Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 423
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
  Явно вкуса ми е малко сух! Rolling Eyes Laughing
  Ще внеса поправки в рецептата с уточнения за количеството на заквасената сметана,явно повечето хора харесват тази торта с повече крем!
   Благодаря на всичките ви,че споделяте своите впечатления и мнения!Те са много ценни и за мен ,и за всички останали,които ще се захванат за тази рецепта впоследствие! Hug Hug Hug

# 106
И аз направих тортата.Първо учудих се че стана толкова бързо и лесно.
И второ обрах овациите в работата.Имам поръчки от 3 колежки да им направя.
Аз много обичам медени блатове и меденки и тортата много ми хареса.

# 107
  • София
всички гости много я харесаха и казаха, че не им била суха, аз все пак мисля следващия път леко да я сиропирам, без да прекалявам обаче.

# 108
  • София
Селма,искам да ти благодаря за страхотната рецепта,получи се страхотно.(Поне така твърди половинката ми и приятелите,които я опитаха,защото аз съм на диета и само преглъщах отстрани)  ooooh! Ето и снимки на произведението ми Simple Smile торта парче

# 109
  • София
Нищо не се вижда newsm78
Само розови цветчета bowuu

# 110
  • София
А сега как е?Извинявам се за спама и неудобството,но това ми е първия опит с качването на снимки. Embarassed

# 111
А сега как е?Извинявам се за спама и неудобството,но това ми е първия опит с качването на снимки. Embarassed
  Успешен е!!! Peace И тортата изглежда страхотно! Hug

# 112
  • София
Имам питане. Към Селма, а и тези, които правиха Медовика с 3 блата. Едвам успях да разрежа на 2 блатовете, а как се получава на три? Двойна ли е дозата, поотделно ли са печени или е въпрос на сръчност?

# 113
  • София
Позволявам си да ти отговоря,дано Селма да не се сърди.Аз правих Медовика с три блата,може би си видяла снимката малко по-нагоре.Дозата е точно по рецептата.Пекох един блат,който разрязах още топъл с дълъг и остър нож на три части.Според мен до голяма степен зависи от инструмента.Ножът,който аз използвах, по принцип е за филетиране на риба(дано половинката не разбере за какво му ползвам скъпоценните му  ножове  Rolling Eyes )Опитай-надявам се да се получи и при теб,защото според мен,когато тортата е с три блата се напоява много по-добре.Но при мен преди да използвам този нож все не ми се получаваха добре блатовете,а може и просто да съм придобила опит и да съм се научила.Нека и другите,които имат опит с рязането да се включат. Hug

# 114
  Напротив,Галка-портокалка,даже ти благодяря ,че отговори!
  И аз мисля,че е въпрос на сръчност ,да разрежеш блата на 3,ако е бухнал хубаво!
  Правилно,че може да се среже още в горещ вид. Peace
  Само че....при някои той не бухва толкова.....по незнайни причини.... Thinking

# 115
  • София
Благодаря ти, Галка!  Ще пробвам отново. Блатът се надигна добре, само малко в средата  беше поспаднал. Дано следващият път си коригирам грешката. 
Трябва да си преодолея комплекса да не пека повече от необходимия минимум.

# 116
  • София
Laurus, аз пекох доза и половина на три части и съм много доволна, опекоха се много бързо и ми се надигнаха много добре. Изобщо не съм се занимавала с разрязване.  Peace И една доза да направя, пак ще си разделя сместта на отделни блатове за печене.

# 117
  • София
Петя, и на теб   bouquet за идеята. Кой да изчете в детайли по-нагоре? Мина ми идеята за печене поотделно, но се опасявах блатовете да не хванат кора и да станат много твърди. Но щом си го правила, значи става.

# 118
  • Варна
Днес пак я правих (по поръчка на мъжа ми  Mr. Green) и с всеки пореден път по нещо променям и тортата става все по-хубава.  Crazy

Горния блат (и аз разрязах на 3, не става супер идеално, но няма значение, нали се намазва с крем и не личи) намазах със сметановия крем, в който сложих малко какао.  Blush

За да не ми са сухи блатовете, освен че увеличих количеството сметана, лекичко ги напоих с нескафе+ капка ром, който изобщо не се усеща  Mr. Green

Стана сочна, точно както я исках.  Heart Eyes

# 119
  • Sofia
И аз искам да благодаря на Селма за прекрасната торта. Стана бързо и много вкусна.
Ето парченце от нея.

Общи условия

Активация на акаунт