Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 155 716
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 447
Поради липса на орехи и сливи го направих с лешници и стафиди, плюс кафява захар, вместо бяла. Много хубаво стана  Simple Smile

# 76
  • Мнения: 7 433
  newsm81 Вярвам,че е бил много хубав ! Grinning

# 77
  • София
  • Мнения: 2 671
 Aз разбрах къде е голямата част от проблема - мерила съм брашното с все купичката doh т.е. сложила съм много малко... но днес правих двойна доза и улучих и мярката  и печенето; установих че за моята фурна най-добрия начин да пека тези блатове е поотделно - т.е. 2 отделни блата от доза, на 160 гр. докато добие цвят отгоре и после покривам с хартия за печене, докато стане готово.
Като я украся ще пусна снимка.

# 78
  • Варна
  • Мнения: 584
Вчера изпробвах рецептата. Леко попрепекох блата и предполагам това се отразява на вкуса. Не мога да усетя медения аромат  Rolling Eyes
Другото, за което се колебая дали направих правилно е за разтопяването на меда със содата. При мен се получи карамелизиране на меда, нямаше никакъв ярко жълт цвят  newsm78

За моята тавичка(ф28) дозата беше малка и съответно блата стана тънък  Sad

# 79
  • Мнения: 7 433
дали направих правилно е за разтопяването на меда със содата. При мен се получи карамелизиране на меда, нямаше никакъв ярко жълт цвят  newsm78
   Имаше ли пяна при разтопяването?

За моята тавичка(ф28) дозата беше малка и съответно блата стана тънък  Sad

    Да.Трябваше или да използваш по-малка тавичка,или да направиш доза и половина за блата.

# 80
  • ...до морето..
  • Мнения: 76
Селма,
опитах да направя тортата.Досега не съм правила Медовик, но заглавието ме заинтригува и реших да пробвам.

Стана страхотна,хареса я даже дъщеря ми, която не обича много сладко Hug
Благодаря за успешната рецепта,мисля че може да влезе в графа "Любими"  bouquet

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 19:44 от aleks_s

# 81
  • Мнения: 623
Благодаря на Селма за споделената рецепта и точните указания! smile3525

Направих Медовик за РД на баща ми, стана много вкусен,всички го харесаха!
Пекох блата в 25см форма, във втория  по-орехов крем сложих половин капсула есенция Ром на д-р Йоткер.
По мое мнение сушените сливи са възлов елемент и както пише Селма - обогатяват вкуса,а също и визията на тортата.



# 82
  • Мнения: 7 433
  Алекс,много хубаво изглежда тортичката! Hug
 Дидибу,къде е разкошната ти снимка от другата тема?Зарадвай ни очите и тук! Praynig Grinning
 Сложила си ромова есенция,значи!Тя и авторката предлага към крема да се добави ром или коняк,но....аз не съм добавяла досега.....Браво,че си се сетила! thumbsup
 

# 83
  • Мнения: 623
качих всичко newsm78....сега ще проверя какъв бъг има...

# 84
  • Мнения: 7 433
качих всичко newsm78....сега ще проверя какъв бъг има...
  Виждам,виждам! Hug
  А преди малко нямаше нищо.... newsm78

# 85
  • Варна
  • Мнения: 11 355
didibu, страшна тортичка си спретнала!   chef

Мъжът ми ме кара пак да я правя (2 пъти я правих вече)  Mr. Green. Някой да има идея с какво мога да напоя блатовете, иска ми се да е по-сочна?  Thinking

# 86
  • Мнения: 7 433
Някой да има идея с какво мога да напоя блатовете, иска ми се да е по-сочна?  Thinking
    Кисе,просто сложи повече крем! Peace
    Или....знам ли..... newsm78 ром,коняк  евентуално......,но....ти си знаеш! Wink

# 87
  • Варна
  • Мнения: 11 355
Не, не искам алкохоли, а с нещо да ги сиропирам леко.  newsm78 Ще поровичкам из руските кулинарни форуми )))

# 88
  • София
  • Мнения: 2 671
Kиса, ти с колко сметана я правиш? Аз последния път сложих 1200 мл. на двойна доза и като отлежа стана направо... много напоена, блатовете направо набъбнаха, никой не ми повярва, че не съм я сиропирала (а, самО сложих щедро ром в сметаната, ммм - много съм доволна от вкуса на крема, макар и да поразмести блатовете, понеже стана по-течен).
Обаче като цяло от напояването, което се получи от повечето сметана, вкусът на блатовете се позагуби, така че следващия път ще я правя с 450-500 мл. макс.
Ето разрееза:
и цялата торта:

# 89
  • Мнения: 7 433
   Уау!!!! #Crazy #Crazy #CrazyРумя!!!!! Hug Hug Hug Караш ме утре отново да се захвана за Медовика!(Хем и сушени сливи имам).
  Киса,сетих се за един сироп ,който съм срещала точно при медовиците.Мед + лимонов сок!Имай го пред вид,ако искаш! Wink

Общи условия

Активация на акаунт