да си налага мнението, което си е изнервящо не само навън, но навън се чувствам по-неприятно от това...детето се изнервя когато го извеждам по-късничко следобед, ако ходим на заведение с градина да вечеряме например към 18 часа, защото тогава вече е уморен и като постои половин-един час и започва да мрънка за всичко, тогава не бих го приспала в количката, за да не му се нарушава нощния сън и затова избягвам такива упражнения, но и това се случва де Simple Smile

# 6
Е че 3 часа толкова много време навън ли е?!  Grinning
Големият ми син (4г.7м) може да прекара целият ден навън, без да се спре и не му пречи изобщо.Скоро бяхме на пикник от малко преди обяд до късния следобяд и той не седна дори да се нахрани като хората.След това като всяка вечер излязохме и пред блока да играе с децата.Еми...нито се изнерви, нито отказа да яде ... Вечерта си легна и си заспа като бебе.
Малкия (1г 5м) обаче след студената зима, която прекарахме вкъщи като затворници е отвикнал да спи в количката и дългите разходки го измарят повече.След тях вечер спи неспокойно.
Мен не ме изнервят разходките, напротив.По кафета не сядам.

# 7
Дъщеря ми трудно заспиваше и спеше в леглото си вкъщи, малкият върви по нейните стъпки. Това автоматично ни изважда от списъка на "дълго разхождащите се". 2 часа е максималният престой навън за една разходка. Каката е "перпетуум мобиле", при нея умора няма. Колкото време е навън, толкова време ще беснее. Малкият засега си има лимит и в един момент вдига ръцете.
За мен не е толкова притеснително дългото стоене навън, а по-скоро това, как си издържала 3 часа на кафене? Мен това по-скоро би ме довършило! Grinning

# 8
  • София
Моите деца могат изобщо да не се прибират - седим по 3 часа на вън и като ги прибера се започва едно "искам на вън". За сметка на това, ако ситната е била на вън само час, става непоносима - кипи от енергия, реве за щяло и нещяло... или си е до деца, или до навици на децата.
ПП ние по кафета не ходим - събота и неделя - в паркове и зоопарка, делнични дни - вечер пред блока, където има много деца или в близката градинка, където пак има много деца.

# 9
Големия е трениран на доста дълги разходки .За възрастта си извървява много километри.Харесва му да е навън ,даже често се случва да не мога да го прибера вкъщи.Но той от бебе е научен и зиме и лете да миткосва по улиците.. Laughing

# 10
 Дъщеря ми вече е голяма и често излиза сама навън. Но докато беше по-малка я извеждах преди обед за 2-3 часа, а след обед за повече. Разходките никога не са ни изнервяли. Аз дълго време ползвах количка, така че като се умори да играе детето сядаше и започваше голямото разхождане.

# 11
Цял ден навън- задължително с колата, извън града. Иначе- не. И азсъм се чудела на майките, който прекарват с часове по улици, паркове и градинки, ама си е факт. Разходките ни продължават около 2 часа, като напоследък количката пак влезе в употреба- много съм доволна Grinning

# 12
  • София
Още от новороден беше по цял ден навън. С количката като излезех в 10 и се прибирахме в 18-19 часа.

После редовно стояхме по 2-3 часа навън. Нито се изнервя детето, нито нищо. По-добре е навън, отколкото вкъщи пред телевизора в хубавото време.

# 13
При нас зависи къде точно е това "навън" и най-вече от моментното настроение на децата.Честно казано,в къщи се заиграват и занимават много повече,отколкото в някой парк сред други деца.

# 14
  • Пловдив
По цял ден съм била навън само когато най-голямата беше бебе и се возеше в количката. Иначе не. Тогава наистина нямах проблем - детето можеше и да се нахрани навреме, и да си спи на спокойствие в количката. В мига, в който се роди второто дете вече целодневните разходки станаха абсолютно невъзможни.

Между другото, целодневните разходки - дори и с едно дете в количка - се броят на пръстите на едната ми ръка.

Общи условия

Активация на акаунт