Изнервящи ли са за вас и децата дългите разходки?

• 9 791
  • 250
  •   1
Отговори
# 15
Винаги сме били по много време на вън и с първото и сега с двете деца. Сутрин задължително 1.5 -2 часа, следобяд от 16 до като им омръзне или огладнеят, което става към 20 обикновено. Когато са на градина, ги взимам към 16.30 и до към 20 сме на вън. Трудно е с организацията, трябва да съм сготвила от предишната вечер, за да може да се вечеря в 20 ч. най-късно и да се изкъпем преди да се паркират в кревата. Когато може мъжът ми идва към 18-18.30 и застъпва смяната в градинката, а аз включвам на шеста и сготвям нещо за вечеря и за следващия ден. Моите дечурлига предпочитат навън и се забавляват страхотно, дори да няма други деца ... тези студените и дъждовни дни миналата седмица беше лудница, защото не издържахме повече от половин-един час на студа и после цялото това време в къщи - ужас!

# 16
  • София
Като сме в града излизаме по обяд за около 2ч. и следобед също за около 2ч.Поне дъщеря ми е свикнала на този режим.Като пътуваме или сме на заведение  уикенда,детето наистина доста се уморява.Не се изнервя,но пада като крушка после и спи по много.Личи си,че е изтощена.В последно време даже и да пътуваме някъде, гледам винаги да и осигуря дозата следобеден сън.

# 17
До година и половина две сме били повече време на вън.
Но най-дългите ни престои са били когато още нямаше 1г. Спокойно може да висиш по кафета, да четеш книжка и т.н. докато детето спи, или просто си гледа.
След това време обаче и за мен и за детето е изморително да виси по цял ден на вън. За по-големи деца сигурно си е ок, тичат, играят с други деца и т.н.
Излизаме сутрин за 2-3часа и после по някое време след обед като се наспи.

# 18
Моята е тренирана на всякакви условия,от както стана на 2,5 години и малката количка се счупи иска или не изминаваме големи разстояния/сега е почти на 5/,свикнала е и на дълъг път 2000 км.Сега вече мърмири на следобедната разходка -3км, но само яко не минем през люлките. Grinning

# 19
  • София, център
Вергилия, явно не сте свикнали.

Ние винаги сме били така, още от новородена. Като се излезе сутринта към 10,00-11,00 и се прибираме към 17,00-18,00.

За почивните дни говоря, иначе сме на работа, а дъщеря ми - на детска и по нейни си ангажименти.

Но специално за разходките ги предпочитам дъъълги. Така успявам и аз да си почина, защото иначе ми е само разкарване напред назад.

# 20
Когато децата ми бяха бебета не обичах дългите разходки. Naughty
Живеем до гората, на чист въздух и редовно спяха на терасата. През това време аз си свършвах работата вкъщи, почивах си, четях книжка и други лични неща.
Сега малкия е на 2г.6м. Става късно и понякога не спи следобяд.
Излизаме към 12.00ч, след като е обядвал и може да се приберем и в 18.00ч. Laughing
Не се задържаме много на едно място. Разходки в Борисовата градина, на площадката, където си искаме.

# 21
Вергилия така е явно, защото децата ти не са свиканали. Моята дъщеря като беше бебе излизах в 9-10 и се прибитах около 20 ч., като през това време ако не спи не ми даваше да спирам, трябваше само да обикаляме.
После като проходи на 1г. и 3., не искаше много-много количката и сама си вървеше на доста дълги разстояния. Разходките бяха около 2 часа предиобед, прибираме са обядва, спи до 16 ч. и пак навън по площадки и градинки до 20-21 ч.( лятото ). И пак и оставаше енергия за добесняване в къщи. Сега е същата работа - няма умора!

# 22
Дъщеря ми спи следобед, така че "цял ден навън" не е приложимо, денят се дели на два блока - до 14 часа и след 17. В събота и неделя излизаме сутрин след закуската и се прибираме направо за следобедния й сън. След като се наспи, пак излизаме, хапваме някъде и се прибираме за "лека нощ". През седмицата я взимам от градина към 6ч и евентуално се разхождаме, но не винаги.

Прекарваме си много добре, стига да се съобразяваме изцяло с нея - при избора на местата, продължителността и всичко останало. Ако не й харесва и се налага да подвикваме "ела сега", "не пипай там", "тръгвай вече" и т.н., финишираме горе-долу по начина, който е описала Вергилия.

# 23
Като бебе беше по цял ден  (10ч.-16ч.) навън, защото вкъщи не спеше, като тръгна да прохожда от обяд до 19ч., Сега е на 3,9г. в почивните дни - от 10-11 ч. до 17ч., винаги се прибираме с мрънкосване, че не й стигнало. Изобщо не виждам смисъл да излиам за по-кратко.

# 24
  • Germany
За децата не толкова, но за мен са ад. Въобще не обичам да се мотам безцелно или да вися по пейките. Цял ден мога да изкарам само, ако сме някъде извън София с приятели. Децата да си тичат, ние да си пием бира и да си бъбрим. Освен това, принципно и двамата навън не спят и  трябва да има къде да ги прибера на обяд да си починат.

# 25
  • София
Аз винаги съм се учудвала какво буквално значи "по цял ден сме навън"  newsm78
Тия хора не ядат ли, не готвят ли, не чистят ли, изобщо с колко свободно време разполагат!
Или "по цял ден" е просто израз, утвърдил се за майки с малки деца.

Аз лично ходя на работа откакто детето ми навърши 1 годинка. Съвсем разбираемо е, че нямам възможност да се мотая по цял ден навън. Преди това също не съм прекарвала повече от 6 часа сумарно на ден в разходки и седенки!

# 26
Ами нито съм робот, нито пък лъжа (и хич не ми пука кой вярва и кой не). Обичам да се разхождам, мъжът ми още повече. В дтеството ми постоянно обикаляхме с родителите ми по планините, правехме много дълги преходи, та сигурно затова съм тренирана.

Дъщеря ми е на три и половина и се уморява много трудно. Ходи много и чак й се чудя. Вчера примерно извървяхме 5-6 км (не сме спирали за почивка). Редовно правиме следната разходка: Живеем в Света Троица, близо до градинката. Тръгваме от вкъщи, минаваме по Пиротска, после по Витошка и стигаме НДК. После се връщаме пак пеша, но вместо по Пиротска, по Стамболийски. Следователно дъщеря ми върви пеша около 2-3 часа. Правете сметка това колко километра са. Вярвам, че и малкия ще го научим така.

Това за ходенето пеша. Ако сме на кафе или ресторант, обаче, ситуацията е трагична. Детето се изнервя, скучно му е, пипа навсякъде, ходи навсякъде и настава пълен хаос. Затова и избягвам дългото седене по заведения.

На площадката пред блока излизаме към 17.30 и се прибираме в 20-20.30ч. През лятото стоиме дори до 21.30. Това са три-четири часа. Децата не се уморяват. Напротив, забавляват се много.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 12:08 от polito_87

# 27
  • София
Дъщеря ми е на три и половина и се уморява много трудно. Ходи много и чак й се чудя. Вчера примерно извървяхме 5-6 км (не сме спирали за почивка). Редовно правиме следната разходка: Живеем в Света Троица, близо до градинката. Тръгваме от вкъщи, минаваме по Пиротска, после по Витошка и стигаме НДК.
Аз под разходка разбирам ходенето в парка, а не сред тълпите по улиците и изпаренията от бензин.

# 28
В парка не е много по-чист въздуха. И аз не видях някъде авторката да пояснява за къде е предназначена разходката. Ставаше въпрос за това колко време издържат децата навън и преуморяват ли се, а не къде ги водят родителите.

Тия хора не ядат ли, не готвят ли, не чистят ли, изобщо с колко свободно време разполагат!

За мен "по цял ден навън", означава по цял ден навън. Ставаме сутринта, събираме багажа и се прибираме надвечер. Това обикновено се случва или на Панчерево, или над Бистрица, или на някоя планина. Не ядеме ли? Ядеме, разбира се. Когато сме запланували "цял ден", си носиме обяд, палиме си огън (ако сме си взели и месо), купуваме си разхладителни напитки. Малкият спи в количката (макар че това се случва все по-рядко навън), а каката и да не спи един следобяд, нищо няма да й стане. Не готвиме ли? Не чистиме ли? Ами не. Правя това след като се приберем или преди да излезем, ако съм станала по-рано. Предпочитам разходката пред домакинстването вкъщи.

# 29
От миналото лято,т.е.откакто не е бебе, когато времето позволява, сутрин сме по 2-3 часа навън в интервалите 9-12, 9-13, 10-13, 11-13 часа и следобед 17-19, 18-20. Днес по изключение излязохме по-рано, защото над нас правеха ремонт и направо не се издържаше на шума, съответно и се прибрахме по-рано,защото детето се измори. Разходките са изнервящи, ако наистина се разхождаме, особено по центъра,но ако сме в кварталната градинка или в някой парк, няма проблем. През зимата и когато по друга причина не можем да си изкараме будната част на деня вън, се буди нощем, вечер заспива трудно и т.н. Домакинствам, когато спи, а той спи по 3 часа следобед.. Работя на смени, когато съм на работа, го гледа детегледачка, която също гледа да е максимално вън.

Общи условия

Активация на акаунт