Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 793
  • 250
  •   1
Отговори
# 240
От раждането на Габриела сме почти винаги по цял ден навън. Така сме свикнали и двете и се чувствае добре. Когато не го правим ни липсва. Ходим във парка, зоопарка, центъра, градинки, Витоша, правим си малки екскурзиики извън града и сме по цял ден навън. Качваме се на колата и където ни видят очите. За мен това е разнооразие, за Габи също. Обиковенно обядваме навън, Габи спи в количката, аз се разхожам или чета през това време, виждам с ес приятелки.
Натоварването понякога наистина е голямо, но аз имам нуда от този ритъм на живот. Напоследък си правя почивки за следобеда - прибираме се у дома и там спинкаме и двете, че заради бебчо имам нужда от повече почивка.
За изнервяне и дума не може да става, напротив - за нас е успокоение и удоволствие.

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 11:58 от Анастасия_Morskafeia

# 241
Как ще са изнервящи разходките, напротив, много успокояват, ама умерено дълги. Много дългите са си изтощителни, не ги препоръчвам. Децата не могат да спят после, стават капризни, то самия чист въздух изнервя, особено за Софиянци  Laughing А и ако само ходиш, ходиш, ходиш то детето му става скучно. Айде ние възрастните ще си говорим и ще минава времето, но с децата не е така, там трябва нещо да им ангажираш вниманието, а при разходките понякога няма с какво.
Няма точна мярка, като видиш че на детето не му харесва такова ходене, съкращаваш маршрута следващия път, важното е на детето да му е приятно, да не вземеш съвсем да го откажеш от излизане и разхождане.

# 242
  • Canada
Вергилия, честно казано се учудих на поста ти. Както дъщеря ни, така и синът ни обожават да са навън. Малкия сега се изморява и си поспива в количката, но каката няма умора. За пример ще ти дам, че сега през лятото, сутрин ги водим на плаж. Знаеш че децата нон стоп играят във водата и т.н. Връщаме се към обяд - ние с мъжа ми сме ужасно скапани и ни се спи, тя обядва и пита какво ще правим след това... Случвало се е после да излезем на разходка и на детски кът, тя играе, бяга и какво ли не. В крайна сметка се уморява, но не й пречи нито това да не спи през деня, нито пък умората. Просто после като се приберем, заспива като трупче.
Може би причината е, че още от бебе и нея, и него сме ги разхождали абсолютно всеки ден, минимум по 3 часа (даже и зимата). А причината за това беше, че и двамата бяха ревливи (той повече) и това беше един от малкото начини да са по-спокойни.
Иначе за изнервянето - да, и аз се изнервям понякога, защото искам да ипя едно кафе на спокойствие, а в повечето случаи няма такъв вариант. Но... с всичко се свиква. Grinning

# 243
  • София
Рядко се разхождаме. Но излизаме навън по много. Аз си седя, Габи играе.
Сутрин - от 11 до 13-14.
Следобед - от 17.30-18.00 до 21 часа.
Значи общо 6 часа.
Изнервям се и детето се изнервя като си седим вкъщи, още повече че отказа следобедния сън това лято.

# 244
Не ,не са,те са за детето ,не за моя кеф(Вергилия)!изморяващи да ,но изнервящи не бих казала!

# 245
  • Varna
Със сина ми наистина сме били по цял ден навън и няма умора! Ако не го накарам почти насила да легне след обед няма и да спи.Много обича да е навън но аз не го водя по кафенета ,а в парка или на детски площадки да може да играе ,
 С двамата още не мога дълго че  кърмя

# 246
  • под жаркото слънце
Сега живея в Гърция и при 40-42 градуса не става да сме по цял ден навън.
Мога да споделя опит преди 2 години, когато живеех в София и пътувахме всеки ден с колата до някой парк с малките (тогава той беше  на 2г, малката - новородена).  Изкарвахме целия ден в парка, носех яденето на малкия с нас, бебка я кърмех.
По-добър начин за детето да се наиграе не сме имали. Бебка беше в количката.
Тук зимата няма сняг, пролетта е топла и сме по цял ден край морето на разходки. Возя ги в близнашка количка, когато се изморят. Така няма умора и превъзбуда, прибираме се за баня и спят в нормален час.
За мен не са били изнервящи разходките, само уморителни.

# 247
Неее-не са нито изнерващи,нито измарящи,поне за мен,а той като се измори заспива newsm53.Малкият иска да е само на вън,а на мен хич не ми пречи, smile3521 smile3502ако има един чалъм ще спим и навънка  newsm03 newsm53,но при тези температури излизаме само вечер за 3 часа и ако станем по-раничко и сутрин newsm68

# 248
  • Sofia

Мога да споделя опит преди 2 години, когато живеех в София и пътувахме всеки ден с колата до някой парк с малките (тогава той беше  на 2г, малката - новородена).  Изкарвахме целия ден в парка, носех яденето на малкия с нас, бебка я кърмех.
По-добър начин за детето да се наиграе не сме имали.

Като беше по- малка дъщеря ми и аз процедирах по същият начин. Изкарвахме си деня екстра.

# 249
Свикнали сме Peace и двамата и ни е много приятно.
Сутрин излизаме в 10:00ч. и играем навън до 14:00ч., следобедите сме навън от 18:00ч. до 22:00ч. Mr. Green
Детето се чувства чудесно на вън аз също, но аз си го научих така и сега е като по часовник Heart Eyes
Изнервяме се в къщи и двамата Peace

# 250
Вергилия, явно не са свикнали децата на толкова дълги разходки.
Откакто ходи на ДГ, а аз на работа нашите разходки не са толкова продължителни.Преди сутрин от 10 до 13 и после след 17 до към 20-21.
Сега след като го взема от ДГ(ако има какво да се вечеря) пак се разхождаме за около час-два.
Обаче живеем в къща и дори да се приберем пак си играе на двора или с някое съседско дете.
А зимата-  също разходки, но не толкова продължително, защото е трудничко да се бута количка из непочистени улици(ако имате  късмет да живеете в такива), а тази зима с ходене се измаря по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт