За добрата козметика - 2

• 139 569
  • 943
  •   1
Отговори
# 675
CI според теб, кой от двата продукта е по-добър - душ гелът на Бейби лав или този с лайка на Бюбхен? Знам че си ползвал и двата и като изключим разликата в цената, като състав и действие кой е по?
Моята кожа не е критерий, косата ми - също. В смисъл трябва да е хептен калпав, за да ми причини нещо, но такива се виждат от самолет и ги избягвам.
Бюбхен-а даже и съм го забравил, не мога да сравнявам. От това кои са съставките, през това, по колко и как са влагани, до това, кой какви усещания има... сещаш ли се каква голяма разлика може да излезе, особено за много сходни продукти? За сходни качества гледам вече и цената.
Лайката е хубаво нещо, но много зависи като какво е вложена: като екстракт най-вече, колко %  е сухото му вещество в него, колко % са активните му компоненти (Алфа-бизаболол например), какъв е екстрахиращия агент (това може и да не е ясно от съдържанието)... Защото ако е като "Изцапан пропиленгликол" нали се сещате, че може да я намериш само на етикета?

# 676
а при по-сериозна хрема и в носа казват да се капе

Кой го казва това? Свършиха ли се препаратите за капане в носа, та до вит Ц опряхме.... Нито има противооточен ефект, нито свива кръвоносните съдове (симптоматичното лечение на хрема), нито пък е "витамин", приложен по този начин... Нова медицина ли измисляме...
 Честно.. понякога се отчайвам.... глави ли имаме на раменете си....

# 677
  • София
CI, искам да те попитам за два продукта, когато имаш време.Praynig
 Единият е Почистващо мляко на Lady's Joy. Въпросът ми е понеже продуктът е от серията с нат. розова вода, има ли достатъчно такава в млякото, че да окаже ефект върху кожата или усещането за наличието на такава идва от парфюма?
AQUA, STEARETH2+PEG-8 DISTEARATHE, PPG-15 STERYL ETHER, ISOPROPYL MYSTRATE, ROSA DAMASCENA DISTILLATE, STEARETH-21, PROPYLEN GLYCOL, C12-15 ALKYL LACTATE, ROSA DAMASCENA EXTRACT, ROSA CANINA FRUITEXTRACT, ALLANTOIN, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, PARFUM, BHA, BHT, PROPYL GALATE, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, GERANOIL, HEXYL CINNAMAL.

И другият е ексфолиант от серията Clearskin на Avon. Въпросът ми е много ли е агресивен към кожата, като имаме в предвид, че е предназначчен за акнеична кожа? Какви са тези HYDROGENATED?
AQUA, POLYETHYLENE,HYDROGENATED VEGETABLE OIL, HYDROGENATED POLYDECENE, STEARYL ALCOHOL;, GLYCERIN, GLYCERIL STEARATHE,ALCOHOL DENAT, PEG-40 STEARATE,C12-15 PARETH -12, CETYL ALCOHOL, MENTHOL, PASRFUM,SORBIC ACID,CETYLPYRIDINUM, PROPYLENE GLYCOL,BHT,CI 77510.<17850-034>

Като цяло какво мислиш за двата продукта? Мерси.  Hug

# 678
CI,отново те моля за компетентното ти мнение,става въпрос за крем CLARINA на фирма HIMALAYA.Кремът се препоръчва при черни точки и акне.
Съдържание на 1 g:
aloe barbadensis 200mg,prunus amygdalus 10 mg,alternanthera sessilis 10mg,rubia cordifolia 5 mg.Прахообразна субстанция borax anhydrous 12.5mg,zinc calx 12.5mg.Основа q.s. ad 750 mg.
Дали ще е ефективен този крем при горепосочените проблеми?
Благодаря ти предварително.

# 679
CI, благодаря за бързия отговор!   bouquet  Съжалявам, че се обърках и питах тук за праха за пране.  Blush  Макар, че както си ми го написал, не мога да се стърпя да не те питам какво имаш предвид като казваш, че няма да намеря съставките. В магазина ги гледах праховете Фрош и пише някакви си съставки.  newsm78  Аз просто нямах представа, че е от голямо значение формулата - как са съчетани като съотношение съставките, под какъв вид са и т.н., все неща, които мярнах тук дори и за малкото неща, които съм прочела все още от темата. Затова исках да питам за тоя прах, който много го хвалят във форума, че е на съвсем друг принцип (съставки) в сравнение с останалите стандартни, ако мога така да ги нарека, прахове. Та това имах предвид за Фрош-а - дали положителната му репутация е основателна. Но ще търся другаде къде да питам специалист.
Старая се да конкретизирам, но химията ми е най-тъмната индия (в гимназията дори се превърна в ужас за мен  Whistling), затова още въднъж моля да ме извиниш за глупавите въпроси!  Blush

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 03:56 от desi_sunshine

# 680
CI,можели да питам за някои компоненти в състава на едни продукти ,препоръчани от мамите тук? Някои от тях ги знам горе долу/от записките си от темата/,но има още много дето..........Продуктите са на Алверде и Балея,sodium sarcosinate  sorbitol  polidecene  dicaprylyl ether  myristyl myristate  carbomer  coumarin. За сега това не ми е ясно от inki-то на това, което съм взела. А съм накупила за 4-мата по 3 продукта? Дано сега да съм нацелила нещо.

# 681
CI, искам да те попитам за два продукта, когато имаш време.Praynig
 Единият е Почистващо мляко на Lady's Joy. Въпросът ми е понеже продуктът е от серията с нат. розова вода, има ли достатъчно такава в млякото, че да окаже ефект върху кожата или усещането за наличието на такава идва от парфюма?
AQUA, STEARETH2+PEG-8 DISTEARATHE, PPG-15 STERYL ETHER, ISOPROPYL MYSTRATE, ROSA DAMASCENA DISTILLATE, STEARETH-21, PROPYLEN GLYCOL, C12-15 ALKYL LACTATE, ROSA DAMASCENA EXTRACT, ROSA CANINA FRUITEXTRACT, ALLANTOIN, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, PARFUM, BHA, BHT, PROPYL GALATE, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, GERANOIL, HEXYL CINNAMAL.

И другият е ексфолиант от серията Clearskin на Avon. Въпросът ми е много ли е агресивен към кожата, като имаме в предвид, че е предназначчен за акнеична кожа? Какви са тези HYDROGENATED?
AQUA, POLYETHYLENE,HYDROGENATED VEGETABLE OIL, HYDROGENATED POLYDECENE, STEARYL ALCOHOL;, GLYCERIN, GLYCERIL STEARATHE,ALCOHOL DENAT, PEG-40 STEARATE,C12-15 PARETH -12, CETYL ALCOHOL, MENTHOL, PASRFUM,SORBIC ACID,CETYLPYRIDINUM, PROPYLENE GLYCOL,BHT,CI 77510.<17850-034>

Като цяло какво мислиш за двата продукта? Мерси.  Hug
Не е възможно да се каже кое колко е по изписването на състава, но в този случай понеже са използвали една стандартна система емулгатори и мисля, че розовата вода е 2 %. Според мен е ОК, има и други стари, но добри съставки - роза канина и алантоин.
На ЕЙвън не е нищо особено, има полиетилен за ексфолииране. Hydrogenated значи, че са наситени двойните връзки на нещото (раст. масло не гранясва), и в случая заместители на парафините са полидецените.

# 682
Жабата е много добра, пише аниойногенни ПАВ от еди-колко-си, до еди колко си, не е като в козметиката.

# 683
CI,можели да питам за някои компоненти в състава на едни продукти ,препоръчани от мамите тук? Някои от тях ги знам горе долу/от записките си от темата/,но има още много дето..........Продуктите са на Алверде и Балея,sodium sarcosinate  sorbitol  polidecene  dicaprylyl ether  myristyl myristate  carbomer  coumarin. За сега това не ми е ясно от inki-то на това, което съм взела. А съм накупила за 4-мата по 3 продукта? Дано сега да съм нацелила нещо.
sodium sarcosinate - мек пенител, sorbitol - влагозадържащ агент, polidecene - маслен компонент, dicaprylyl ether и  myristyl myristate - емолиенти  carbomer - полиакрилат, сгъстител  coumarin - алерген.

# 684
CI,отново те моля за компетентното ти мнение,става въпрос за крем CLARINA на фирма HIMALAYA.Кремът се препоръчва при черни точки и акне.
Съдържание на 1 g:
aloe barbadensis 200mg,prunus amygdalus 10 mg,alternanthera sessilis 10mg,rubia cordifolia 5 mg.Прахообразна субстанция borax anhydrous 12.5mg,zinc calx 12.5mg.Основа q.s. ad 750 mg.
незнам

# 685
Съдържание на 1 g:
незнам

А какво мислиш за съставките,добри ли са за кожата по принцип,или има вредни?

# 686
Аз ще си напиша направо целия състав на конкретен продукт на Алверде, който ползвам в момента за къпане на малката:
Течен сапун с лавандула и метличина, 300 г, 2.99 лв.:
Aqua, Glycerin, Alcohol*, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolia Water*, Centaurea Cyanus Extract, Humulus Lupulus Extract*, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool**, Limonene**, Geraniol**
* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils
Въпросът ми е, понеже има сертификата BDIH за натурална козметика (и Веган знака, ако има значение това), дали наистина е щадящ натурален продукт и има ли противопоказни съставки за дете на 1.7г., т.е. мога ли да го ползвам за детето най-вече ми е зора! Тенкю предварително, CI!  Hug

# 687
Здравейте! Ползвали ли сте продуктите на Хималая?

# 688
Благодаря ти за предишният ти отговор ,CI.
Kъпя сина ми ето с това (2 в 1 се води-и за коса и за тяло )-aqua,cocamidopropyl betaine,decyl glucoside,Peg-120methyl glucose dioleate,panthenol,parfum,polyquaternium-6,citric acid,tetrasodium EDTA,sodium lactate,sodium benzoate
Марката е Fissan baby Baghetto-има ли вредни съставки,за които да се притеснявам да го закупя пак?
Подходящ ли е за детската кожа?

# 689
  • София
Бих искала и аз да попитам CI относно един шампоан - Algopix. Действа ми добре на моята бързо омазняваща се коса. Ето съставките за 100 гр. шампоан:

алкохолен екстракт от зелени микроводорасли - 3.0 г
салицилова киселина - 1.0 г
хвойнов катран - 0.5 г.
гел база - 38 г.
есенция алгопикс - 0.5 г.
натриев хлорид - 2.0 г
вода - 55 г.

Мога ли да го ползвам за по-честа употреба, например през ден или се налага почивка?

Извинявам се ако е коментирано. Доста се порових и четох преди да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт