Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 468
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Само и единствено заради тази рецепта ще се заема и аз с тортоправене.Досега нямах смелост, защото не съм голяма готвачка.   Звучи прекрасно, а и чакаме гости след два дни. Със сигурност ще шашна свеки  Mr. Green

# 136
didibu ,мерси  Hug
За шаблона се досетих, но си знаех, че има нещо интересно в "материала" за надписа.
Замислила съм да спретна един медовик за празниците и се замислям за фигурка зайче, яйце ... ще поумувам.Дано ми стигне времето за закачки и ще кача снимки.

П.С. Ще прескоча момента със станиола  Party

# 137
..... и се замислям за фигурка зайче, яйце ... ще поумувам.Дано ми стигне времето за закачки и ще кача снимки.

thumbsup много добре си намислила..........и покажи снимки Praynig  Praynig  Praynig

# 138
Спешен въпрос.Имам голяма главоблъсканица в какво да изпека блата за медовика.Тъй като съм склонна към злоупотреба със сладко ,избягвам да се запасявам с "подходяща" посуда.За блатове имам само една стара форма от майчето,която е с подвижно дъно.Може да се слага и дъно,подходящо за кекс (с дупка).Но за мое ОГРОМНО съжаление, от подмятането им от моя милост из шкафовете, съм накривила дъното и 100% сипя ли смес ще изтече (като сложа дъното и не ляга хубаво по пръстена).Е,не са фрапиращи дупките, които се получават, но определено пък са достатъчни да о...ра всичко  Cry.
Та въпросът ми е как мога да преодолея проблема?Да направя твърдо тесто и да го полепя по ръбчето или може би с алуминиево фолио?Единствената ми друга алтернатива , ако не броим покупката на нова форма , е една силиконова тавичка с диаметър 24 см.Нея я имам от години, но никога не съм я използвала и идея си нямам дали е подходяща за целта.

Ще очаквам ако имате идеи да ми ги споделите.Мерси предварително. Hug

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 09:42 от sass

# 139
  • София-Младост
Спешен въпрос.Имам голяма главоблъсканица в какво да изпека блата за медовика.Тъй като съм склонна към злоупотреба със сладко ,избягвам да се запасявам с "подходяща" посуда.За блатове имам само една стара форма от майчето,която е с подвижно дъно.Може да се слага и дъно,подходящо за кекс (с дупка).Но за мое ОГРОМНО съжаление, от подмятането им от моя милост из шкафовете, съм накривила дъното и 100% сипя ли смес ще изтече (като сложа дъното и не ляга хубаво по пръстена).Е,не са фрапиращи дупките, които се получават, но определено пък са достатъчни да о...ра всичко  Cry.
Та въпросът ми е как мога да преодолея проблема?Да направя твърдо тесто и да го полепя по ръбчето или може би с алуминиево фолио?Единствената ми друга алтернатива , ако не броим покупката на нова форма , е една силиконова тавичка с диаметър 24 см.Нея я имам от години, но никога не съм я използвала и идея си нямам дали е подходяща за целта.

Ще очаквам ако имате идеи да ми ги споделите.Мерси предварително. Hug
С хартия за печене хубаво застели дъното и я намести нагоре...как го обясних...така сместа ще няма да може да излезе през образувалите се процепи на формата.

# 140
  Сасс,бих използвала силиконовата тавичка! Simple Smile Или пробвай с хартия за печене,наистина,както ти съветва Ала-Бала.
  В никакъв случай не прави тетото по-твърдо!Ще развалиш цялата работа!

# 141
 Hug мерси.Ще пробвам първо с хартията и ако не сполуча - втора доза в силикона.
Селма, то аз за тестото едно го обясних ... имах предвид да импровизирам тестенце от вода и брашно,да го направя на шнур и налепя по ръба и после да сипя сместа за блата.Ама сама се отказах.Може да загори и да развали вкуса на блата.Както писах по-горе, ще пробвам с хартия за печене,а то се е видяло, че и формичка ще се търси.
   bouquet Мерси ви за бързите отговори.Ще споделя резултата скоро.

# 142

Селма, то аз за тестото едно го обясних ... имах предвид да импровизирам тестенце от вода и брашно,да го направя на шнур и налепя по ръба и после да сипя сместа за блата.
  Браво,наистина не очаквах,че идеята ти е такава! Simple Smile

# 143
Селма аз пак да ти благодаря за страхотната рецепта. Правих я вече няколко пъти, а в неделя я направих и за прощъпулника на дъщеря ми. Обрах овациите с тортата, та се наложи да правя още две - за една приятелка и за сестра ми за Гергьовден беше именичка. И на техните кости много се е харесала.
Благодарности от всички поръчаха ми да те похваля   bouquet
Ето я моята другите не съм снимала че те все същите:

И още нещо понеже крема много се хареса на другите две торти сложиш 3 големи кофички със сметана /1200 мл./ и стана още по-хубава, явно по-сочничка ни се харесва повече, а и тавата ми е ф26 по-голяма е и позволява. Този път ги правих със сини сливи, че за първият ми опит нямах и беше със стафиди, права си сливите я правят още по-вкусна.

# 144
Тази торта започнах да я правя много често,главно заради сина ми,защото само този сладкиш яде.
Но за разнообразие,слагам и нарязани сушени кайсии.

# 145
хубава и лесна тортичка, Селма
Моето предложение е да замените сушените сливи с пресни ягоди, става също страхотна

# 146
  Vesi_nn,права си,с повече крем тортата се на повече хора! Grinning Радвам се,че се ползва с такъв успех! Hug Браво за украсата!  bouquet

polina-malina,МИШЕЛ,благодаря ви за свежите идеи с кайсии и ягоди!Със сигурност ще се харесат на някой!  chef  bouquet

# 147
  • In a surreal moment!
Селма , момичета - ще задам един убийствен за вас , може би въпрос , но , който много ме тормози и не ми дава мира , а и решителност да приготвя тази тортичка.....та на въпроса - купувала съм заквасена сметана 2 пъти в живота си , не ми е навлязла в моята кухня някакси и 2 пъти останах дълбоко удивена , че това всъщност е гъстичко и мазничко кисело мляко. Искам да уточня , че 1-вия път беше преди около 20г , когато всичко беше продукт на "Сердика" , а втория беше на "Данон" и все едно и също...Аз ли нещо не съм попаднала на каквото трябва или наистина е така...и ако е така тортичката всъщност меденка напоена с кисело мляко ли е............Така е като картинките много ми харесват , а си нямам идея какъв е вкуса - задавам сложноумни въпроси .....простете , ако на някой не му допада питанката , нека не съди за интелектуалното ми ниво Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Селма - благодаря предварително !

# 148
   Миг Незабравим,развесели ме! Joy

Все едно да сравниш пица и сандвич с кетчуп и кашкавал. Laughing
   Да!Нещо такова е,но едновременно е и нещо много по-различно! Simple Smile
   Меденка е,но е много пухкава и много въздушна.Всъщност ,по-скоро е  нещо,като медено кексче.
   А кремът....
   Защо всъщност,не опиташ да направиш тази торта собственоръчно?Може би,ще я харесаш. WinkНе е трудна и е бърза!  thumbsup
   Питай,ако имаш въпроси по направата.Аз съм насреща,както и много други момичета,които  я правят редовно. Hug

# 149
  • In a surreal moment!
Мдааа...сигурно си права за сравнението , но това , което съм усетила като вкус ли е заквасената сметана все пак - гъсто и мазничко кис.мляко ?!?
Защо , питам се, аджеба , да стресирам хората си с подобно съчетание , като те могат да си хапнат кексо-меденката и прекрасното кисело овче мляко , което имам в момента...това ми е дилемата ...мнооого подигравка ще отнеса, повярвай ми не е хич приятно на стари години Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт