Отговори
# 45
Добро утро и от мен и честит празник! Стели, мерси за кафенцето Simple Smile Иринии и Май нейм   bouquet

Мамчета, как изглеждат пъпките от претоплено? На Кали му излезнаха няколко малки червени точки по коремчето.

Опа, някой пее от спалнята! Хубав ден!

# 46
Бубе, аз сиропа за кашлица, незнам до колко помага. Забелязах че от него Макс взе още повече да кашла, мисля, че е  заради отхрачващото действие, обаче той се съдираше да кашля чак му се насълзяваха очичките Sad, храчки така и не успява да извади или нещо ако извади си ги гълта понеже не може да ги изплюе  Rolling Eyes Та му го спрях.
Незнам обаче дали е редно, може пък при бронхит да си трябва, дано мамите с повече опит да споделят.

# 47
Толкова праzно не е било, добро утро. Личи, че са праzници при ваЗе  Wink Чстито ни на всички българи.
Аz от днес пак съм с гости, сега ги чакам  Tired
Такааа, Бубе, Ана Мари иzкара бронхит преди месец, тук й иzписаха само Амброхексал, което е еквивалент на Амброксола в БГ, или тоест Мукосолван. Свиреше много, аz също се притеснявах дали само със сиропа ще мине, но мина. Каzаха, щом няма Т°, не е страшно. При децата лесно се случва. От друга страна, Крис ми е имал бронхит 2 или 3 пъти в БГ. Нито веднъж не са му давали АБ. Имах свястна лекарка. Винаги само сироп, но плюс още един сироп zа раzтваряне на бронхите. То и точно това е бронхита, особено при малките деца, невъzможност да се иzкашля навън секрета. Така че Веч е права, че обикновено АБ не е нужен, подкрепям. Но ние все пак не сме лекари, а и всеки случай си е раzличен..
Подчертавам, това не го пиша с цел да прилагаш самолечение, а просто zа да си наясно, zащото сигурно си се притеснила, първия път винаги е така  Peace . Но ти си прецени и ако нещо те притеснява, питай лекар.
Иринка, по твоя въпрос zа Павчо не пиша нищо, zащото не съм наясно. Не ми се е случвало и на мен до сега. Но съм чувала zа такива случаи на продължителна кашлица беz видима причина. Защо обаче, ако се съмняват в някаква алергия не го иzследвате? Че у нас много често така правят, иzписват противоалергични лекарстава само по интуиция.. А не са толкоz беzобидни, вzех да им се чудя, практика им е на докторите.. И Крис е пил по същия начин  ooooh! Дано все пак няма нищо и се иzчисти от само себе си. Представям си колко ти е притеснено  Hug И браво на големия батко, айде малко по малко да се оправят по ред на номерата   Wink

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 09:49 от Сова

# 48
  • софия
абе, майчета.... аз виждам само на Стела снимките в албума, а тези на Шмати??? аз други не виждам..... има ли ги? вие къде ги гледате... дайте лииинккк

# 49
Добър ден Simple Smile
Честит Празник  Simple Smile
с малко закъснение Честита баба Марта Simple Smile
аз съм във Варна и щастие пълно  Mr. Green
на патерици  newsm59 Асе   bouquet
специални  Hug Heart Eyes поздрави на Ана Мари и Бианка, както и на милите им маменца   bouquet

# 50
Момичета здравейте.
Извинявам се,че не съм ви чела,но имам нужда от съвет и мнение Hug  bouquet
Ето какво е около нас
1Цяла нощ не е спала. през деня се буди с викове даже да задреме.
2Хърка и нослето жестоко,едва диша,мисля,че и гърдичките хъркат защото и когато е с отворена уста пак диша като Дрт ВЕйдър

Има температура измерена ректално-37,8=>37,3-това нормална температура ли е??

Лигите станаха по-гъсти и мноооого като количество.
има и много сополки-капах клеева тинктура и дано успея да ги извадя
мрънка като болен човек-в смисъл гласчето и е мн променено
Много съм притеснена,защото тати е болен,а днес и моето гърло напомня за себе се.какво мислите??Благодаря предварително

# 51
Мире, тез градуси не се броят за температура. Измери я пак след 16ч днес и ако е над 38 ректално, тогава я наблюдавай дали има нужда от свещичка. Капи и солен разтвор в нослето, за да отшуми подуването на лигавицата, заради което така хърка. Това го изкарах с Елиас като беше на 3 месеца (3 седмици беше с такава ужасна хрема и все мислех, че има и бронхит, а то кашляше от стичането в носоглътката на гъстите секрети).
Гуш от нас и да се оправяте!

Честит рожден ден на България! (цитат на хлапето на една приятелка)

# 52
Мире, започни да даваш на Симонка Осцилококцинум през 6 часа, разтворен във вода и 1/2 ампула Витамин Ц от 2 мл. превантивно щом всички сте болни в къщи. Продължавай да капеш и клеевата тинктура с физиологичен разтвор или със сребърна вода. Температура няма!

# 53
# 54
  • Пловдив
Добро утро и честит празник!
Благодаря на създателите на темата Ирини и Май нейм!
Тези дни само съм чела,нямах възможност да пиша и използвам затишието да се отчета.При нас новото е,че си имаме зъбче  tooth ляв резец долу, а и второто се задава.По този повод Моника се събужда няколко нощи вече по няколко пъти и   newsm22 иска да пие мляко  newsm78 то няма лошо,ама с тази снажна фигура...дано да е временно.През деня е спокойна и весела.Батко и изкара зъбките много лесно,та дано и тя да е като него занапред.
Много хубава среща сте си спретнали,бравос!
Веч,страхотни стихове-отпървом си помислих,че са на Надежда Захариева -много си добра.
Флу,извинявай че не ти отговорих още предния път  Hug -за съжаление не мога да открия снимков материал,но нищо сложно по принцип-правя модел от дебел картон ,облепям със ситно начупени миди и доукрасявам покрива,прозорците,братичките с охлювчета и мидички.С Крис мног обичаме да събираме мидичките и лека по-лека да си я доизкусуряваме,не сме си запазили нито една-винаги ги подаряваме на някой-нали пак ще си направим  Wink
В събота с баткото направихме страхотно посрещане на Баба Марта/организирано от градината му/-на планина с много сняг,шейни,снежни човеци и бой с топки-страхотна организация имаха,беше супер интересно и за децата и за родителите.
Деси,как е оченцето на малката?
Ирина,много кофти-да не е някаква алергия?!
Мирка,дано да премине без усложнения и да е нещо моментно,все още няма температура,но я наблюдавай-капи солена водичка,вит Ц-половин ампулка в устата,другото може в нослето с капкомер.Проветрямай стаята,за да не е сух въздуха и да диша по-лесно.  Hug

# 55
Честит празник на всички!
Хайде болните бебоци бързо да оздравяват!
Оги и той от няколко дена е хремав - има сополи и кашля заради тях. Днес май вече взеха да се посгъстяват. Пръскам му физиологичен разтвор Риномер и вадя сополки с помпичката. За кашлицата още при първото му сополевене като беше на около 20 дена ни бяха изписали Флудитек 2%-ен. Има много хубаво отхрачващо действие на бронхите и вече само от него купувам и за двамата. Този път даже и на лекар не го водих. Последният път като беше хремав, нашата педи пак това ми каза: Риномер и Флудитек. Така че хич няма смисъл да се разкарвам. Виктор като беше бебе не знаеше какво е това сопол, ама сега Оги нали си има батко, който да му киха и кашля насреща  Joy
От вчера Огнян си има ново столче. ЕТО как се забавляват двамата юнаци.

Втори епизод от детския игрален филм "При нас е весело"

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 12:27 от ston

# 56
Добро утро и от мен. Благодаря на всички за съветите. Рещила съм до като не се свържа с личния лекар да му давам и двете. Днес бебо има много по-добър вид от вчера и това ме успокоява.

П.П. Честит празник на всички българи   bouquet

# 57
Благодаря ви момичета.Много ме успокоихте Hug  bouquetЩе давам вит.Ц и ще продължавам да капя клеевата и физ р-р.Ох дано се размине Praynig
Ние категорично отказваме картоф #CrazyВчера опитах морков+ябълка-много го хареса.И днес морков с картоф-еми както и преди време.Не иска и това си е.Значи това ни е проблема.Картоф не обичаме.Какво ще ги правя сег всички пюрета не нзма.Почти всички са ни и с картоф ooooh! CryА пък педи разправяше да ядем ОСНОВНО картоф и към него да добавяме....е да ама не имала нашата мома други планове
Стон честита ви придобивка Laughing
И честит празник на всички българи

# 58
  • София
Здравейте!

Много благодаря на всички за поздравите за постижението на Стефи-Шейла,Моарийн,Жулико,Соня,Дианченце,Деси,Ирина,Веч-много мило. HugПрчетох ги и на нея и тя се зарадва Peace
Флу мерси за спец.почерпка.
Моарейн на почти 13г. е.

Вчера да Ви разправям какво ми се случи-отивам аз на пътеката в Младост/8 реда магазини/,за да си търся блузи,че имам спешна нужда.И нямаше особен избор и в един м-н невзрачен дето не обичам да пазарувам имаше доста блузи.А си подбрах да пробвам 7-8/м-на беше празен през цялото време/ и собственика ми каза,че той ще ми ги подавал по 3.Аз нали още не съм отслабнала напълно та едни ми стягаха в бюста ,а други ми бяха широки като чувал-една нямаше да ми стои хубаво,а всички бяха с цени над 33лв.Подавайки последните 2 на г-на му се извиних,че едни са ми малки други големи,а той злобно ми каза повече да не съм влязла в м-на му и аз го попитах защо какво съм направила и ,че съм клиент от години,а той отговори,че не го интересува да не съм посмяла да влязна повече,защото той сам щял да ме изгони.Аз му казах,че такова отношение по време на криза дето никой нищо не купува....,а той продължи със заплахите.Аз много се разстроих,защото нищо не съм направила или казала,а той се държа все едно съм крадла #2gunfire
После си купих от други м-ни 3 блузи.Не знам този човек защо постъпи така- за зяпачка ли ме взе?та то дори и в това няма лошо-понякога човек пробва и след няколко дни купува.А иначе доста м-ни са фалирали ,а от работещите се оплакаха,че нямат работа...

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 12:43 от stefina

# 59
Стон, страхотни са ти момчетата Simple Smile
Стефина, ето затова няма бизнес като бизнес в Бг-то, такива селяци дето нищо не разбират. И само да погледнеш няма лошо и 100 неща да пробваш. Не се връзвай и да не ти пука, ти си клиент и имаш право винаги  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт