Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 452
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Laurus извинявам се ако се намесвам, но мисля, че освен сръчност от значение е и съда в който печеш, моята форма е с ф26 и блата ми не става кой знае колко дебел и ми се струва невъзможно да го разрежа на 3. Ако е по-малка тавичката може би ще стане по-лесно.  bouquet

# 122
направих я и на вид я докарах като откраднах идея от съфорумката,която я беше правила за годишнина и изглежда добре
пекох в 23см тава,а крема е 800гр сметана и беше достатъчно като разделих блата на 2
ще видим до кога ще устискаме и и ще пиша и за вкуса

благодаря ти Селма  chef

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 12:46 от янамед

# 123
Селма,страхотна рецепта,благодаря ти много  Hug.
Всъщност още не съм я правила и не съм я опитала,но се храня с гледане.И без това само с него ще си остана  Sad.Топя сланинки упорито,но домочадието няма да го лиша от нещо вкусно ...Както и да е ,именно целта за отслабване разпали искрицата желание да се вихря в кухнята отново...С този ми ти Дюкан ако не готвя ,отиде целия труд по дяволите.Моето мъж беше поел функцията изцяло(говорим за деликатеси и джъз-бъз все пак  Blush), а до скоро и аз се ограничавах само до забъркването на бърза супичка ...
Та извинявайте за ОФФ-а , ама ми беше на душа  Hug
Имам следните въпросчета по повод Медовика.
Първо към Didibu, страхотно изглежда твоята торта,.Външния вид, това е нещо на което много държа, а твоето оформление е оригинално и много подходящо.Би ли ми издала "тайната" как го правиш?Предварително ти благодаря  Hug.
И Rumya,и при теб аранжировката е страхотна,нахално ли ще бъде и ти да споделиш как си го постигнала?

Някой по-рано беше споменал, че е удачно да се смеси крема с карамел от варенето на кондензираното мляко.Пробвал ли е някой вече и как точно подходи?

Май прекалих с въпросите, но спирам до тук.В четвъртък и аз ще я правя, за да изненадам половинката когато се върне в петък.Замислям да дообогатя с кокосови стърготини по примера на един друг сладкиш с мед и кокос,но ще видим.Пак ще пиша и ще кача снимки.

# 124
  • София
sass, по принцип някои от рускините слагат варено кондензирано мляко в крема на традиционния медовик, но кремът е яйчено-млечен. Те го правят или с неги или със заквасена сметана. Имай предвид, че ако го направиш така ще стане супер сладко. Другият крем е по-сладък, а и кондензираното мляко е много сладко. И блатовете стават сладки и такава торта е ултра сладка, но ако обичате такава, я направи.

# 125
  АЗ знам за варианта с варено кондензирано мляко плюс краве масло.Ползвала съм такъв крем за друга торта,с мек и не толкова сладък блат.....
  Всъщност,точно тази рецепта на Медовика,която съм споделила с вас в тази тема ,е много сполучлива и завършена,и не мисля,че има нужда от някакви големи промени и доизкусурявания,но....всеки сам си решава. Peace Simple Smile
  Сасс,да споделиш после,какво си решила да направиш и какъв е резултата. Simple Smile

# 126
  • Stavanger,Norway/ Varna
Селма, много ни хареса торатата.

http://bob4enka.multiply.com/photos/hi-res/6/6?xurl=http%3A%2F%2 … s%2Falbum%2F6%236

Лесно и бързо се направи, макар и малко да попрепекох блата, но за другия път ще знам. Да ти призная, правих и шоколадовия ти чийзкейк и не се хареса. Ноо Тази торта, влиза в графа любими. Сложих 800 гр сметана, но можеше и още да поеме. Доста попиват блатовете.

Мерси   bouquet

# 127
   ДА,това са две съвсем различни торти! Simple Smile
   Радвам се,че сте харесали Медовика,Бобченка! Grinning

# 128
sass,мерси! Hug
изрязах си шаблон от обикновен лист хартия - първо по кръга на формата за печене,после на ръка написах цифрите,тъй-като  беше за РД и изрязах.Върху готовата торта,през шаблона поръсих обилно с помощта на цедка смес от натурално какао и пудра захар.Тази смес я направих  до цвят,който ми хареса Simple Smile.
Ако искаш надписа или формите, с които ще украсиш да е с прахообразен вид на какаото,трябва да го направиш точно преди сервирането.След като престои,вече ще изглежда като декорирана с течен шоколад  chef.
.....а иначе,другото на снимката е златен целофан,който имах по случайност,от него направих и едни топчета за украса по подноса - тях никой не ги е хапвал Grinning.........нямах време да търся подобни ядливи перли и т.н.

# 129

изрязах си шаблон от обикновен лист хартия - първо по кръга на формата за печене,после на ръка написах цифрите,тъй-като  беше за РД и изрязах.Върху готовата торта,през шаблона поръсих обилно с помощта на цедка смес от натурално какао и пудра захар.
   Преди години,по същия начин украсихме една най-обикновена бисквитена торта.Тогава върху нея "нарисувахме" един кон.Беше много ефектно! Simple Smile

# 130
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Страхотна торта, хареса се на всички. Докато приготвя фотото за снимка и тя беше изчезнала  Joy  Joy  Joy

Селма, поздравления за страхотната рецепта и сърдечно благодаря   bouquet

# 131
  Браво Ритта! Hug
  Колкото нескромно и да звучи,горещо ви препоръчвам и последната ми Шоколадово-бананова торта ! thumbsup Пак е със сушени сливи и е престъпно  вкусна! Laughing

# 132
  Браво Ритта! Hug
  Колкото нескромно и да звучи,горещо ви препоръчвам и последната ми Шоколадово-бананова торта ! thumbsup Пак е със сушени сливи и е престъпно  вкусна! Laughing

Селма страшна си.  newsm10 Копнах си рецептата и ще я направя в най-скоро време!  chef

# 133
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  Браво Ритта! Hug

Селма страшна си.  newsm10 Копнах си рецептата и ще я направя в най-скоро време!  chef

И аз така  Peace Ама вече ще я държа под ключ докато не мина с фотоапарата, че иначе пак изчезнало безследно  Joy

# 134

Общи условия

Активация на акаунт