Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 470
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Миг незабравим, да ти кажа аз искрено ти завидях за овчето млекце. Да, заквасената сметана има леко резлив вкус на киселото мляко, но много малко и да, много е маслена.

# 151
  • In a surreal moment!
 А аз за 4-те очички , които ме гледат и двете устички , които ми се усмихват...бих дала всичкото мляко на света , за да ги имам у дома...но това е друг въпрос....
ще направя тортичката от любопитство , все ще се намери , кой да я изяде , ако мъжо сметне , че е прекалено голяма попара , той хич не обича да изпробва нови вкусове , пък аз съм на диета сега....ама пуста краста , ако не готвя , направо не знам какво да правя - имам дупка и се въртя като пумпал и айдеее пак се хващам в тавите...
Да са ти живи и здрави принчипесите и ги цункай от една леля.... Heart Eyes Peace

# 152
Благодаря ти, Миг незабравимHug Hug Hug (от нас трите)

# 153
  • Стара Загора
Много изкушаващо изглежда тази торта.  BlushСтискайте палци - утре вечер ще я забърквам   chef

Да докладвам: тортата се прави много лесно и бързо, блата стана пухкав и ароматен, надявам се и на вкус да ми допадне - довечера ще я нарязвам.   chef
Направих доза и половина за блат и 800 гр сметана. Пекох я в тава 26-27 см. 

Ето я нарязана
Извинявам се за неестетичната снимка, но в бързината това сътворих  Laughing

Тортата много ми хареса на вкус, със сигурност ще я правя и друг път. Благодаря за споделената рецепта Селма   bouquet / имаме сходен вкус за сладкишите с теб, вероятно, много твои рецепти правя   chef/

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 17:18 от Сиер

# 154
  Сиер,наистина много ти се е надул блата!Браво!Тортата изглежда много хубаво! Hug
  Приятно ми е,че така ни се приличат вкусовете! Grinning

# 155
Селма,
отдавна се каня да направя тортичката...Я кажи, става ли да се покрие с моделираща маса или е прекалено мека и трудно ще стане?

# 156
  • София
Дарилка, става: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2/2#121 това е двойна доза, един ден след сглобката я покривах, за да попие и стегне добре.

# 157

Rumya,страхотна торта!Нямам думи,колко е хубава!И точно този тип украса ми допада най-много:цветчета,листенца,панделки......БРАВО!!! Hug

Дарилка,нямам опит с моделиращи маси,но само да кажа,че тортичката наистина не е прекалено мека. Peace

# 158
  • София
Все се каня да споделя и аз мнение и си оставам с каненето.
Първо Селма , благодаря за споделената рецепта - страшно много ни допадна в къщи и вече е една от любимите.
Сега да дам и малко подробности - винаги като правя нещо ново , спазвам продукти и инструкции много стриктно.
Първия път нещо не се справих с печенето , защото приличаше на вулкан формата , но както и да е на вкус беше супер , но си я хапвах почти сама , защото моите домашни любимци не обичат сливи. Вече не слагам нито сливи , нито други плодове.
За "ефекта " да прилича на вулкан при мен се оказа    вентилатора на фурната. Когато я пека с вентилатор - става така - в смисъл издува се по средата - не тече и е хубаво и равномерно изпечена.
Когато я пека без вентилатор си става равномерна.
А последния път не знам защо ми залепна в тавата и я вадих на парчета - даже мислех да я хвърлям и се бях ядосала ужасно. Ама нали мразя да хвърлям храна , прибегнах до отчаян ход - да превърна дефекта в ефект.
Просто накъсвах парченцата от блата и така си слагах ред накъсани парчета , ред сметана и така докато свършиха и блата и сметаната.Излязоха ми четири реда блат в малка тавичка. След час стоене в хладилника - вече ставаше за консумация , т. е. по-бързо сметаната се пое от блата. А и става да се реже на парчета - в смисъл стяга си добре , а аз си мислех , че ще се наложи да се яде с лъжица.
Затова вече така си я правя и по-бързо можем да хапваме. Имам и снимки , но не знам кога ще ми остане време да ги кача.
Още веднъж благодаря на Селма за споделената рецепта !

# 159
  • София
Благодаря, Селма! (макар че украсата е по поръчка на сестра ми, аз хич не си падам по цветенца и панделки.)

# 160
Благодаря, Селма! (макар че украсата е по поръчка на сестра ми, аз хич не си падам по цветенца и панделки.)
     Laughing Laughing Laughing
     Аз пък си падам!
     За мен винаги са били отблъскващи тортите,направени,като цели животни или хора(макар,че видях едно много сладко Бухалче сред товите творения Heart Eyes)...... Shocked
     Предпочитам да имат по-"вегетариански" вид! Wink

# 161
цоп и аз на отчет:

тортичката е супер,не..мнноогггооо е вкусна и лесна и бърза.
моята поиначена рецепта обаче да споделя с вас.
та понеже у дома бяло брашно много рядко се намира, я направих с пълнозърнесто и както и очаквах блатовете не се надуха много,даже почхи хич,но това си е моята грешка.
крема- понеже ми вадеше очите един буркан с домашно ммааазничко кисело млекце реших да го употребя,но поизцедено и за да докарам малко вкуса на сметаната, прибавих и 150мл.готварска сметана,която разбих естествено,и вместо орехи(защото се оказа,че нямам)сложих бадеми.
е незнам доколко съм уцелила истинския вкус,но на нас ни хареса, с следващата ще е със "истинските"продукти-яло брашмо,орехи,заквасена сметана.
благодаря за чудната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet

# 162
  Благодаря за отчета,joana_karolina ! Laughing
  Доста си променила рецептата,но  си запазила основната й идея(меден блат + киселичек крем),затова вярвам,че се е получило вкусно! Grinning

# 163
  • В сбъднатите си мечти
На тази тортичка и се канех от зимата още . Имах мерак още като имаше чуденки по темата  за " френската селска торта " Рецептата за лесния вариант веднага ме грабна , но нямах никакво време .Направих я вчера.Формата ми е 27 см и подозирах че една доза блат ще е малко и се оказах прва.Също така и сини сливи никъде не можах да намеря , но ентусиазма ми беше непоклатим .
Изпекох си блата( стана около 2,5 см.) сложих половин бурканче сладко от вишни  във форма на пръстен по средата на блатчето и смело намазах тортата със сметаната.. .
И после ....  облизахме си пръстите ...Страхотен вкус ...консистенция ... вид...по всички показатели - 6 . Имахме гости и направо им " скрих топката"
Съжалявам че чак сега я правя , но грешката ще бъде поправена.
Благодаря на Селма за споделената рецепта   bouquet
И пак МЕРСИ   bouquet  bouquet  bouquet

# 164
Страхотна торта....чудесен вкус...Благодаря за рецептата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт