Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 422
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Лелеее, каква красота!

Усещам, че скоро няма да започвам пролетното ограничаване на храната Crazy
Ще трябва да се пробва и тази тортичка, няма как!
Възхищавам ви се искрено!

# 91
  • София
аз днес я направих, защото дъщеря ми в четвъртък има имен ден. Направих доза и половина, като пекох блатовете поотделно(разделих ги на три). Много ми беше удобно така, ставаха за 10 минути, без да се притеснявам, че са недопечени, а и се надигнаха доста. След това ги сложих обратно във формата, защото като разбих сметаната с робота, доста се втечни. Слагах блатове и заливах доволно от крема. Аз лично ще процедирам като при стандартния Медовик, да стои два дни в хладилнкиа, за да дръпнат хубаво блатовете от крема. В четвърък ще докладвам за резултата.

# 92
Мерси,Киса!
Вече ме питаха дали ще я правя пак Simple Smile.
....и май ще се възползвам от опита на petia_tag Peace

# 93
  • Варна
Kиса, ти с колко сметана я правиш?

Признавам си - само с една голяма кофичка  Crazy криза е все пак  Mr. Green
 А и пека блата в малка форма от 18 см. Затова и си помислих за сиропиране, не че и така не става да се яде, но с проблемните ми венци и зъби.... иска ми се нещо по-мекичко...  Simple Smile

# 94
  • София
Киса, блатовете са дебелички и ако оставиш тортата да отлежи за по-дълго, ще дръпнат и ще станат много меки.

# 95
    1 голяма кофичка заквасена сметана,мисля,че не е достатъчна.Аз използвам 1 кофичка и половина (600 г) за една доза блат. Peace

# 96
Здравейте момичета!
Запалихте ме и мен и вчера и аз се пробвах с този Медовик. Благодарности на Селма за идеята.  bouquet
Още е в хладилника и не смея да го разрежа ще изчакам до довечера, въпреки че вече нямам търпение какво е станало  newsm78 цяла нощ го мисля и едвам се сдържам  Twisted Evil
Като го опитаме ще докладвам. И снимки ще има, но сега батериите на апарата се зареждат че нещо паднаха.
До скоро  Wink

# 97
Селма ще правя торатата за 2ри път, първия път се получи страхотна,но по моя вкус една идея по-сухичка,затова този път увеличавам дозата на сметаната на 2 кофичи (800гр).
В момента блата се пече, обаче колко съм разсеяна ooooh! Blush забравих да сложа захар.....по принцип за да може да яде и детето така или иначе исках да сложа по-малко,но съвсем я забравих. Ще кажа после как се е получило без захар в блата,а мисля  да сложа малко повече в крема.

# 98
  Just Vania,доста хора препочитат тази торта с повече крем!Може би,трябва да го напиша и на първата страница,в самата рецепта.
   Разсмя ме  с това забравяне на захарта! Laughing Кажи,после какво се е получило,дано не се разочароваш много! Simple Smile

# 99
  Веси,чакаме снимки! Wink Hug

# 100
Селма тортата стана страхотна! Ще се опитам да остане в хладилника поне 20ч (за сега съм изяла само 1 парче) Blush
Това,че не сложих захар не се е отразило много,даже по моя вкус е по-добре!

# 101
  • София
ето и моят Медовик за именния ден на дъщеря ми днес. Както се вижда, след два дни престой в хладилника, кремът почти е изчезнал и въпреки всичко е малко суха. Сложих почти 1200 сметана на доза и половина(казвам почти, защото около 200гр нямаше къде да ги изсипя, формата ми преливаше). Мисля следващия път да ги сиропирам съвсем леко с прясно мляко, за да не се наслягват повече вкусове. Медовика трябва да си има аромат на мед.  Simple Smile

# 102
  • Русе
Благодаря на Селма за рецептата! Страхотен вкус!
Направих я с 800гр. сметана: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353279&pid=11098769

# 103
Здравейте!
След толкова чакане /24 ч/ най-сетне снощи я разрязах  newsm44 newsm44 newsm44
Селма жива и здрава да си, подобна вкусотия скоро не бях хапвала БЛАГОДАРЯ  newsm51 smile3501 newsm51
Аз не успях да намеря сини слива затова сложих стафиди и 800 г. сметана/две големи кофички/ моята форма е с ф 26 и ми се видя че 500 ще е малко. Стана СУПЕР. Пак ще се прави другия път със сини сливи.
Ето и снимки:

и парче:

На всички които още не са пробвали препоръчвам от сърце, няма да съжалявате  newsm10

# 104
И аз уж сложих повее крем,а пак ми се вижда по-суха, затова и аз следващия път ще пробвам да сиропирам блатовете с мляко примерно.
Иначе да се отчета как изглежда и при мен тортата

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 14:42 от Just_VANIA

Общи условия

Активация на акаунт