За добрата козметика - 2

• 139 611
  • 943
  •   1
Отговори
# 735
  • София
румид, кой е гелът за измиване на Регал? Rolling Eyes

# 736
# 737
Привет! Хайде да попитам и за мои козметики най-сетне, че досега все за детето питам.
1. Крем за лице с масло от жожоба за особено чувств.кожа на Алверде:
Aqua, Glycerin, Simondsia Chinensis Seed Oil*, Alcohol*, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Oil*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Butyrospermum Parkii Butter*, Palmitic Acid, Stearic Acid, Xanthan gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Tocopherol
*ingredients from certified organic adriculture
Чудя се защо лицето ми става мокро (потно), когато съм с този крем, избърсвам се, после още малко и след това вече не се мокри (поти). То вярно, че аз си се потя доста на лицето и все пак съм денем с него, излизам точно по обяд, когато е най-горещо и много бързо вървя, понякога бягам да сваря детската кухня, ама все пак с други кремове не е ставало чак така. Става влажно, а не мазно, както с останалите кремове. И въобще отговаря ли си на предназначението, колко е добър (цената е 6-7лв)?

2. Овлажняващ нощен крем за чувств.кожа с екстракт от маслини на Алверде:
Aqua, Olea Europaea Oil*, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Carthamus Tinctorius Oil*, Glycerine, Tricaprylin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cera Alba*, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*,  Simondsia Chinensis Oil*, Echinacea Purpurea Extract*, Xanthan gum, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Ilex Paraguariensis Extract*, Olea Europaea Extract*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**
** from natural essential oils
От този крем съм доволна сякаш - най-малкото не съм видяла негативи. Въпросът ми е пак има ли нещо, което може да създаде някакъв проблем или е съобразен наистина за чувств.кожа, по-конкретно за нощната и грижа?

Искам да попитам за паста за зъби, но не зная дали в тази тема е мястото?
Благодаря предварително за съветите!  Hug

# 738
Привет! Хайде да попитам и за мои козметики най-сетне, че досега все за детето питам.
1. Крем за лице с масло от жожоба за особено чувств.кожа на Алверде:
Aqua, Glycerin, Simondsia Chinensis Seed Oil*, Alcohol*, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Oil*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Butyrospermum Parkii Butter*, Palmitic Acid, Stearic Acid, Xanthan gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Tocopherol
Чудя се защо лицето ми става мокро (потно), когато съм с този крем, избърсвам се, после още малко и след това вече не се мокри (поти). То вярно, че аз си се потя доста на лицето и все пак съм денем с него, излизам точно по обяд, когато е най-горещо и много бързо вървя, понякога бягам да сваря детската кухня, ама все пак с други кремове не е ставало чак така. Става влажно, а не мазно, както с останалите кремове. И въобще отговаря ли си на предназначението, колко е добър (цената е 6-7лв)?

2. Овлажняващ нощен крем за чувств.кожа с екстракт от маслини на Алверде:
Aqua, Olea Europaea Oil*, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Carthamus Tinctorius Oil*, Glycerine, Tricaprylin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cera Alba*, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*,  Simondsia Chinensis Oil*, Echinacea Purpurea Extract*, Xanthan gum, Dipotassium Glycyrrhizate, Tocopheryl Acetate, Ilex Paraguariensis Extract*, Olea Europaea Extract*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**
** from natural essential oils
От този крем съм доволна сякаш - най-малкото не съм видяла негативи. Въпросът ми е пак има ли нещо, което може да създаде някакъв проблем или е съобразен наистина за чувств.кожа, по-конкретно за нощната и грижа?

Искам да попитам за паста за зъби, но не зная дали в тази тема е мястото?
Благодаря предварително за съветите!  Hug
Здравей.Моето мнение е , че няма начин да не ти е мокро лицето от (1), защото глицерина е на втора позиция в INCI състава.Той е отговорен за овлажняването на лицето. Така са решили авторите на формулацията, но ме мисля, че  е супер усещане да си мокър. За мен добрата козметика трябва да носи удоволствие и полезност. Консерванта е алкохол.Той има загряващо действие.Усетила ли си? Цената е отлична- отговаря за състава.
За (2) освен алергените(Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**
, които са част от парфюма, няма други съставки , които биха могли да създадат проблем на чувствителната кожа.Ами защо да не питате за паста?

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 12:19 от FDA

# 739
FDA, благодаря за бързия отговор!   bouquet
Значи загряването и овлажняването на лицето от глицерина и алкохола не носи никаква полезност, в смисъл не е с цел? Дали не е играе ролята да създава някакъв естествен филтър за чувств. кожа от външните влияния, но пък не е замислено много умно, щото човек няма начин да не си избърше лицето, ако е мокро от пот? На мен по принцип не ми пречи, макар че да си призная нали много бързам в този момент и не съм се виждала в огледалце, избърсвам се с ръка 1-2 пъти и след това почти няма вече нужда, но пък така имам глупавото усещане, че си изтривам самия крем.  Blush  Мда, ще се посмеете с мен пак - нали е минало време и той е попил все пак, а пък на мен ми се свиди да си избърша потта от лицето, щото си мисля, че ще си избърша крема.  hahaha

# 740
FDA, благодаря за бързия отговор!   bouquet
Значи загряването и овлажняването на лицето от глицерина и алкохола не носи никаква полезност, в смисъл не е с цел? Дали не е играе ролята да създава някакъв естествен филтър за чувств. кожа от външните влияния, но пък не е замислено много умно, щото човек няма начин да не си избърше лицето, ако е мокро от пот? На мен по принцип не ми пречи, макар че да си призная нали много бързам в този момент и не съм се виждала в огледалце, избърсвам се с ръка 1-2 пъти и след това почти няма вече нужда, но пък така имам глупавото усещане, че си изтривам самия крем.  Blush  Мда, ще се посмеете с мен пак - нали е минало време и той е попил все пак, а пък на мен ми се свиди да си избърша потта от лицето, щото си мисля, че ще си избърша крема.  hahaha
Не знам, нали заглавието на крема беше овлажняване...ама май са прекалили.Всяко прекалено нещо...

# 741
  • София
Бих искала да попитам мнението ви за един шампоан. Името е  "Дефлувал" -  против косопад, вследствие на стрес, менопауза, ендокринни проблеми, андрогенен косопад, бременност, недостиг на протеини и витамини.
Препоръчва се от много лекари акушер гинеколози. Шампоанът е български, на Medea Chem. за Биошилд

Ето състава:

http://i928.photobucket.com/albums/ad123/millla71/Drugi/DSC08421.jpg?t=1252602112

Въпросът ми е най-вече относно вредните пенители и съставките, които биха наистина повлияли положително при гореизброените симптоми.

Благодаря много.

FDA, дали би погледнала съставките на този шампоан? Благодаря много!   bouquet

# 742
Привет CI, FDA!
Какво ви е мнението за този простичък катранен сапун? Добър вариант ли е като ежедневна грижа за лице и профилактична за коса против пърхот?
sodium tallowate, sodium cocoate, aqua, tetrasodium edta, tetrasodium etidronate, pine tar.

# 743
  • Бургас
Привет CI, FDA!
Какво ви е мнението за този простичък катранен сапун? Добър вариант ли е като ежедневна грижа за лице и профилактична за коса против пърхот?
sodium tallowate, sodium cocoate, aqua, tetrasodium edta, tetrasodium etidronate, pine tar.

Какъв е този сапун? newsm78

# 744
Бих искала да попитам мнението ви за един шампоан. Името е  "Дефлувал" -  против косопад, вследствие на стрес, менопауза, ендокринни проблеми, андрогенен косопад, бременност, недостиг на протеини и витамини.
Препоръчва се от много лекари акушер гинеколози. Шампоанът е български, на Medea Chem. за Биошилд

Ето състава:

http://i928.photobucket.com/albums/ad123/millla71/Drugi/DSC08421.jpg?t=1252

Въпросът ми е най-вече относно вредните пенители и съставките, които биха наистина повлияли положително при гореизброените симптоми.

Благодаря много.

FDA, дали би погледнала съставките на този шампоан? Благодаря много!   bouquet
Здравей Мила,
За този състав мисля следното:
1. Не е подходящ основния пенител SLES(CI подробно ви беше описвал съставката)
2. Не е добър и консерванта (виж. отговорите на колегата за консерванта)
3. Продукта е богат на активни вещества, които надявам се работят над проблемите, които са изброени.
Все едно да комбинираш "Шанел" с гуменки

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 16:33 от FDA

# 745
Привет CI, FDA!

Производителят е Relina. Струва 55ст. Още не съм го пробвала. На мъжо скалпа понякога се бели и реших да ми взема някакъв катранен шампоан. Шампоаните, които гледах в аптеката бяха все с кофти пенители и предпочетох този сапун. Пише, че е подходящ за ежедневна употреба и за лице при кожа склонна към акне, комедони, дерматит.

# 746
  • София
FDA - благодаря за отговора. Шанел с гуменки..... Simple Smile.....хареса ми.... Simple Smile
Мисля да го ползвам периодично като редувам с някой мек шампоан, поне докато отшуми косопада.

# 747
Привет CI, FDA!

Производителят е Relina. Струва 55ст. Още не съм го пробвала. На мъжо скалпа понякога се бели и реших да ми взема някакъв катранен шампоан. Шампоаните, които гледах в аптеката бяха все с кофти пенители и предпочетох този сапун. Пише, че е подходящ за ежедневна употреба и за лице при кожа склонна към акне, комедони, дерматит.
Здрасти.Сапун, като сапун.Масата на всички сапуни се внася от Азия-Малайзия, Индия или друга азиатска страна.Обикновено е растителна-палмови и кокосови масла.Цената  е борсова.Катранън, предполагам и се надявам  да е боров е подходящ за мазна, или склонна за омазняване кожа има и антимикробно действие.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 20:37 от FDA

# 748
FDA - благодаря за отговора. Шанел с гуменки..... Simple Smile.....хареса ми.... Simple Smile
Мисля да го ползвам периодично като редувам с някой мек шампоан, поне докато отшуми косопада.
Виж Мила, исках да кажа, че този активен състав изискваше по-квалитетни пенители и консервант, нали ме разбра.Иначе нищо лично...

# 749
  • София
Да, разбрах те точно така....Наистина ако другите съставки са наистина добри и подходящи за посочената симптоматика е жалко, че не са сложили и меки пенители и по-добри консерванти. Може би тогава нямаше да е 14 лв., а много повече....не зная.......Благодаря още веднъж.
Иначе като въздействие върху косата ми я прави с повече обем, което за слабата ми косица е добре.

Общи условия

Активация на акаунт