За добрата козметика - 2

• 139 481
  • 943
  •   2
Отговори
# 300
Ателоколагенът е много интересен продукт:
http://www.curehunter.com/public/keywordSummaryC059821-atelocollagen.do
И както прочетох, върши чудесна работа за транспорт на важни активки до мястото, където играят своята роля!
Sodium Chondroitin Sulfate е алтернативен източник на ГАГс (срещу бръчки, стягащ агент):
http://en.wikipedia.org/wiki/Chondroitin_sulfate
Мика-та, титановия диоксид - в дневни кремове се използват да дадат равномерен тон на лицето, а този найлон... знам ли, май пак за себумабсорбер.
Течният парафин е оклузивен агент - запушва порите.
За фейсилюминаторите - Софи нека каже - тя ги знае значително по-добре от мен.
Кремчето е супер (ако махна стандартните консерванти, но все пак има и каприлил гликол), но и на мен ми се виждат множко 60 лв...

О, и против бръчки! От всичко са сложили. Манджа с грозде.
Благодаря за линковете, разясненията и мнението!  Kissing Heart
Само течният парафин ме притеснява, защото така и не открих обяснение чисто технически как запушва порите. В смисъл намества се там трайно или след отмиване на продукта се премахва. Може ли да се компенсира с по-дълбоко почистване с ексфолиант или нещо друго? Ако запушването изчезва с измиването на крема, мисля не би трябвало да е сериозен проблем.
Кремът има това, което търся, че и отгоре. А и надали ще открия нещо, което отговаря на пазарната си цена. Ако според теб парафинът може да се преглътне, спирам до тук с търсенето, че без очи останах.

# 301
Здравейте, бих искала да попитам за един крем и аз, съставките са следните:aqua, dicaprylyl ether , ethylhexil stearate, glicerin , cetearyl alkohol, gliceryl stearate, cetereth-20, cetyl alcohol,  ceteareth-12, cetyl palmitate, aloe barbadensis gel, dimethicone, sodium dehydroacetate, allantoin, phenoxyethanol, parfum, imidazolidinyl urea, scleroglucan, citric, acid, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, propylene glycol, hydrolized rice protein, bht, sodium lauroyl lactylate, methylparaben, ethylparaben, ceramide 3 , propylparaben, ceramide 6-II, cholesterrol, xanthan gum, phytosphingosine, sodium benzonat, carbomer, ascorbic acid, aloe ferox extract, aloe arborescens extract, potassium sorbate, ceramid-1.

Купих го от аптека предложиха ми го като хидратиращт , регенериращт и тонизиращ кожата.Възвръща еластичноста и цвета на кожата.ALOE VERA Planter"s  24-часов  "ANTI-TEMPO"

Въпросите ми са следните :
1. Има ли опасни съставки в него
2.хидратира ли добре
3. лек крем ли е (или може да запушва порите)
4. оценка на съставките като цяло

# 302
Здравейте, бих искала да попитам за един крем и аз, съставките са следните:aqua, dicaprylyl ether , ethylhexil stearate, glicerin , cetearyl alkohol, gliceryl stearate, cetereth-20, cetyl alcohol,  ceteareth-12, cetyl palmitate, aloe barbadensis gel, dimethicone, sodium dehydroacetate, allantoin, phenoxyethanol, parfum, imidazolidinyl urea, scleroglucan, citric, acid, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, propylene glycol, hydrolized rice protein, bht, sodium lauroyl lactylate, methylparaben, ethylparaben, ceramide 3 , propylparaben, ceramide 6-II, cholesterrol, xanthan gum, phytosphingosine, sodium benzonat, carbomer, ascorbic acid, aloe ferox extract, aloe arborescens extract, potassium sorbate, ceramid-1.

Купих го от аптека предложиха ми го като хидратиращт , регенериращт и тонизиращ кожата.Възвръща еластичноста и цвета на кожата.ALOE VERA Planter"s  24-часов  "ANTI-TEMPO"

2.хидратира ли добре
1. Има - 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol: дразни кожата, никога не бих си взел продукт, който остава върху кожата с него!
2. Вероятно да.
3. Не е хич лек крем, пълен е с твърди мазнини!
4. Странна комбинация от доста добри активни съставки, с изключително калпави и демоде мазнини, емулгатори и консерванти!

# 303
ИМам въпрос за един шампоан за мазна коса е :water,sodium laureth sulfate,polysorbate 20,urtica dioica(nettle)extract(urtica dioica).ceteareth 60 myristyl glycol.cocamide mipa.caramel.cetrimonium chloride.disodium edta.parfum.green 3(ci 42053).polyquaternium-22.sodium hydroxide
И къде е въпроса?
Според мен не може дима цетримониев хлорид в присъствието на лаурилетер сулфат, освен ако не е включен в микроемулсия!
Шампоанът не е нищо особено, има екстракт коприва, за мазна коса.

# 304
CI, а защо на тоалетните млека винаги пише, че трябва да се отмиват. Има ли нещо като съставка, което не е добре да се оставя върху кожата? Защото ако тоалетното мляко е флуид, както пишеш, значи може да се оставя върху кожата и да не се измива. Предполагам, че зависи от състава на тоалет. мляко. Или идеята е след това като се намажеш с крем, да не стане мацаница.
Не съм сигурен, че на всички пише, освен ако не е за почистване на грим, тогава мисля има малко пенител (най-често бетаини) и е хубаво да се махне.

# 305
  • София
Здравейте в тази хубава тема,
ще се радвам да получа отзив за един крем (олио) който от скоро ползвам,
надявам се да не е коментиран по-назад в темите.

Dr. Hauschka
Normalizing day oil

Anthyllis Vulneraria Extract,
Prunus Armenieca (Apricot)
Kernel Oil
Prunus Armeniaca Dulcis Oil
Arachis Hypogaea
Daucus Carota Sativa
Root extract,
Hypericum Perforatum Extract,
Triticum Vulgarare ,
Germ Oil,
Calendula Officinalis Flower Extract,
Melia Azadirachta Keaf Extract,
Simmondsia Chinensis (Jojoba)
Seed Oil,
Fragrance - Citral, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Farnesol,
Benzyl Benzonate, Benzil Salicylate, Eugenol,
Theobrona Cacao ,
Seed Butter

Интересен ще ми е коментар за продукта,
има ли запушващи порите съставки,
има ли някаква анти ейджинг грижа...
  bouquet

[/b]

# 306
Интересуват ме отзиви за козметката на Долива, като цени е доста приемлива, чудя се дали и като съставки си заслужава. За съжаление нямам съставките, ако може от наблюдения някой нещо да сподели, комплексно мнение  bouquet

# 307
Искам да попитам за Johnson's 3 в 1 лосион за почистване на грим. Съставките, използвани в него в добра комбинация ли са? Имам усещането за страхотна хидратация, като си свалям грима, за съжаление е кратковременно усещане.
Съставки:
Aqua
Cetyl Enthylhexanoate
I(L)sostearyl Palmitate
Pentaerythrityl Tetraethylhexabiate
Isononyl Isononanoate
Cyclopentasiloxane
Hexilene Glycol
Sorbitan Stearate
PEG-6Caprylic/Capric Glycerides
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Sucrose Cocoate
Тromethamine
Disodium EDTA
Methylparaben
Propylparaben

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 18:45 от Шушулче

# 308
Здравей CI, бих искала да разбера мнението ти за два продукта. Първия е класическият Нивея крем. Води се хидратантен. Какво на практика би трябвало да се очаква от крема имайки предвид състава му: Aqua, Paraffinum Liquidum, Cera Microcristallina, Glicerin, Lanolin Alcohol, Paraffin, Panthenol, Decyl Oleate, Octyldodecanol, Aluminium Stearates, Citric Acid, Magnezium Sulfate, Magnezium Stearate, Parfum, Limonene, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Benzil Benzoate, Cinnamyl Alcohol.

Вторият продукт е крем за лице и тяло на SVR. С него мажа бебето и моето лице( вместо нощен крем). Когато го нанасям имам чувството, че кожата е мокра, но крема сравнително бързо попива. Има ли нещо обезпокоително в състава му и въобще какво е мненоето ти за този крем?
061120-Ingredients: Aqua (Purified water), Pentylene Glycol, Butyrospermum ParkiiButter (Shea butter) Dicaprylyl Carbonate, Peg30, Dipolyhydroxystearate, Paraffinum Liquidum (Mineral oil), Hexyldecyl Stearate, Sorbitol, Sodium PCA, Xylitylglucosides, Glycerin, Sodium Chloride, Anhydroxylitol, Arctium MMajus Root Extract, Xylitol, Borago officinalis seed oil (Borago seed oil), Camelina Sativa seed oil (Camelina seed oil), Tocopheryl Acetate, Dipotassium Glycyrrhizate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sucrose Palmitate, Glyceryl Linoleate, Maltodextrin, Silica.

Благодаря ти за отделеното внимание  Hug

# 309

2.хидратира ли добре
1. Има - 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol: дразни кожата, никога не бих си взел продукт, който остава върху кожата с него!
2. Вероятно да.
3. Не е хич лек крем, пълен е с твърди мазнини!
4. Странна комбинация от доста добри активни съставки, с изключително калпави и демоде мазнини, емулгатори и консерванти!

Благодаря за отговора. Много странно на самия крем пише , че е без консерванти и без парфюм, както и с физиологичен pH фактор, дерматологично тестван .Май, ве4е и на етикетите не може да се вярва.Но щом съставките му дразнят кожата, а моята е чувствителна май ще трябва да се откажа от него. Ако е възможно ми препоръчайте крем да не е прекалено тежък  за дехидратирана  чувствителна кожа за  30+, на места кожата ми се зачервява и лющи,  или пък марка към която да се насоча и в която козметика не се използват вредни  съставки .Благодаря

# 310
  • Пазарджик
момичета на Лореал има ли избелващ крем?Препоръчайте ми нощен избелващ крем,имам петна от бременостите ми под устата. Praynig

# 311
  • София
Привет и от мен. Страхотна тема. Сега отивам да прочета старите, а после ако нещо не е ясно ще задавам и въпроси. Wink

# 312
А аз си мислех,че по темата не се пише.Запис,връщам се да чета

# 313
viva77, CI не препоръчва козметика. Най-добре питай в Тайната на перфектната кожа. Там със сигурност момичетата с кожа като твоята ще ти споделят своя опит и ще ти препоръчат нещо.

тони-бонбони, питай в темата Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.).

# 314
  • вкъщи
за рефан нещо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт