Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 301
  • 368
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 310
vesy1  ама моето се троши (а не съм прекалила с пудрата, даже сложих по-малко), ама за нищо не става и не знам какво да правя  Rolling Eyes
Някой може ли да помогне  Praynig Слагам и снимка да видите за какво става на въпрос => http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350165

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 15:31 от Бобсито

# 226
  • Мнения: 560
 
vesy1 - Може и да си попрекалила със захарта, щом ти се рони след пренощуването.  Можеш да спасиш положението с малко ОЛИО. Не МАСЛО, а олио. Но, внимавай да не го втечниш пак. На една доза, сложи не повече от 1 чаена лъжица. Първо опитай с едно малко парченце с намазани пръсти. Ако се оправи, слагай в цялото тесто.

Ето виж какво ме посъветва van444etо

# 227
  • Мнения: 310
vesy1 - Може и да си попрекалила със захарта, щом ти се рони след пренощуването.  Можеш да спасиш положението с малко ОЛИО. Не МАСЛО, а олио. Но, внимавай да не го втечниш пак. На една доза, сложи не повече от 1 чаена лъжица. Първо опитай с едно малко парченце с намазани пръсти. Ако се оправи, слагай в цялото тесто.

Ето виж какво ме посъветва van444etо

Да, аз вече пробвах с едно малко парченце, но без резултат  Cry

# 228
  • Мнения: 1 491
Бобсито  щом ти се троши, значи си прекалила с пудрата захар! И аз така направих на първата ми мастика  Blush  Пробвай да си загрееш мъничко водичка с малко глюкоза, за да се разтвори и да ги добавиш като измесваш ... Според мен така би трябвало да ти се оправи

# 229
  • Мнения: 560
А за мойто тесто някой има ли идея може ли да го направя нещо или направо да го хвърлям.
Сложих и царевично нишесте и олио и брашно и всичко кото казахте.Сега е просто меко.Незнам как да го обясня.като направя нещо и то се разкапва. Tired

# 230
  • Мнения: 1 173
Ванче то че банан е сложил Марадона е ясно , ама да беше избрал по-голям ( та да конкурира твоя "черен приятел  Mr. Green )
Iskrone имах в предвид да работиш с натурално нишесте а не с мазнина. Ако ти лепнат пръстите ги натопи в нишесте вместо да ги мажеш с масло . Като разточваш за розички , сложи нишесте отдолу , а не мазнина. Нормално е парчетата които ти остават да позасъхнат , но ако искаш да ги използваш , просто като си изрежеш формата веднага прибери остатъка в торбичка защото  като стои на въздух тестото започва да се втвърдява. След това го поразмачкай между пръстите ( като пластелин) - от топлината на ръцете то ще се поотпусне ( или затопли за 3-4 сек в МВ). И с мазнина става ( 1-2 капки) , но и с вода също ( но пак 1-2 капки- е зависи колко е голямо парчето тесто) .
Бобси аз със Мастиката съм на ВИЕ. Така и не се разбрахме с това тесто ( при 3 опита) . Първия път ми стана точно както при теб на трици( при пресята захар и не я бях сложила всичката) . След това се получи добро като консистенция , но след около 1-2ч  ми стана ронливо . Та дотук е моя опит с мастиката. Пробвай както ти каза Виолетка - малко глюкоза с вода да добавиш - дано го спасиш !
Веси Ти за фигурки ли го искаш или за покриване ?
Николета Татяната ще попие , не се притеснявай. Тази торта буквално изпива всичкия крем . Ти само два блата ли изпече newsm78

Малко извън темата- аз това с тази квасена сметана така и не го схванах . Как така ви се втечнява - толкова ли е "калпава" в Бг ? Дори и скъпата ?
 Тук е гъста и мазна ( ако обърнеш кутийката няма да потече от нея) - винаги разбивам с пудрата захар първо и после смесвам с готовата разбита "сметана" . Не знам какво имате в предвид че се "пресича" - аз такова нещо не забелязвам. Получава ми се хубав и пухкав крем .( като чета всички тези проблеми с продуктите ми се струва че ако искам да направя торта в Бг и нищо няма да стане  Rolling Eyes )
 
Пак да се редактирам . Ванче ще стане тестото , де ще иде . Сигурно ще се получи като смес от ММФ и шоколадово. Аз нали с такова покривах черната кутия - доста по-меко и пластично е от ММФ само.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 16:43 от raya_рая

# 231
  • Мнения: 1 965
А за мойто тесто някой има ли идея може ли да го направя нещо или направо да го хвърлям.
Сложих и царевично нишесте и олио и брашно и всичко кото казахте.Сега е просто меко.Незнам как да го обясня.като направя нещо и то се разкапва. Tired
Ами така като гледам, ти си изсипала вътре целия шкаф. Незнам как да ти помогна. Брашното със сигурност е било грешка. Нишесте също никога не съм слагала във Варната. А и не мога да разбера какво означава в случая думата "лепи". Лепи се по ръцете и не може да се махне от тях... лепи се неприятно , но все пак не остава по ръцете..... лепи се като глина и трудно се моделира..... дай малко пояснение.... защото ако очакваш да стане като разтопен восък или пластелин и да си играеш спокойно с него.... няма да стане. Все пак това са захарни теста.... Няма начин да не лепнат малко.  Защото те и моите теста лепнат, но ги "озаптявам" с олио или нишесте.  В смисъл, че си мажа или ръся ръцете или работния плот с тях. Ако трябва да "разредиш" някое тесто - даааа,  добавя се мъничко мазнина, но по принцип всичко лепне. В повечето случаи хладилника помага. Но го остави една нощ, или повече. Нека се стегне добре. Тогава добавяй разни неща ако се наложи.  Незнам дали обяснявам добре и дали ме разбираш, но за пореден път се усещам че ръкомахам пред монитора и си мисля че ме виждаш как добре ти обяснявам с ръце...
Бобсито - С руската мастика, нямам никакъв опит. Дори не съм я пробвала. Незнам дали моите измислени методи ще ти помогнат. Прецаквала съм Варна, Шок. тесто, стандартното захарно тесто за фигури, в повечето случаи са поправими грешките.... но за мастиката.....  Rolling Eyes - нямам представа.
Щом така и така нещо сте прецакали, сега е момента да експериментирате и да откриете нещо ново. С малко парче - добави това, онова, позатопли, помачкай.... и току виж си открила нещо ново. После докладвай. Ей, така стават великите открития.

Моята нова измишльотина добре стегна. Жилавичко е, странно ми е. Така съм свикнала с гладкото шок. тесто, че това направо ме плаши. Ама утре ще си играя и ще показвам и разказвам.....
Ъ.... Райчето пише с мен:
Ванче то че банан е сложил Марадона е ясно , ама да беше избрал по-голям ( та да конкурира твоя "черен приятел  Mr. Green )
Тъй де, аз това казах, ама се изразих възпитано, че ще ме обвинят в разни неща, освен лакомия ...... надявах се любимия ми термин - "нюню", да ви проговори вместо мен.....  hahaha

# 232
  • Мнения: 560
Ами така като гледам, ти си изсипала вътре целия шкаф. Незнам как да ти помогна. Брашното със сигурност е било грешка. Нишесте също никога не съм слагала във Варната. А и не мога да разбера какво означава в случая думата "лепи". Лепи се по ръцете и не може да се махне от тях... лепи се неприятно , но все пак не остава по ръцете..... лепи се като глина и трудно се моделира..... дай малко пояснение.... защото ако очакваш да стане като разтопен восък или пластелин и да си играеш спокойно с него.... няма да стане. Все пак това са захарни теста.... Няма начин да не лепнат малко.  Защото те и моите теста лепнат, но ги "озаптявам" с олио или нишесте.  В смисъл, че си мажа или ръся ръцете или работния плот с тях. Ако трябва да "разредиш" някое тесто - даааа,  добавя се мъничко мазнина, но по принцип всичко лепне. В повечето случаи хладилника помага. Но го остави една нощ, или повече. Нека се стегне добре. Тогава добавяй разни неща ако се наложи.  Незнам дали обяснявам добре и дали ме разбираш, но за пореден път се усещам че ръкомахам пред монитора и си мисля че ме виждаш как добре ти обяснявам с ръце...


Трябва ми за фигурки.Вече не лепне по ръцете-след като сложих и брашното, но то лепнеше много преди това.Не можех да го махна изобщо от ръцете си.Но сега е меко и не може да се моделира изобщо-разпада се.Но не да се рони а просто е супер меко.Незнам дали и аз обяснявам както трябва.Мога да направя само топче ,ако тръгна да правя лист на роза и то увисва и не става

# 233
  • Мнения: 310
Благодаря ви, но явно е безнадежден случай, пробвах какво ли не и пак не става.Става по-лепкаво, но отново е такова ронливо.Не знам каква може да е причината  Cry Благодаря все пак, че се опитахте да помогнете

# 234
  • Мнения: 1 491
Бобсито как така хем е лепкаво хем ронливо  newsm78  Тука ме хвърли в джаза... Ти изчакваш ли го да "отлежи" малко или искаш директно да става за работа? На последната торта бързах, бързах, нямах никакво време да я чакам мастиката да си почива и почти директно от котлона, през точилката и на тортата, та бая си лепнеше и разпадаше при отлепяне, но не се е ронила.... Мисля, че  ТУКА доста ясно се вижда как зеленото ме е предало  hahaha

# 235
  • Мнения: 1 329
Еййй, страхотни неща сте направили момичета. Поздравления на всички.
Аз ще се пробвам тия дни с марципан Варна да направя фигурки като за начало, та ако станат ще показвам.
сега отивам да ви чета, че цели 16 стр...

# 236
  • Мнения: 310
violetblue  точно така, като му сложих малко олио и започна да лепне, обаче ох, как да го обясня, все едно съм намокрила пудрата захар и съм си направила топка от нея.Така изглежда и като го натисна то се разкашква.Абе, нищо общо с тесто.Не го изчаках да престои, ама сега като го погледнах, пак е същото.Мисля, че проблема е в пудрата захар или по-точно в ситото, защото сега започнах за втори път да я правя мастиката и пресях захарта 6-7 пъти и до последно имаше доста кристалчета захар.

# 237
  • Мнения: 1 491
Бобси може и от сама пудра захар да ти се получава така. Не помня обаче коя беше марката, която не беше нещо качествена и прецакваше всякакво тесто.... Сега като бъркаш втори път, защо не опиташ да прибавяш постепенно пудрата от общото количество по рецептата? Когато ти останат две-три лъжици, измеси си добре и виж така на пипане дали те задоволява. Остави да си почине и ако продължава да не ти харесва добавяй по мъничко пудра и работи върху нишесте. Нишестето по принцип изсушава...

# 238
  • Мнения: 1 965
Не помня обаче коя беше марката, която не беше нещо качествена и прецакваше всякакво тесто....
ЗАХИРА
Аз не съм я ползвала, но помня от дебата в началото на лятото, как няколко човека изреваха от нея.  #Cussing out

# 239
  • Мнения: 310
violetblue благодаря ти, ще пробвам, както каза, пък дано този път стане.Моята пудра захар е на Крина.Имаше само такава и Захира в Биллата до нас, добре че не взех Захира.Айде, отивам да се мъча, стискайте палци  Confused

Общи условия

Активация на акаунт