За добрата козметика - 2

• 139 533
  • 943
  •   1
Отговори
# 750
FDA,здравей да попитам за един ексфолиант за лице?
awqa,,gliceryl stearate
propylene glykol pereffinum liquidum
cetryl palmitate cetearyl alcohol
jaglans regia, persea gratissima
cucumis sativus,dimethicone
di
sodium edta,др.
И ако имаш поглед върху продуктите на Балеа.

# 751
Само да кажа,че ще ни заключат темата.Ако може някои да пусне нова-За добрата козметика-3.

# 752
Привет CI, FDA!
Какво ви е мнението за този простичък катранен сапун? Добър вариант ли е като ежедневна грижа за лице и профилактична за коса против пърхот?
sodium tallowate, sodium cocoate, aqua, tetrasodium edta, tetrasodium etidronate, pine tar.

Какъв е този сапун? newsm78

Производителят е Relina. Струва 55ст. Още не съм го пробвала. На мъжо скалпа понякога се бели и реших да ми взема някакъв катранен шампоан. Шампоаните, които гледах в аптеката бяха все с кофти пенители и предпочетох този сапун. Пише, че е подходящ за ежедневна употреба и за лице при кожа склонна към акне, комедони, дерматит.
Здрасти.Сапун, като сапун.Масата на всички сапуни се внася от Азия-Малайзия, Индия или друга азиатска страна.Обикновено е растителна-палмови и кокосови масла.Цената  е борсова.Катранън, предполагам и се надявам  да е боров е подходящ за мазна, или склонна за омазняване кожа има и антимикробно действие.

Да разбирам ли, че не е добра алтернатива на шампоан и на почистващо лице?

# 753

При мен имаше ужасен ефект върху косата и кожата на главата и никакъв върху лицето.

# 754
Привет CI, FDA!
Какво ви е мнението за този простичък катранен сапун? Добър вариант ли е като ежедневна грижа за лице и профилактична за коса против пърхот?
sodium tallowate, sodium cocoate, aqua, tetrasodium edta, tetrasodium etidronate, pine tar.

Какъв е този сапун? newsm78

Производителят е Relina. Струва 55ст. Още не съм го пробвала. На мъжо скалпа понякога се бели и реших да ми взема някакъв катранен шампоан. Шампоаните, които гледах в аптеката бяха все с кофти пенители и предпочетох този сапун. Пише, че е подходящ за ежедневна употреба и за лице при кожа склонна към акне, комедони, дерматит.
Здрасти.Сапун, като сапун.Масата на всички сапуни се внася от Азия-Малайзия, Индия или друга азиатска страна.Обикновено е растителна-палмови и кокосови масла.Цената  е борсова.Катранън, предполагам и се надявам  да е боров е подходящ за мазна, или склонна за омазняване кожа има и антимикробно действие.

Здравей, моя подход към нещата  е да споделя, това което знам , а право на всеки е да направи личен избор. Аз лично бих ползвала сапуна за миене на ръце и тяло(ако нямам гел-душ).

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 09:39 от FDA

# 755
FDA   bouquet! Знам, че като професионалисти проявявате тактичност и избягвате да вземате категорично отношение към „произведенията” на свои колеги. За щастие освен с химичните формули умеете да си служите и с думите  Wink. Т.е. пращам сапунчето в кофата.

Satrlight, благодаря, че сподели опита си  Hug.

# 756
FDA   bouquet! Знам, че като професионалисти проявявате тактичност и избягвате да вземате категорично отношение към „произведенията” на свои колеги. За щастие освен с химичните формули умеете да си служите и с думите  Wink. Т.е. пращам сапунчето в кофата.

Satrlight, благодаря, че сподели опита си  Hug.

Недей бе човече, колегите са положили труд, пък и защо да не опиташ , може  и добре да се отрази на младежа.После ще споделиш.Няма грешки  има само добиване на опит.

# 757
FDA,здравей да попитам за един ексфолиант за лице?
awqa,,gliceryl stearate
propylene glykol pereffinum liquidum
cetryl palmitate cetearyl alcohol
jaglans regia, persea gratissima
cucumis sativus,dimethicone
di
sodium edta,др.
И ако имаш поглед върху продуктите на Балеа.
Здравей, не познавам продуктите на Балеа.Това, което си изписала е стандартно кремче с ексфолиращи орехови частички., не си дописала консерванта, алергените..Мисля, че е прилично, ако не е скъпо.

# 758
Много благодаря за отговора.Не съм ги написала,защото горе-долу знам,че не са много добри.
Не,не е скъпо около 4лв.за 150мл.
За себе си си направих извод от многото информация,
която ни давате със CI , че това,което не се задържа по тялото,може
да има от калпавите алергени и консерванти.
Но балсам за тяло,крем за лице и декоративната козметика е добре
да са по ;класни;/като състав,имам предвид/.

# 759
Само да кажа,че ще ни заключат темата.Ако може някои да пусне нова-За добрата козметика-3.
няма да се пуска нова тема! Както искат модератори и други подобни! Това е най-четената тема, и аз мога да преценя дали или не, в случая не!

# 760
  • София
Здравейте момичета,искам спешно съвет  Sad Почнах да чета темата от първата но ще ми трябва доста време да изчета всичко,но ще се постарая защото е много добра  Peace
Затова имам  няколко въпроса и ще ги задам така че да не отнемам много време

СВЪРШИХА МИ ВСИЧКИ ВИДОВЕ КРЕМЧЕТА И ЧЕТЕЙКИ ТУК МЕ Е СТРАХ ДА СИ ВЗЕМА НОВИ, ОСТАНАХ БЕЗ НИТО ЕДИН И ЩЕ СЕ ДОВЕРА НА ВАС КАТО ЕКСПЕРТИ ДА МИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМА ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО СТРАШНО.

- Ползвала съм на Collin досега, за мазна кожа.Какво ще кажете за марката?
- Бях решила през една приятелка козметичка да си поръчам козметика професионална но ме разубедиха че концентрацията е много по голяма там отколкото при продуктите за домашна употреба и не става за всеки ден.Вярно ли е това?
- обмислям да се подложа на някаква процедура ,ще ме прощавате за невежеството но и аз не разбрах точно как се казва,звучеше като "дерма микро браз....."аз поне това чух.Какво мислите за тази процедура дали ще е добре да се подложа?
П.С. КОЖАТА МИ Е УЖАСНА.Т- ЗОНАТА Е МАЗНА С РАЗШИРЕНИ ПОРИ.НА 30Г. СЪМ  Cry Cry Cry
В МОМЕНТА В КОЙТО ОТИДА НА КОЗМЕТИК ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ВТОРАТА СЕДМИЦА СЪМ ПАК В УЖАСНО СЪСТОЯНИЯ,КЪМ ОБЯД КОЖАТА МИ СТАВА ВСЕ ЕДНО С МАС СЪМ Я МАЗАЛА А ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ НИКОГА НЕ МИ СЕ МАХАТ НАПЪЛНО, ДОРИ И СЛЕД КОЗМЕТИК СИ ГИ НОСЯ.УЖ НЕ БИЛО ХУБАВО ДА СЕ ТРЕТИРА ПОВЕЧЕ ЛИЦЕТО И ЧЕ ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ СЕ МАХНЕ ВСИЧКО.НО И ДРУГИЯ  ПЪТ МИ СЕ ОБЕЩАВА ЗА ПО- ДРУГИЯ. КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМА  Confused Cry

# 761
CI,не съм искала да те обидя,просто прочетох за темите след 50 стр.и се притесних много.
Да това наистина е мноооого четена тема и мноооого полезна.
Жалко ,че си ме разбрал грешно.

# 762
Здравейте момичета.Аз съм нова във вашия форум,но черпя инфо от вас близо 2 години(пък не съм и мама  Simple Smile )
Искам да ви попитам ,наскоро си купих рол-он на NUXE от серията TONIFIC,проблемът при мен е че съм с чувст.кожа,от обикн.стикове,ролони и дезодоранти се обривам,но след употребата на NUXE зялата започвам да се обливам във вода.Някой да има повече наблюдения от този продукт(и съвет може да ми дадете ).

# 763
Здравейте CI, FDA. Вчера си купих една маска за лице, но в къщи прочетох, че е без отмиване. Въпроса ми е има ли нещо в състава, което не е добре да остава върху кожата. А и мнението ви като цяло ще ми е от полза   bouquet

AQUA., ALOE BARBADENSIS GEL, GLICERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DECYL OLEATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL ETHER, UREA, SODIUM LACTATE, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL, SODIUM STEAROYL GULUTAMATE, ETHYLPARABEN, HIDROGENATED PALM GLICERIDES CITRATE, MEL, METHILPARABEN, LACTIC ACID, PARFUM, PHENOXYETHANOL, PROPILENE GLYCOL, PROPYLPARABEN, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM

Маската е овлажняваща с алое, жожоба и екстракт от мед.

# 764
Здравейте,
Моля за коментар на тази почистваща крем маска с екстракт от водорасли на фирма BEAULINE:
Състав по INCI: Aqua, Kaolin, Dimethicone, Collagena, Elastine, Pinus Silvestris, Hydrogenated castor oil, Sea silt extract

Как ви изглежда като състав и подходяща ли е за чувствителна и проблемна кожа?

Общи условия

Активация на акаунт