За добрата козметика - 2

• 139 326
  • 943
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
И аз да се включа с питане ....  Embarassed

Този флуид на Юсерин дали е подходящ за мазна кожа/акнетична/...

Aqua, Cyclomethicone, Octocrylene, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Methylpropanediol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Homosalate, Butyrospermum Parkii Butter, Polyamide-5, Lauroyl Lysine, Polymethylsilsesquioxane, Titanium Dioxide, Alcohol Denat., Ethylhexyl Salicylate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, VP/Hexadecene Copolymer, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben.

Благодаря предварително!

# 451
  • София
здравейте, искам да питам за една съставка - нищо не намирам за нея из нета
купих си днес непозната за мен марка къна, и на опаковката пише, че съдържа р-финилендиамин  newsm78
за какво става въпрос? опасно/вредно ли е?

# 452
купих си днес непозната за мен марка къна, и на опаковката пише, че съдържа р-финилендиамин  newsm78

p-phenilendiamine или п-фЕнилендиамин- търси я така

# 453
  • Торонто

Не е безвредна изобщо, това е багрило, което влиза в състава на почти всички бои за коса, а очевидно и в къните (явно за подсилване на ефекта). Свързва се с подозрения за канцерогенност.
Но пък пред алтернативата да ходи с прошарена или бяла коса аз не познавам жена, която ще се откаже да ползва продукти за оцветяване.

# 454
  • София
Sofi, благодаря за отговора  bouquet
преди малко и аз се разтърсих, и намерих в уикипедията една статия, там пишеше, че в багрилата за коса, ако няма амоняк, то задължително има PPD (така го съкращават); даже си уточняваха, че го има в къните (по-специално черната) и в безамонячните бои Confused

# 455
CI, благодаря ти за информацията. Дълго се чудех и в крайна сметка се отказах от неблагонадеждни козметични ивестиции. Пък и щом казваш, че са още изостанали Naughty окочантелно се спрях на био козметиката. Hug

# 456
  • Варна

Aqua, Cyclomethicone, Octocrylene, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Methylpropanediol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Homosalate, Butyrospermum Parkii Butter, Polyamide-5, Lauroyl Lysine, Polymethylsilsesquioxane, Titanium Dioxide, Alcohol Denat., Ethylhexyl Salicylate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, VP/Hexadecene Copolymer, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben.

Благодаря предварително!
А на мен някой ще ми каже ли нещо, че е време да предпазя лицето Sad

# 457
Здравейте, ще съм ви безкрайно признателна ако отделите малко време за преглед на състава на тези два продукта:

1. Шампоан за коса Алое Вера на LR, цена 18 лв. за 200 мл:
Aqua (water), Aloe Barbadensis Gel, MIPA-Laureth Sulfate Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-15 Glyceryl Isostearate, Panthenol, Sodium Lauroamphoacetate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-44, Polyquaternium-10, Parfum (Fragrance), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Niacinamide, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Mgnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Triethilene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene, Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

Въпросът ми е: струва ли си цената, добър ли е и има ли съставки за обем?

2. Дневен крем Nanogold  на LR - цена 43 лв. за 50 мл.
Aqua, Ethylexyl methoxycinnamate, Dycaprylyl carbonate, Glycerin, Dieththylamino Hydrobenzoyl hexyl benzoate, Cetearyl alcohol, Coco-caprylate/caprate, Dextrane, Oryza sativa bran oil, Sodium stearoyl glutamate, Cyclomethicone, Glyceryl stearate, Hydrogenated coco-glycerides, Behenyl alcohol, Lauril alcohol, Myristil alcohol, Cetyl Alcohol, Palmitic acid, Stearic acid, Lecithin, Fibroin, Gold, Carbomer, Xantan gum, Acetylhexapeptide, Mannitol, Cyclodextrin, Arctostaphylos, Uca ursi leaf extract, Glycogen, Avena strigosa extract, Parfum, Potassium sorbate, BHT, Phenoxiethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Butylphenyl methylopropional, Linalool, Hexyl cinnamal, Alpha-isomethyl lonone, Limonene, Benzyl salicylate.

Въпросът ми отново е струва ли си цената, има ли комедогенни съставки, добър ли е според вас?

# 458
CI, Sofi отново ви моля за малко помощ Wink
След упорито търсене се сдобих с продукти на Биофреш - Биороза. На опаковката на био серума предпазващ от стареене пише: Осигурява висока степен на UV защита. Мога ли да разчитам наистина на защита и коя е съставката, която я осигурява. Кожата ми е предразположена към пигментиране и не знам отгоре дали да слагам крем с висок SPF, има ли смисъл в градси условия?

Състав /INCI/:

aqua, rosa damascena distilate, caprilic/capric tryglyceride, shorea stenoptera, glycerin, thermus thermophyllus ferment, bees wax, simmondsia chinensis (jojoba) oil, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, stearic acid, potassium palmitoyl hydrolyzed wheat protein, glyceryl caprylate, scerotium gum, rosa damascena oil, helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis leaf extract, pottasium sorbate 

# 459
XS, имам бегъл спомен, че в предишните теми се обсъждаше точно същото за един крем на Биофреш, не си спомням дали беше точно този и Софи каза, че няма слънцезащита. Момичето, което си беше купило крема, се възмущаваше, че е изрично написано на опаковката. Ама имам чувството, че съм го чела преди мн. време в една от първите теми, ако бъркам, някой да ме поправи.

# 460
  • Торонто
Sofi, благодаря за отговора  bouquet
преди малко и аз се разтърсих, и намерих в уикипедията една статия, там пишеше, че в багрилата за коса, ако няма амоняк, то задължително има PPD (така го съкращават); даже си уточняваха, че го има в къните (по-специално черната) и в безамонячните бои Confused

И да има амоняк в боите пак има PPD.
И да го няма точно него други от същата категория ще има.
За сега няма безвреден начин за трайно боядисване на посивяла коса.

# 461
  • Торонто

Благодаря предварително!

На мен не ми се струва лош.
Предполагам е приятен за нансяне и изглежда, че и бързо попива.
Има UVA и  UVB - тоест за през нощта не го ползвай.

# 462
  • Торонто
Здравейте, ще съм ви безкрайно признателна ако отделите малко време за преглед на състава на тези два продукта:

1. Шампоан за коса Алое Вера на LR, цена 18 лв. за 200 мл:
Aqua (water), Aloe Barbadensis Gel, MIPA-Laureth Sulfate Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-15 Glyceryl Isostearate, Panthenol, Sodium Lauroamphoacetate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-44, Polyquaternium-10, Parfum (Fragrance), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Niacinamide, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Mgnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Triethilene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene, Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

Въпросът ми е: струва ли си цената, добър ли е и има ли съставки за обем?

струва ли си цената - Не
добър ли е -Да
 и има ли съставки за обем? - Не достатъчно
Това си е мое мнение, много е вероятно другите да не го споделят.

2. Дневен крем Nanogold  на LR - цена 43 лв. за 50 мл.
Aqua, Ethylexyl methoxycinnamate, Dycaprylyl carbonate, Glycerin, Dieththylamino Hydrobenzoyl hexyl benzoate, Cetearyl alcohol, Coco-caprylate/caprate, Dextrane, Oryza sativa bran oil, Sodium stearoyl glutamate, Cyclomethicone, Glyceryl stearate, Hydrogenated coco-glycerides, Behenyl alcohol, Lauril alcohol, Myristil alcohol, Cetyl Alcohol, Palmitic acid, Stearic acid, Lecithin, Fibroin, Gold, Carbomer, Xantan gum, Acetylhexapeptide, Mannitol, Cyclodextrin, Arctostaphylos, Uca ursi leaf extract, Glycogen, Avena strigosa extract, Parfum, Potassium sorbate, BHT, Phenoxiethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Butylphenyl methylopropional, Linalool, Hexyl cinnamal, Alpha-isomethyl lonone, Limonene, Benzyl salicylate.

Въпросът ми отново е струва ли си цената, има ли комедогенни съставки, добър ли е според вас?

Комедогенни не виждам на прима виста, има много анти-ейдж - дали са достатъчно не съм сигурна, много лоша консервираща система.
За цената ти си знаеш, на мен ми се вижда нормална или по-скоро малко по-скъп от заслуженото.
Ако бях в БГ нямаше да дам тези пари за този крем.

# 463
  • Paris
Когато имам време ще постна съдържанието на най-скъпия крем на La Prairie-Platinum rare-1700 лв. Ще ми бъде интересно да разбера дали си струва цената newsm78

# 464
  • Варна

На мен не ми се струва лош.
Предполагам е приятен за нансяне и изглежда, че и бързо попива.
Има UVA и  UVB - тоест за през нощта не го ползвай.

Благодаря много, Sofi! Най ме е страх да не ми омазнява още повече кожата и да ми се разширяват порите на лицето  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт