За добрата козметика - 2

• 139 501
  • 943
  •   1
Отговори
# 765
  • София
няма никой  Sad представям си какво им е докато ни отговорят на всички които бълваме с разни съставки и молби  newsm78
аз ако съм няма да издържа  Crazy

# 766
Благодаря много!  bouquet
Води се с хума, български на Милва.
Искам да го купя заради хумата, но вече не знам.
Ами и аз не знам,  хумата не е изписана в INCI . Ако наистина я има, трябва  флакона да се разклати преди употреба, защото липсва съставка, която да я задържи в обема на шампоана.

Ползвах същия шампоан. Има хума, изписана е като Bolus Alba /явно при преписване на съставките сте я пропуснали/. Определено няма да повторя - мих се с него около 4-5 пъти и последиците са налице: суха коса, трудно сресване, а по време на самото миене косата се заплита, въобще не съм доволна  Crossing Arms .

# 767
  • София
Здравейте! Моля за вашето мнение относно следния състав (Това е стягащ и хидратиращ лосион за тяло на фирмата Juvena, които се водят за едни от най-добрите в козметичната индустрия. Много би ми било интересно кое и дали състава на продукта им си струва парите):

Water (Aqua), Glicerin, Cyclopentasioxane, SD Alcohol 3-C (Alcohol Denat), Cetearyl Ethylhexanoate, Divinyldimethicone/Dimemethicone Copolymerq PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Behenyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Hibiskus Esculentus Seed Extract, Honey (Mel) Extract, Yeas (Faex) Extract, Tocopheryl Acetate, Ethyl Linoleate, Menthyl Lactate, MICA, Panthenol, Sodium Polystyrene Sulfonate, Propylene Glycol, Polyacrylamide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, C 13-14 Isoparaffin, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Dimethiconol, C12-13 Pareth-23, Sodium Hidroxide, C12-13 Pareth-3, Laureth-7, BHT, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylprpoonal, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicyate, Hydroxyisohexil 3-Cycohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Phenoxyethanol, Dmdm Hydantion, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Titanium Dioxide (CI 77891), Yellow 6 (CI 15985)q Red 40 (CI 16035)

Предварително Ви благодаря за отделеното време!

# 768
  • София
Да попитам за дневния крема  на Веледа с ирис( ако сте го обсъждали, извинете) : Water, simmondsia chinesis seed oil,alcohol, glycerin,butyrospermum parkii, theobroma cacao seed butter, magnesium aluminum silicate, lysolecethin, be swax, hydrolised beeswah, iris germanica root extract, hamamelis virginiana distillate, xanthan gum, fragrance *, limonene*, linalool*, citronellol*, citraql*, eugenol* * from natural essentialoils.
Явно има наблъскани доста натурални масла, виждам ирисът е доста назад, не знам защо се води крем с ирис? Впечатление ми прави, че алкохолът е доста напред, защо? И основният ми въпрос е има ли нещо в крема освен маслата, което го прави специален? Мисълта ми е, не мога ли да си взема едно масло на Икаров, например, в което са смесени различни видове масла( например това за смесена кожа), и да има същия ефект? Веледата е към  30лв, а Икаров към 5-6. Мерси предварително.  Hug
P.S. Как реших, че е дневния крем не знам, Rolling Eyes то има и хидратиращ дневен и само дневен и нощен с ирис. На този пише Tagescreme fur jede Haut spendet Feuchtigkeit und schutzt , който разбира немски, моля да преведе.  Praynig

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 17:45 от kashmir

# 769
Здравейте CI, FDA. Вчера си купих една маска за лице, но в къщи прочетох, че е без отмиване. Въпроса ми е има ли нещо в състава, което не е добре да остава върху кожата. А и мнението ви като цяло ще ми е от полза   bouquet

AQUA., ALOE BARBADENSIS GEL, GLICERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DECYL OLEATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL ETHER, UREA, SODIUM LACTATE, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL, SODIUM STEAROYL GULUTAMATE, ETHYLPARABEN, HIDROGENATED PALM GLICERIDES CITRATE, MEL, METHILPARABEN, LACTIC ACID, PARFUM, PHENOXYETHANOL, PROPILENE GLYCOL, PROPYLPARABEN, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM

Маската е овлажняваща с алое, жожоба и екстракт от мед.
Здравей.Освен кофти подбрания, но разрешен за употреба консервант(ETHYLPARABEN, METHILPARABEN,PROPYLPARABEN), няма какво да те притеснява от състава на маската без отмиване.

# 770
Да попитам за дневния крема  на Веледа с ирис( ако сте го обсъждали, извинете) : Water, simmondsia chinesis seed oil,alcohol, glycerin,butyrospermum parkii, theobroma cacao seed butter, magnesium aluminum silicate, lysolecethin, be swax, hydrolised beeswah, iris germanica root extract, hamamelis virginiana distillate, xanthan gum, fragrance *, limonene*, linalool*, citronellol*, citraql*, eugenol* * from natural essentialoils.
Явно има наблъскани доста натурални масла, виждам ирисът е доста назад, не знам защо се води крем с ирис? Впечатление ми прави, че алкохолът е доста напред, защо? И основният ми въпрос е има ли нещо в крема освен маслата, което го прави специален? Мисълта ми е, не мога ли да си взема едно масло на Икаров, например, в което са смесени различни видове масла( например това за смесена кожа), и да има същия ефект? Веледата е към  30лв, а Икаров към 5-6. Мерси предварително.  Hug
P.S. Как реших, че е дневния крем не знам, Rolling Eyes то има и хидратиращ дневен и само дневен и нощен с ирис. На този пише Tagescreme fur jede Haut spendet Feuchtigkeit und schutzt , който разбира немски, моля да преведе.  Praynig
Здравей.Мисля, че си направила великолепен избор, като си избрала Веледа.В продукта има всичко необходимо и то си е на мястото.Мисля, че не е добра идеята да използяаш масла- първо директната им употреба на кожата на лицето запушва порите и усещането е  неприятно.Не случайно са измислени емулсиите.Те включват много компоненти и всеки от тях има своето предназначение. Ами това от мен..

# 771
Здравейте! Моля за вашето мнение относно следния състав (Това е стягащ и хидратиращ лосион за тяло на фирмата Juvena, които се водят за едни от най-добрите в козметичната индустрия. Много би ми било интересно кое и дали състава на продукта им си струва парите):

Water (Aqua), Glicerin, Cyclopentasioxane, SD Alcohol 3-C (Alcohol Denat), Cetearyl Ethylhexanoate, Divinyldimethicone/Dimemethicone Copolymerq PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Behenyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Hibiskus Esculentus Seed Extract, Honey (Mel) Extract, Yeas (Faex) Extract, Tocopheryl Acetate, Ethyl Linoleate, Menthyl Lactate, MICA, Panthenol, Sodium Polystyrene Sulfonate, Propylene Glycol, Polyacrylamide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, C 13-14 Isoparaffin, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Dimethiconol, C12-13 Pareth-23, Sodium Hidroxide, C12-13 Pareth-3, Laureth-7, BHT, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylprpoonal, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicyate, Hydroxyisohexil 3-Cycohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Phenoxyethanol, Dmdm Hydantion, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Titanium Dioxide (CI 77891), Yellow 6 (CI 15985)q Red 40 (CI 16035)
MICA
Предварително Ви благодаря за отделеното време!

Здравей, предполагам , че продукта е с  цвета на тялото а може да има и блестящи частички(MICA).Има много екстракти, най-обикновени емулгатори, кофти антиоксидант(химически-BHT-бутилхидрокси толуол) и невероятен коктейл от консерванти(предполагам, че част от тях са като консервираща система за активните компоненти)Phenoxyethanol, Dmdm Hydantion, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.

# 772
  • Sofia
Само да отбележа, че този крем с Ирис на Веледа сме го осбъждали тук като потребители. Аз също съм фен на марката и съм много доволна от серията против акне, но при продължителна употреба на крема с Ирис забелязвам запушване на порите и ми избиват пъпчици. Имаше още едно момиче тук със същият проблем. Обаче освен нас двете имаше и доволни от крема.
FDA, има ли нещо в състава на крема, на което може да се дължи това?
Аз за себе си открих, че ако го ползвам като подхранване 1-2 пъти седмично този проблем го няма. Понеже два пъти седмично си правя маска на лицето, след което почиствам хубаво и подхранвам с крем вече използвам точно този с Ирис за тази цел и съм доволна. Но не смея да го ползвам всекидневно.

# 773
Само да отбележа, че този крем с Ирис на Веледа сме го осбъждали тук като потребители. Аз също съм фен на марката и съм много доволна от серията против акне, но при продължителна употреба на крема с Ирис забелязвам запушване на порите и ми избиват пъпчици. Имаше още едно момиче тук със същият проблем. Обаче освен нас двете имаше и доволни от крема.
FDA, има ли нещо в състава на крема, на което може да се дължи това?
Аз за себе си открих, че ако го ползвам като подхранване 1-2 пъти седмично този проблем го няма. Понеже два пъти седмично си правя маска на лицето, след което почиствам хубаво и подхранвам с крем вече използвам точно този с Ирис за тази цел и съм доволна. Но не смея да го ползвам всекидневно.
Ами да, зависи от кожата и годините и климата, където живееш.Има много масла и восъци, но е чудесно, че се наблюдаваш,анализираш и правиш най-доброто за себе си.Всичко е много индивидуално, много сме различни, дори ти в различните дни от месеца....наблюдавай се и ще видиш и усетиш...

# 774
Благодаря много!  bouquet
Води се с хума, български на Милва.
Искам да го купя заради хумата, но вече не знам.
Ами и аз не знам,  хумата не е изписана в INCI . Ако наистина я има, трябва  флакона да се разклати преди употреба, защото липсва съставка, която да я задържи в обема на шампоана.

Ползвах същия шампоан. Има хума, изписана е като Bolus Alba /явно при преписване на съставките сте я пропуснали/. Определено няма да повторя - мих се с него около 4-5 пъти и последиците са налице: суха коса, трудно сресване, а по време на самото миене косата се заплита, въобще не съм доволна  Crossing Arms .
Здравей.Няма как да е.В състава липсва обратно омазняващ компонент, кондиционер и ред други подобряващи усещането съставки.Правен е непрофесионално.

# 775
  • София
FDA ,благодаря за отговора!  Hug
NBM , засега ми влияе много добре на лицето, надявам се да не стане като при теб  Rolling Eyes, и много ми харесва миризмата на билки  Mr. Green!

# 776
Моля ви кажете си мнението за рол-она на NUXE от серията TONIFIC,и има ли по-добър хипоалергенен от него.(не става дума за масовата козметика).

# 777
  • Sofia
Моля ви кажете си мнението за рол-она на NUXE от серията TONIFIC,и има ли по-добър хипоалергенен от него.(не става дума за масовата козметика).

Къде са му съставките, за да си кажат мнението? newsm78

# 778
Здравейте CI, FDA !
Мога ли и аз да помоля за мнение ,относно продуктите ,които ползвам от скоро. Тъй като кутийката на крема съм я изхвърлила, а на нея беше упоменат съставът, пускам състава на спрея за тяло от същата марка.
По принцип козметиката ми е препоръчана от спа центъра ,който посещавам ,като натурална и без никакви лоши съставки ,но дали е така newsm78

Спрей за тяло от серия тропикал на" Pevonia":
Water, Glycerin, Hyaluronic Acid, Aloe Barbodensis Leaf Gel, Anthemis Nobilis Flower Extract, Punica Granatum Extract, Sorbitol, Calendula Officinalis Flower Extract, Polysorbate 20, Mangifera Indica Fruit Extract, Passiflora Edulis Fruit Extract, Phenoxyethanol, Capryl Glycol, Ethylexyglycerin, Hexylene Glycol.

Благодаря предварително  bouquet
Дано да съм случила на добра и щадяща козметика ,че от години ползвам предимно натурални и съм доволна.

# 779
А мен ме интересува мнението Ви за тази маска за коса:
Хидратираща маска SERI
Agua, Cetearyl Alcohol, Cocamide DEA, Cetrimonium Chloride, Cyclomethicone, Dimethiconol, Amodimethicone, Hidroxypropyl Trimonium Hydrolysed Collagen, C11-C15 Pareth, Laureth-9, Trideceth-12, Trideceth-10, Dimethicone, Panthenol, Citric Acid, Parfum, Methylchloroisothiazoline, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, D-Limonene, Cl 45190

Благодаря предварително 
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт