Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 810
  • 250
  •   1
Отговори
# 45
Предпочитам  обаче да се движим, а не да висим по кафенетата.

Аз също не обичам да я водя по кафенета (и никога не съм го правила), магазини и др. подобни, освен ако специално заради нея не отидем на сладкарница или в някой детски магазин. Ресторантите или по-точно пицариите правят изключение - там ходим по-често.

# 46
От 7.30 до 10ч. имам преодостатъчно време да оправя всички стаи, да пусна прахосмукачка, да измия съдовете след закуска, малката да гледа филмче, при добро желание да изгладя, ако липсва, то тогава вечерта, принципно остава време и да се сготви, но тъй като по обед не сме вкъщи е напълно излишно.

и през това време, което са си близо три часа, малката гледа филмче, така ли?  newsm78

# 47
Wink Здравейте, често чета във форума 'по цял ден сме навън' и вчера за пръв път откакто имам деца /близо 6 години/ реших да опитам и аз.  Laughing

Когато казвам  'по цял ден сме навън' имам впредвид в повечето случай "по двора",а не задължително на разходка,кафе или в парка.Разходките ни се ограничават до час и половина иначе аз се изнервям,а детето все си иска още.Иначе се е случвало с майка ми да обикалят по 3-4 часа зоологическата градина без Вики да се измори.

# 48
  • Mars Hotel
Излизаме по 2 пъти на ден - сутрин и следобед. Всяка разходка трае около час и половина - два, в много редки случаи максимум три. Дъщеря ми отдавна не ползва количка, така че се ограничаваме до градинките и площадките в квартала.
Тя държи да си спи на леглото и дори когато беше бебе не спеше в количката. Когато й се доспиваше, започваше истеричен рев, докато се приберем. Завиждах на другите майки с бебета, че децата им спяха сладко-сладко, докато те си четяха книжка на някоя пейка. Аз спринтирах към вкъщи 30 минути след като бяхме излезли.  Grinning
И досега е така - измори ли се, нищо не може да я задържи навън. Опитвали сме да прекараме "цял ден" навън, някъде извън града, но не се получава. Издържа по три часа най-много и започва да нервничи и да реве.

# 49
Убедих се, че разходка над час и половина, не е здравословна.
Убедих се, че майките, които пишат тук, че са по цял ден навън или са роботи, или лъжат.  Laughing

Как прекарвате времето си навън, с две думи? По колко часа издържат децата Ви?

Не е здравословна за твоя начин на живот, но хората са различни. За мен лично, в чудесен пролетен ден, какъвто е днешния е недопустимо да сме вън само за 1.5. часа. Като се наспахме и закусихме, излязохме с малката (на 2,4 г.) и се прибрахме към 15 ч., т.е. стояли сме навън 4 часа. Тя не искаше дори да се прибира, но й се доспа. Сега спи, като се събуди ще излезнем пак навън. Но аз самата се чувствам чудесно навън, много по-приятно ми е отколкото вътре и това винаги е било така.
Имало е дни, в които наистина сме били буквално цял ден в парка. Наистина това за мен е по-изморителничко, но после детето спи по 12-13 часа, а аз релаксирам Simple Smile

# 50
Не са изнервящи.
Обичам да съм навън и детето също.
Като беше бебе изкарвах по цял ден навън с него. Мислех, че майките, които го правят са много безотговорни /да си държат децата в количките по цял ден, за мен беше непонятно  Naughty/. Но така се случи, че при нас това беше отличен вариант.
В къщи лятото е много топло /на последния етаж сме/, а в градинката под дебелата сянка беше чудесно. Освен всичко, имаше доста майки и се заформи голяма агитка. Есента пък е още по-добре за разходки
Това лято не знам как ще е. Но определено обичам и аз, и детето да сме навън по цял ден. Само като си помисля, че почна ли работа ще се затворя в офиса  ooooh!....

# 51
Не сме ходили на разходка в смисъла, в който възрастните ходят да се разхождат или майките с колички се разхождат, бутайки количките. Отиваме на конкретно място, където детето да играе, да търчи, да кара колело и т.н. Под три часа е краткото излизане "за малко". Такова правим само в зимния сезон или ако е лошо времето. В топлото полугодие седим 2-3 часа навън предиобед и около 4 часа следобед.
Нямам представа как се търчи след две деца. Сигурно е ужасно трудно. На мен и с едно ми е трудно, всъщност...
Аз не мога да издържа на затворено цял ден. Ако се случат няколко дъждовни дни последователно, направо откачам и просто излизам да направя няколко обиколки, за да се съвзема.

# 52
Нито за мен, нито за децата ми са били изнервящи дългите разходки. Ние ходехме /а и все още ги водя там/ в кварталната градинка. Там те всеки ден срещаха /и все още срещат/ едини и същи деца - техни приятели, които в послесдствие станаха другарчета в детската градина, а сега - съученици в началното училище.
Когато бяха малки, наистина, се съобразявах с техните възможности /а не с моите за стоене навън/. Естествено следях строг режим и не съм допускала да се преуморят чак толкова, че да се обърне наопаки и ядене, и къпане и спане. Но наистина следобед бяхме навън поне по три часа в топлите летни дни /от 16 до 19-19.30 часа/, без това да ни травматизира. Напротив, чудничко ни се получаваше - след градинка имаше бърза вечеря, бърз душ и заспали като агънца деца.
С течение на времето, увеличавах престоя навън - ако ги оставя сега, могат без проблем да дивеят и вилнеят по 5 часа.

Ескарина, следвала съм твоя модел, но с две деца. Не е чак толкова трудно, нито невъзможно да наблюдаваш две играещи деца. Не ми се е случвало да "търча" след тях - те все се навъртаха около мен, като разширяваха диаметъра на кръгчето, чийто център сме аз и баща им. Сега вече почти не знам в коя част на градината играят, но съм сигурна, че са наблизо и, ако направя 20-30 крачки, ще ги видя.

За жалост през учебната година нямат чак толкова свободно време вече, но в почивните дни и през ваканциите наистина сме почти по цял ден навън.

# 53
Като децата са по-големи може и приятно да е, но за мен засега с едно дете на 2год. повече от 2 - 3 часа е повече от изморително. В неделя бяхме 3 часа в един парк, пикник правихме, ходене, напред-назад, но вечерта изобщо не излизахме, нямахме с и л и, на следващия ден също доста скромно - само за по 1-1.30ч. навънка и това е.

Градинкте и парковете не са близко тук, където живеем, и е пеша 15-20 минути до близкия парк, понякога само като си то представя и още повече ревящо дете на връщане, направо ми иде никъде да не ходим. Mr. Green Т.е. ако имам двор, парк или площадка наблизо, мога като нищо за откарам цял ден само с прибиране за ядене, за спане и да се пооправи къщата.

Иначе аз сколасвам да излезем не по-рано от 10.00 сутрин, в жегите естествено и по-рано ще бъде, но пак дори и в жегите трябва да се прибираме по-рано, защото 20 минути прибиране на жега без сянка е много изморително за дете.

Мисля, че близостта до парк/градинка малко или много е по-улесняващо за родителите и прибирането става бързо и лесно (според детето де).  Thinking

# 54
На мен са ми приятни дългите разходки. Не виздам защо да лъжа. Цчл ден силно казано, но на хубаво време взимам храна, книгата, нетбуука и така си откарвам от обяд до привечер. Той спи супер навън, аз го приемам и като безплатен фитнес и винаги много съм обичала да ходя. Докато спи се излежавам по тревата, чета, работя си на буука. Екстра ми е, само да е хубаво времето и отпрашваме. мразя студените или дъждовни месеци, когато сме вътре. Мен ен ме свърта изобщо и се изнервям ужасно, той също.

# 55
На мен това ми е едно от любимите неща- дългите разходки, времето на открито.На детето също, на мъжа ми също, но това е начин на живот на семейството.Ако имах достатъчно време ,сигурно нямаше да се прибирам.

Но не обичам разходките сред шумни улици, по които се движат автомобили.Затова при всяка възможност сме сред природата.Моето дете има изумителна издръжливост.Миналата година /на 3г./ самостоятелно /с нас, разбира се/правеше планински преходи от около 3-4 часа, само на най-стръмните участъци баща му го носеше.

Сега, по празниците бяхме в Еленския балкан, пак по цял ден разходки.
Когато сме у дома / във Варна/ ходим в Екопарка, той е огромен и се разхождаме с часове, бягаме, ритаме топка, играем на федербал с баща му.Аз се радвам, че покрай детето мога и аз да бягам, да ритам топка и др. неща, които сама би ми било неудобно да правя, заради годините ми.Но с него си отиграваме на воля.

Децата са различни- за моето напр. е изнервящо да учи букви.Колкото и да опитваме "под форма на игра", нямаме големи успехи .Но за ритане на топка, бягане, катерене, конна езда- няма равен на себе си, просто е динамична натура.На плажа също сме непрекъскнато в движение, разхождамно.е се, бягаме, играем на топка, правим замъци, аз не се помня от дете някога да легна и да се пека неподвижно

# 56
  • София
за мен са изнервящи, за децата - не... сутрин сме навън максимум час и половина-два, това ни е голямата разходка... следобед малкият спинка... вечерта, АКО излезем, е за не повече от час-час и половина... аз не съм робот...

като сравнявам с преди, струва ми се има огромно значение дали извеждаш едно или повече деца... в момента ми е двойно по-уморително, трябва да къпя двама вместо един след разходка... като се върнем от разходка, нали трябва да има нещо за хапване, ако съм цял ден навън, кога ще сготвя - вечер ядем четири души все пак... куп други домашни задължения също някой трябва да ги свърши... не знам, може и въпрос на организация да е... но това не променя факта, че не обичам да се мотаем навън цял ден...

И аз съм така... синът ми може и да се измори, може и не, но аз ако трябва да прекарам на детската площадка  3 часа определено ще изперкам. Все пак, поодъртяла съм, някак катеренето по катерушки и люшкането на люлки просто не може да изпълни адекватно деня ми... с 2 думи - скучно и досадно става след час- час и половина, до нетърпимост.

# 57
Явно животът в къща ме научи да прекарвам всяка свободна минута навън с децата.
Но като дойдем в апартамента и откачам, ако трябва да се заседя повече от час на детската площадка.
Та, седенето навън за мен е много приятно, но не и из градските паркове, квартални градинки и кафенета. От там след два часа се връщам изтощена и изнервена.

# 58
От 7.30 до 10ч. имам преодостатъчно време да оправя всички стаи, да пусна прахосмукачка, да измия съдовете след закуска, малката да гледа филмче, при добро желание да изгладя, ако липсва, то тогава вечерта, принципно остава време и да се сготви, но тъй като по обед не сме вкъщи е напълно излишно.

и през това време, което са си близо три часа, малката гледа филмче, така ли?  newsm78

Ами не - разсънва се, облича се, закусва, играе си на нещо..... Самото умалително предполага кратко анимационно филмче, а  не Титаник Mr. Green

# 59
Ами да, при нас е така - като искам малко мир и тишина - малкия гледа детско, а аз оправям набързо. Не 3 часа, а половин час ми трябват да приведа в ред нещата вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт