За добрата козметика - 2

• 139 372
  • 943
  •   1
Отговори
# 375
primavera,  я кажи моля те кое е измиващото на Бюбхен, че аз досега не съм виждала двуфазно. Питам, защото аз упорито си мия косата с гела за измиване на детето, на Бюбхен, този, дето е в голямо шише, с помпа. Само, че не сваля грим, пробвах.
пише на него ol- lotion bad, 2 phasen, мисля че е нов, защото не го бях виждала до сега. Но да знаеш, че измива по-слабо, отколкото гела, или такова е впечатлението заради многото масла в него. а гела го смених, след като прочетох за СЛЕЗ и да ти кажа атопичния дерматит на детето намаля.
благодаря ти. Може би все пак няма да пробвам щом е по-слабо измивен. Но пък може да взема за детето, че той е с много суха кожа.
Взех си един шампоан на Londa профешънъл, само да докладвам, че е много гаден. Косата скърцаше направо, след като я измих, а това, както многократно ни е казвал CI  не е ок. Купих го, без да гледам съставки, защото почна ли да чета, накрая нищо не купувам. Гледам напоследък много жени по супермаркетите четат състави на шампоани и после ги оставят на рафтовете - явно просветителската дейност на CI  си казва думата.

# 376
Вместо запис ще попитам вещите в областта дали  тези продукти вършат работа и по принцип какво е мнението им за козметиката от тази марка

ELIZABETH ARDEN CERAMIDE ADVANCED TIME COMPLEX CAPS

Ingredients from packaging: CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE, SQUALANE, ISOSTEARIC ACID, SPHINGOLIPIDS, CERAMIDE 6, RETINYL LINOLEATE, RETINYL PALMITATE, TOCOPHEROL, BORAGE SEED OIL (BORAGO OFFICINALIS), HEXADECANOLIDE

ELIZABETH ARDEN LET THERE BE LIGHT RADIANT SKIN LOTION, SPF 15

Ingredients from packaging: ACTIVE INGREDIENTS: OCTYL METHOXYCINNAMATE (7.5% W/W), TITANIUM DIOXIDE (2.5% W/W), OXYBENZONE (2.0% W/W) INACTIVE INGREDIENTS: WATER, DIMETHICONE, TRIDECYL SALICYLATE, MICA, BUTYLENE GLYCOL, SOYBEAN OIL (GLYCINE SOJA), STEARETH-21, DIOCTYLDODECYL DODECANEDIOATE, SQUALANE, ALGAE EXTRACT, GRAPESEED EXTRACT (VITIS VINIFERA), LICORICE EXTRACT (GLYCYRRHIZA GLABRA), ROSEMARY EXTRACT (ROSMARINUS OFFICINALIS), SOYBEAN STEROL (GLYCINE SOJA), SODIUM HYALURONATE, ARACHIDONIC ACID, LINOLEIC ACID, LINOLENIC ACID, RETINYL LINOLEATE, TETRAHEXYDECYL ASCORBATE, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, LECITHIN, STEARETH-2, PEG-100 STEARATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TRIETHANOLAMINE, FRAGRANCE, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, IRON OXIDES

# 377
CI   благодаря ти !!! Hug
Златен си!!!  bouquet
Значи шампоана редовно ще се ползва и от мен Mr. Green.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 378
Аз пак да питам Embarassed Надявам се този път да получа отговор Praynig

Ще си избирам нов крем и много се чудя какъв да е.Това е един на Олаз в два вариянта:

Total effects
-за всички типове кожа:
Water, Glycerin, Isohexadecane, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Isosteartate, Polyacrylamide, Zinc Oxide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Camellia Oleifera Leaf Extract, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Sucrose Polycottonseedate, C13-14 Isoparaffin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Stearyl Alcohol, Titanium Dioxide, Dimethiconol, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Laureth-7, Propylparaben, Disodium EDTA, PEG-100 Stearate, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Methylparaben, Oleth 3-Phosphate, Ammonium Polyacrylate, Vitamin B3, Pro-Vitamin B5, Vitamin E.

-за проблемна кожа:
Active Ingredients Salicylic Acid 1.5% - Inactive Ingredients Water (Aqua), Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether, Dimethicone, Polymethylsilsesquioxane, Polyacrylamide, Titanium Dioxide, Stearyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Dimethiconol, Cetearyl Alcohol, Isohexadecane, Laureth-7, Tocopheryl Acetate, Panthenyl Ethyl Ether, Steareth-21, Fragrance, Tocopheryl Nicotinate, Disodium EDTA, Polyhydroxystearic Acid, IronOxides, Triethoxy Caprylylsilane

Въпроса ми е имат ли съществена разлика и съдържат ли слънцезащитен фактор?!Хубави ли са?!
Предварително благодаря  bouquet

# 379
Все пак, СІ може да каже, че е чисто самовнушение, но за една година си изсветлявах четири пъти косата и я боядисвах всеки месец и косъмът сякаш не е третиран. Два пъти реших да сменя с шампоан без СЛЕС и уж много щадящ, но ефектът беше потресаващ - косата ми стана като кече и не повторих експеримента.
Та засега продължавам да "циментирам" Simple Smile
Много зле балансиран шампоан, направо ужасен! Това, че има СЛЕС, не е най-голямата беда, но вижте - содиум... содиум... содиум, тук-там магнезиум - това са само аниогенни пенители!!!
Дори не много претенциозните български продукти са по-добре балансирани!
Трябва да има задължително нейоногенни пенители, амфотерни!
Зле, много зле! Има огромно количество пенители - това е проблема със сухата коса!

-------

CI, вярно, и на мен ми изглеждаше ужасен състава, при положение, че винаги съм гледала да има много натурални съставки и този не бих и помислила да го купувам, ако не го бях пробвала на тестер (а и ти беше казал някъде, че подхранващите продукти за коса всъщност няма какво да подхранват и е достатъчно да има филм върху косъма, който да създава съответния ефект).
Но тогава каква може да е причината при толкова пенители пяната на шампоана да е съвсем плътна и косата да трябва да се мие два пъти, защото един път не измива добре. После докато е мокра не се усеща като слама, както е с почти всички останали шампоани, а е като съвсем нормална, неизрусявана коса с гладък и жизнен косъм. 
Ето това ми е най-странно. Откакто чета тази тема и една друга пак за състава на козметиката, обръщам още по-голямо внимание на състава и се съобразявам и с твоите коментари и тези на колегите ти. Но се оказва, че кремове, които сте коментирали като с добър състав и приемлива цена и натурални продукти и т.н. не ми се отразяват никак добре,  а такива, за които не сте се изказали ласкаво - добре.
Възможно ли е по-някакъв начин вредните съставки да се неутрализират с други продукти, възможно ли е да има нещо повече зад на пръв поглед неособено добрия състав? Simple Smile

# 380
yoannabg, сетих се четох ето този коментар, който напълно съвпада с твоя. Мацката е супер доволна от шампоана, но само ако използва след него балсама. Без него косата й също става суха и заплетена. Ти ползваш маската, но както знаем разликата в съставите на маските и балсамите е почти никаква.
http://www.folica.com/Kerastase_Bain__r4178_1.html

# 381
мими23, в някои от предишните теми CI беше коментирал едни кремове на OLAZ като мн добри, по американското им име- OLAY. ne си спомням от серията дали беше регенерист или тотал ефектс. Специално за Niacinamide-to в състава. Във 2рия няма, пък и се вижда, че са различни. и двата имат слънцезащитни- това дори аз го виждам. Във втория освен BHA- салициловата киселина, която е супер за пъпки, друго хубаво не знам да има. най- вече дано CI ти отговори. Добре сте си вие в чужбина.... цената на OLAZ си е доста добра- тука за тия пари само боклуци, а ако нещо е добро като цена и качество веднага му слагат огромна надценка...

# 382
yoannabg, сетих се четох ето този коментар, който напълно съвпада с твоя. Мацката е супер доволна от шампоана, но само ако използва след него балсама. Без него косата й също става суха и заплетена. Ти ползваш маската, но както знаем разликата в съставите на маските и балсамите е почти никаква.
http://www.folica.com/Kerastase_Bain__r4178_1.html

Така е, и аз винаги ги използвам в комбинация. Мисля, че и тя има предвид маската, защото доколкото знам към серията има само маска (която вече е по-течна и повече прилича на балсам).

# 383
мими23, в някои от предишните теми CI беше коментирал едни кремове на OLAZ като мн добри, по американското им име- OLAY. ne си спомням от серията дали беше регенерист или тотал ефектс. Специално за Niacinamide-to в състава. Във 2рия няма, пък и се вижда, че са различни. и двата имат слънцезащитни- това дори аз го виждам. Във втория освен BHA- салициловата киселина, която е супер за пъпки, друго хубаво не знам да има. най- вече дано CI ти отговори. Добре сте си вие в чужбина.... цената на OLAZ си е доста добра- тука за тия пари само боклуци, а ако нещо е добро като цена и качество веднага му слагат огромна надценка...

Много благодаря  bouquet
Ще се радвам и на мнение от CI разбира се.Странното е,че не споменават за фактор на опаковката.Този крем има много разновидности и на една от тях изрично е написано СПФ 15  а на другите - не.Затова се позачудих.
Да,втория е като първия + грижа за проблемна кожа. Аз съм пробвала Тотал ефектс ,ароматизиран и с фактор...много ми допадна,но после видях този който съм показала,той е пез ароматизатори (парфюм) и втория,който е за проблемна кожа,та затова малко се разколебах кой от трите да взема. С просто око и четейки съставките не мога да предценя дали има съществена разлика и кой е най-добрият,затова реших да постна тук с молба за помощ при избора.
Ето състава и на обикновенния тотъл ефектс с фактор и ароматизатор,за да може да се види точно разликата:

Aqua, Glycerin, Isohexadecane, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Isostearate, Polyacrylamide, Sorbitan Stearate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Zinc Oxide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Camellia Oleifera, Sucrose Polycottonseedate, C13-C14 Isoparaffin, Laureth-7, Dimethiconol, Myristyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Titanium Dioxide, Palmitic Acid, Stearic Acid, Citric Acid, Oleth-3-Phosphate, Ammonium Polyacrylate, PEG-100 Stearate, Disodium EDTA, Tocopherol, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Benzyl Alcohol, BHT.

Много ще се радвам на едно бързо и кратко мнение + съвет кой от трите да избера например.
И отивам да търся старата тема за да прочета и там мненията.

А относно чужбината....ами,да изборът наистина е по голям,има повече информация,тестери и т.н.
Но в други отношения пък е по зле,така че всичко на везната...няма 100%  Grinning
Кремчетата на Олаз са на цените на Лореал горе долу - от 9 до 20 евро,среден клас го водят ценово Peace

# 384
  • Sofia
Ще помоля за мнение за новото кремче на Виши за проблемна кожа. Става въпрос за този Normaderm Anti-Imperfection Hydrating Care

Според рекламата почиства порите, намалява ги и успокоява възпаленията. Попадна ми тестер и усещането ми хареса, но дали е добър срещу пъпките. Ето състава:
AQUA/WATER, ALCOHOL DENAT, POLYETHYLENE, GLYCERIN, C12-13 ALKYL LACTATE, PHENYL TRIMETHICONE, NYLON-66, C13-14 ISOPARAFFIN, TOTAROL, ZINC PCA, GLYCYRRHETINIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SALICYLIC ACID, POLOXAMER 338, NYLON-12, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, TETRASODIUM EDTA, LAURETH-7, EPERUA FALCATA/EPERUA FALCATA BARK EXTRACT, DEXTRIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ACRYLATES/STEARYL ACRYLATE/DIMETHICONE METHACRYLATE COPOLYMER, POLYACRYLAMIDE, MICA, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 42090/BLUE 1, PARFUM/FRAGRANCE

Моето непрофесионално око вижда салициловата киселина, която доказано ми действа добре, но не разбирам дали е в добро съотношение/количество. Някои други съставки се коменрирали преди - мика, глицерин, титаниум диоксид.  Обаче какви са тия багрила (ако това са багрила), не са ли вредни? Забелязвам, че няма парабени - това дали означава, че са се опитали да го "изчистят" откъм вредни химии или има други дето не ги разпознавам? Другите съставки са ми мъгла Embarassed

Все забравям да питам - тестерите дали задължително се правят със същото съдържание, като нормалните разфасовки? Възможно ли е тестер да е с по-висока концентрация на активните съставки, за да остави по-добре впечатление от продукта? newsm78

# 385
  • София
Гледам напоследък много жени по супермаркетите четат състави на шампоани и после ги оставят на рафтовете - явно просветителската дейност на CI  си казва думата.
Хехе! Това последното доста ме развесели! Laughing
А, не ти ли е хрумвало, че гледат, просто, съотношението мл./цена? Laughing

# 386
а аз съм малко офтопик сигурно, но синът ми има себореен дерматит (5 годишен е/ и искам да попитам CI какви продукти да предпочитам(за коса, тяло и пр...Предварително благодаря...

# 387
Искам да си взема една маска за коса,отдавна съм й хвърлила око Laughing,маската е за боядисана коса,но ме интересува дали става за мазна коса и дали придава обем ,защото съм с рядка коса и малко обем ще ми е от полза Mr. Green,и изобщо добри съставки ли има?
Ето я и маската:
MYPA с алое вера  :aqua,aloe barba-densis leaf juice,cetyl alcohol,glyceryl stearate se,isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate,glycerin,panthenol,tocopheryl acetate,iacinamide,guar hydroxypropyl trimonium chloride,hydroxyethylcellulose,parfum,lacton,citric acid,linalool,phenoxyethanol,methylparaben,ethylparaben,propylbaraben,butylparaben,isobutylparaben,ci 19140,ci 42090

# 388
Здравейте на всички. От скоро съм във форума и съм впечатлена от вас - CI, Sofi i Sissi, които толкова самоотвержено и безкористно отделяте от свободното си време, за да ни научите на това-онова. ПОКЛОН!!! Но къде се изгубихте? Толкова отдавна не сте публикували постове. Да не би да ви омръзна да четете и коментирате съставки на кремове, маски и прочие? Липсвате ни мнооооооооого!

# 389
  • София
Здравейте, до сега само се възползвах от информацията, която давате...  bouquet
След препоръка на моя позната си взех крем и гел за околоочен контур с ройбос, тъй като тъмните кръгове и на мен са ми проблем.
Пиша състава, с тайната надежда, че това ще е кремчето,  отговарящо на критерия-ниска цена-високо качество Mr. Green

Aqua, Steareth-21, VITIS VINIFERA, PRUNUS ARMENIACA, ASPALATHUS, CAPRYLIC/CAPRILIC TRIGLYCERIDE, GLICERIN, PHENYL TRIMETICONE, CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE, Steareth-2, TOCOPHERIL ACETATE, RETINYL, PALMITATE, PANTENOL, ACRYLATES/C10-30, ALCYL ACRYLATE, CROSSPOLYMER, BHT, EDTA, TEA, METHYLPARABEN, PROPILPARABEN, PARFUM, BUTYLPHENYL, METHYPROPIONAL
Пише, че влияе върху тъмните кръгове и фините линии около очите, с екстракт от екологично чист Ройбос, притежаващ силно регенериращои успокояващо действие.
Момичета, CI ще се радвам да споделите мнения за кремчето.

Общи условия

Активация на акаунт