За добрата козметика - 2

• 139 449
  • 943
  •   1
Отговори
# 840
CI,благодаря за отговора  bouquet
Имам още една питанка за този крем на Clinians:aqua (water), glycerin, aloe barbadensis gel/leaf juice, cyclopentasiloxane, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, propylene glycol, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, dicaprylyl carbonate, polymethylmethacrylate, pyrus malus (apple) fruit water, arctium majus root extract, zinc pca, biotin, bisabolol, tocopheryl acetate, isopropyl myristate, triticum vulgare (wheat) germ oil, disodium edta, bht, parfum (fragrance), farnesol, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobuthylparaben, propylparaben, ci 19140 (yellow 5), ci 42090 (blue 1).
Пише,че е за мазна кожа,ама малко се притеснявам дали няма да лепне,да не ми омазнява повече лицето и съставките му предназначени ли са наистина за грижата за мазната кожа.
Скоро си взех един крем уж за мазна кожа ,но не попива много добре и ми мазнее за това искам да попитам за този преди пак да се набутам   Blush
Здравей.Моето мнение е, че крема съдържа активни съставки подходящи за третиране на мазна кожа-zinc pca, biotin,farnesol има много добре представена за целта маслена фаза от cyclopentasiloxane, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,isopropyl myristate, и чудесния dicaprylyl carbonate и то в количества след алое. Екстрактите са подбрани пресизно и с мисъл. Има 2 полимера и може леко да лепи, но пък няма да омазнява със сигурност.Единствено картината се загрозява от  bht, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobuthylparaben, propylparaben.

# 841
Здравейте!  Hug
Имам питане за един депилатоар на Дева за чувствителна кожа. Съдържанието му е: AQUA, UREA, PEG-8, CALCIUM THIOGLYCOLATE, CETEARYL ALCHOHOL, GLYCERYL STEARATE, PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRSITATE, CETEARATH-11, SODIUM PHOSPHATE, CALCIUM HYDROXIDE, GOSSYPIUM OIL, HYDROLYZED SILK, POTASSIUM HYDROXIDE, TITANIUM DIOXIDE
Има ли вредни съставки( макар че си мисля, че щом унищожава косъма няма да е много щадящ по принцип Thinking)? И като цяло какво ви е мнението за депилатоарите като продукт - има ли опасност при ползването им?

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 14:00 от Satrlight

# 842
L'oreal  triple active jour  е крема и ако може да кажете много ли е вреден  newsm78,щото гледам,там , че има алуминий,парабени...и само това схващам... Cry Crazy

ingred:aqua,sunflower seed oil,glicerin,isohexadecane,ciklohexasiloxane,sorbitan stearate,methyl glicet-20, shorea robusta/ seed buter ,ethylhexyl methoxycinnamate , stear. alk. , tocopheril acetate,sucrose cocoate , polyacrylamide , rosa canina/fruit oil ,titanium dioxide, c13-14 isoparafin , carbomer, ribes nigrum/ black currant seed oil , capryloil salicilic acid , pantenol , sodium hydroxide, laureth -7 , aluminium hydroxide!!! , 2-oleamido-1.3octadekanediol,stearic acid , metylparaben , dmdm hydantoin , disodium edta, , parfume, limonene, alpha-isomethyl  ionone , linalool  benzil benzoate , hydroxycitronellal , hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , butylphenyl methylpropional , benzyl salicylate , citral , eugenol , geraniol (FIL B8993/1)

# 843
Момичета да  попитам,какво ви е мнението за антипигментиращото кремче на Biotrade-Melabel.Това че е евтино означава ли че е по-неподходящо от други подобни,и добре ли е да се използва за смесена кожа.Консистенцията му е гъстичка,като тези кремове на нивеа.  Състав:PURIFIED WATER,PEG 30 LANOLIN,CETEARYL ALCOHOL,MINERAL OIL,GLYCOLIC ACID,GLYCEROL,KOJIC ACID,TITANIUM DIOXIDE,PERFUME,P-CHLORO-M-CREZOL.Пише че желания ефект на избелване се постига най-малко след 4 седмици употреба.Благодаря ви предварително !

# 844
Привет на всички в темата!
Моля за информация отностно течния сапун, който ползвам и който би трябвало да е щадящ по отношение на съставките. За съжаление повечето наименования нищо не ми говорят и затова ще съм благодарна на CI и FDA за компетентно "разшифроване".  Hug

Сапуна е на фирма L'ARBRE VERT и има следният състав:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocoglucoside, Cocomidopropylbetain, Sodium Citrate, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Glycerin, PEG-3 Distearate, Glycereth-17 Cocoate, Parfum.

# 845
Привет на всички в темата!
Моля за информация отностно течния сапун, който ползвам и който би трябвало да е щадящ по отношение на съставките. За съжаление повечето наименования нищо не ми говорят и затова ще съм благодарна на CI и FDA за компетентно "разшифроване".  Hug

Сапуна е на фирма L'ARBRE VERT и има следният състав:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocoglucoside, Cocomidopropylbetain, Sodium Citrate, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Glycerin, PEG-3 Distearate, Glycereth-17 Cocoate, Parfum.

Здравей. Сапунът ти е приличен. Всички "меки" пенители и овлажнители и обратно омазняващи съставки са след говарската сол, което означава под 2-3% в рецептурата, което си е нормално за сапун.Консерванта е Sodium Benzoate и се използва в храните.Това предполога , че рН на сапуна ти е около 4,5-5,0 и мисля, че можеш да използваш и като сапун за интимна хигиена,Моля сподели какво са писали върху опаковката- хидратира. балансира....

# 846
FDA,благодаря ти.
ХАресах си това кремче за околоочният контур на Phylosophy eye hope:0.5 oz:
Water, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Silica, Isononyl Isononanoate, Ascorbyl Glucoside, Hordeum Distichon (Barley) Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Niacinamide, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Potassium Cetyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tripeptide-3, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Arginine, Allantoin, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Coffea Arabica (Coffee) Leaf/Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, C13-15 Alkane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, C13-16 Isoparaffin, C12-14 Isoparaffin, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Hydroxide, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).

Пише,че е за тъмни кръгове и финни линии.
КОжата ми около очите е малко по суха и се интересувам дали ще хидратира добре и като съставки прилично ли е?

# 847
FDA ,благодаря за бързото " разшифроване"  Hug
На течния сапун пише ,че е хидратиращ.
Ще мога ли да помоля за разясняване  и на още един сапун, който рекламират ,като изчистен от всякакви химични и синтетични съставки Praynig

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Lauryl Betaine, Lactic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Sinensis, Citrus reticulata, Ascorbic Acid, Citric Acid. *Certified Organic Ingredient. Soil Assocation Certified: Made with 90% Organic Ingredients

Благодаря предварително  bouquet

Редактирам се, за да добавя ,че пяната е без измиване с овлажняващо и антибактериално действие.

# 848
FDA,благодаря ти.
ХАресах си това кремче за околоочният контур на Phylosophy eye hope:0.5 oz:
Water, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Silica, Isononyl Isononanoate, Ascorbyl Glucoside, Hordeum Distichon (Barley) Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Niacinamide, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Potassium Cetyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tripeptide-3, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Arginine, Allantoin, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Coffea Arabica (Coffee) Leaf/Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, C13-15 Alkane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, C13-16 Isoparaffin, C12-14 Isoparaffin, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Hydroxide, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).

Пише,че е за тъмни кръгове и финни линии.
КОжата ми около очите е малко по суха и се интересувам дали ще хидратира добре и като съставки прилично ли е?
Привет.Според мен е добър избор защото работи " от вътре" и "от вън".Съчетани са балансирано : активни съставки, отличен  натурален емулгатор-Cetearyl Glucoside, подходящи за добро усещане емолиенти, няколко полимера, добри консерванти-Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol и матиращото действие-заличаващо бръчките чисто физически-Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891)

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 16:33 от FDA

# 849
Привет на всички.Искам да питам за този крем:
aqwa Cetearyl alcohol Sodium cetearyl sulfate
C12 -15  Alcohols Lactate. vitis vinifera oil
paraffinum liquidum  propylene clycol
ciclomethicone  oleyl oleate   butyrospermum parkii
octyldodecanol  dicaprylyl ether  octil methoxycinnamate
citrit acid  vitis vinifera juice  trideceth-9
bisadolol  pvm/ma  decadiene crosspolymer
и още 10на съставки но от прочетеното
в темите знам горе долу какви са
Благодаря предварително

# 850
  • София
Здравейте момичета...и момчета.
Благодаря на специалистите за времето и нервите, които отделят за да ни обясняват  bouquet
Имам въпрос: като дегремьор може ли да се използва разтвор от розова водо и масло от жожоба-сместа, която се получава е точно като двуфазен дегримьор. Само за пропорцийте не съм сигурна - ще бъда благодарна, ако някой който е пробвал рецептата ги напише.
Предварително благодаря.

# 851
Здравей Zvet81,аз ползвам 100мл розова вода
20мл масло от жожоба.
Добавила съм и 10 мл сребърна вода.

# 852
  • София
20мл масло от жожоба.

И аз така без сребърната вода. Перфектен дегримьор! Peace

# 853
  • София
Имам нужда от професионалния ви съвет относно сериозен проблем с кожата на ръцете ми. От септември до май започва да се напуква, на места по върха на пръстите започва да се бели и е грапава. Зимата дори се напуква до кръв, сякаш е порязана.
От аптеката ми препоръчаха два крема. Ето състава им:

1.Keratolin  на Биотрейд:

Purified water, urea, Peg 30 Lanolin, Cetearyl Alcohol, Mineral oil, Glycerol, Perfume, P-Chloro - M - Crezol

2. Melkfett на Абофарма

Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Glycine Soja (Saybean) Oil, Calendula Officinalis flower Extract, Tocopheryl Acetate, Parfum, C.I. 40.800

Кой е по-подходящ за мен, вторият сякаш не успява да ми помогне, но го ползвам една седмица само.

# 854
20мл масло от жожоба.
Тъкмо днес си взех розова вода и масло ,но бях останала с впечатление ,че се смесват 50/50.

Общи условия

Активация на акаунт