За добрата козметика - 2

• 139 545
  • 943
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Салицилова киселина за косата против някакво заболяване ли е? newsm78 Само против омазняване ли се води шампоана?
CI, има ли някакво развитие по това, което правиш и което щеше да е полезно за всички?

# 691
CI,благодаря за отговора. Дай някакъв лимит на въпросите,защото имам доста.Какво ще кажеш за този лисион за тяло? С 5% уреа. aqwa,sorbitol  urea  cetearyl alcohol  hydrogenated polidecene  butrospermum parkii butter  dicprylyl ether  dimethicone  sodium lactate  phenoxyetanol  tocopheryl acetate  parfum  sodium stearoyl glutamate allantoin  carbomer  и нататък са няколко консерванта, не много свестни , пълно щастие няма.Не знам как да ти изпратя един усмихнат емотикон ,затова ........

# 692
CI,отново те моля за компетентното ти мнение,става въпрос за крем CLARINA на фирма HIMALAYA.Кремът се препоръчва при черни точки и акне.
Съдържание на 1 g:
aloe barbadensis 200mg,prunus amygdalus 10 mg,alternanthera sessilis 10mg,rubia cordifolia 5 mg.Прахообразна субстанция borax anhydrous 12.5mg,zinc calx 12.5mg.Основа q.s. ad 750 mg.
Дали ще е ефективен този крем при горепосочените проблеми?
Благодаря ти предварително.
http://ezinearticles.com/?5-Fun-Facts-About-Aloe-Barbadensis&id=901571
1. Aloe Barbadensis gel has been well-known throughout history as a healing agent for burns, bruises, cuts, abrasions, insect bites, and other damaged skin tissues.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12622461
http://www.issg.org/database/species/ecology.asp?si=767&fr=1&sts=
Alternanthera sessilis is used as a topical treatment for the common skin problem cane vulgaris. The antioxidant carotene is found in large amounts in the plant (Jerajoni et al. 2004). In southeast Asia young shoots and leaves are ingested as vegetables. In folklore, A. sessilis was used for treating sick individuals (USDA, 2004). Gayathri et al (2006) state that A. sessilis is "used for the treatment of biliousness, dyspepsia associated with sluggish liver, chronic congestion of liver, acute and chronic pyelitis, cystitis, gonorrhea, and strangery and snake bite in Sri Lanka." In India and Sri Lanka, it is used for treatment of gastrointestinal problems. A. sessilis is used as a treatment for headaches and vertigo in Nigeria. It is also used to treat hepatitis, bronchitis, and asthma in Taiwan (Jansen, 2004).
http://ezinearticles.com/?A-Simple-Acne-Solution&id=271750
A simple acne solution includes the main factors above, as well as a basic cleansing regimen. Again, simple is best. Choose the simplest soap you can find, whether glycerin or as straight up as borax. Borax is actually a very gentle yet effective soap that even those with very sensitive skin can use. Plus, if you use borax, you're combining the cleansing and exfoliating parts of a complete skin maintenance regimen.
http://www.nutritional-supplements-health-guide.com/zinc-for-acne.html

# 693
Аз ще си напиша направо целия състав на конкретен продукт на Алверде, който ползвам в момента за къпане на малката:
Течен сапун с лавандула и метличина, 300 г, 2.99 лв.:
Aqua, Glycerin, Alcohol*, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolia Water*, Centaurea Cyanus Extract, Humulus Lupulus Extract*, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool**, Limonene**, Geraniol**
* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils
Въпросът ми е, понеже има сертификата BDIH за натурална козметика (и Веган знака, ако има значение това), дали наистина е щадящ натурален продукт и има ли противопоказни съставки за дете на 1.7г., т.е. мога ли да го ползвам за детето най-вече ми е зора! Тенкю предварително, CI!  Hug
Според мен не е щадящ, понеже има алкохол и алергени. Иначе лавандулата е много добро успокояващо средство, но понеже има високо съдържание на линалоол трябва да се внимава, да не би бебето да развие алергичност. 
http://www.truthinaging.com/ingredients/centaurea-cyanus-flower/ … ea-cyanus-flower/[/url]

# 694
Салицилова киселина за косата против някакво заболяване ли е? newsm78 Само против омазняване ли се води шампоана?
CI, има ли някакво развитие по това, което правиш и което щеше да е полезно за всички?
Има, но не го правя само аз.

# 695
CI,благодаря за отговора. Дай някакъв лимит на въпросите,защото имам доста.Какво ще кажеш за този лисион за тяло? С 5% уреа. aqwa,sorbitol  urea  cetearyl alcohol  hydrogenated polidecene  butrospermum parkii butter  dicprylyl ether  dimethicone  sodium lactate  phenoxyetanol  tocopheryl acetate  parfum  sodium stearoyl glutamate allantoin  carbomer  и нататък са няколко консерванта, не много свестни , пълно щастие няма.Не знам как да ти изпратя един усмихнат емотикон ,затова ........
за суха и чувствителна кожа ще трябва да е. не е лош.

# 696
Благодаря ти за предишният ти отговор ,CI.
Kъпя сина ми ето с това (2 в 1 се води-и за коса и за тяло )-aqua,cocamidopropyl betaine,decyl glucoside,Peg-120methyl glucose dioleate,panthenol,parfum,polyquaternium-6,citric acid,tetrasodium EDTA,sodium lactate,sodium benzoate
Марката е Fissan baby Baghetto-има ли вредни съставки,за които да се притеснявам да го закупя пак?
Подходящ ли е за детската кожа?
няма вредни съставки, дали е подходящ зависи от цялостното изготвяне.

# 697
Бих искала и аз да попитам CI относно един шампоан - Algopix. Действа ми добре на моята бързо омазняваща се коса. Ето съставките за 100 гр. шампоан:

алкохолен екстракт от зелени микроводорасли - 3.0 г
салицилова киселина - 1.0 г
хвойнов катран - 0.5 г.
гел база - 38 г.
есенция алгопикс - 0.5 г.
натриев хлорид - 2.0 г
вода - 55 г.

Мога ли да го ползвам за по-честа употреба, например през ден или се налага почивка?

Извинявам се ако е коментирано. Доста се порових и четох преди да пиша.
незнам каква е тази гел-база, но изглежда добре с хвойновия карта и салициловата киселина, която има антимикотично действие.
Зелени микроводорасли колкото щеш.

# 698
  • София
Бих искала и аз да попитам CI относно един шампоан - Algopix. Действа ми добре на моята бързо омазняваща се коса. Ето съставките за 100 гр. шампоан:

алкохолен екстракт от зелени микроводорасли - 3.0 г
салицилова киселина - 1.0 г
хвойнов катран - 0.5 г.
гел база - 38 г.
есенция алгопикс - 0.5 г.
натриев хлорид - 2.0 г
вода - 55 г.

Мога ли да го ползвам за по-честа употреба, например през ден или се налага почивка?

Извинявам се ако е коментирано. Доста се порових и четох преди да пиша.
незнам каква е тази гел-база, но изглежда добре с хвойновия карта и салициловата киселина, която има антимикотично действие.
Зелени микроводорасли колкото щеш.

Благодаря за отговора. Боря се със страшен косопад. Изписаха какви ли не ампули, витамини и накрая и шампоан за над 20 лв., който вече не мога да купя. Затова търся някакъв по-евтин, но приемлив вариант.
Благодаря още веднъж.

# 699
Здравейте.Гел-базата е смес от SLES, DEA (пенители, сгъстители и вода). За косопада бих потърсила причината вътре в организма(болни зъби, генекологичен, емоционален проблем,  а най-вероятно да е просто стрес, ...)Този шампоан  е по скоро е за мазна коса -салицилова киселина, хвойна, алкохол и по тази причина ви харесва, но едва ли ще реши проблема.

# 700
Благодаря ти за предишният ти отговор ,CI.
Kъпя сина ми ето с това (2 в 1 се води-и за коса и за тяло )-aqua,cocamidopropyl betaine,decyl glucoside,Peg-120methyl glucose dioleate,panthenol,parfum,polyquaternium-6,citric acid,tetrasodium EDTA,sodium lactate,sodium benzoate
Марката е Fissan baby Baghetto-има ли вредни съставки,за които да се притеснявам да го закупя пак?
Подходящ ли е за детската кожа?
няма вредни съставки, дали е подходящ зависи от цялостното изготвяне.
  bouquet

# 701
  • София
CI, благодаря за отговора!  Hug

# 702
 CI, ако може да ми кажете  грубо или меко действие върху кожата има гелът за измиване "Регал"-цената му е доста ниска,защото  newsm78-4,...лв /в магазина/.Съставът му е :aqua, sodium lauril sulfate, Cocamidopropil betaine,PEG - 18, gliceriloleate cocoate. sodium chloride, glicerin, propilen glycol, Melaleuca alternifolia, polietilen glycol,Salvia officinalis, Plantago major, pantenol, salicylic acid , Citric acid, phenoxyethanol, 2-bromo 2-nitropropane- 1.3-diol, Methylparaben,Propylparaben , Diazolidinyl urea, CI 42090, CI 45430 , parfum...голям зор с това писане на тези химии,малеее #Crazy

# 703
Здравейте, предварително се извинявам за нахлуването ми в темата, но наистина спешно ме интересува следното преди малко получих това кремче поръчано е от feel unique от намаленията.
Обаче ме притеснява консистенцията стой като желе, проверих по кода на продукта излиза ми че е произведен август 2006, дали си е в срок newsm78 някой ако е поръчвал същия искам да попитам такава ли е наистина консистенцията, да не би да е развален нещо, не съм поръчвала досега на Биодерм и незнам какви са им кремовете та затова питам, възможно ли срока на дневен крем да е 3години?
Благодаря предватително  bouquet

# 704
CI,благодаря за отговора,да за суха кожа е и е много приятен.
Да те питам и за един крем -грижа за кожата.
awqa  cocoglycerides
isopropyl palmitate
sorbitol dikaprylyl ethher
poli-glyceryl2
dipolyhdrohysteratate
poliglyceryl 3 diisostearate
vitis vinifera oil
hydrogenated castor oil
zinc stearate  cera alba
butyrospermum parkii buter
tocopheryl acetate
parfum  magnesium sulfate
phenoxyetanol  potassium sorbate
и другите ги знам горе -долу.Този не е много ароматизиран,но и някак трудно се размазва.

Общи условия

Активация на акаунт