Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 155 697
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101

Това направих аз по тази рецепта. Хубава е тортата, определено итрябват минимум 24часа. Сложих 400гр. сметана. Но...доста далеч като вкус от обикновения Медовик според мен.  Simple Smile

# 61
  • Мнения: 85
Страхотна торта толкова бързо я хапнаха мойте хуни,че даже неможах да я снимам.Пак ще се прави.

# 62
  • Мнения: 7 433

Формата ми е 26 см обаче. Да направя ли доза и половина за блата? newsm78
   Да ти кажа при някои блата се надува много,при други не толкова....Каква е причината,нямам представа(сигурно е същата,както и при кексовете:при някои се получават,при други не).Та не знам,какъв ще е твоя случай.Ако се надуе достатъчно,няма нужда да правиш порция и половина,но,ако не.........може и да увеличиш дозата.
   Всъщност,какъв съвет ти дадох и аз не знам! newsm78 Laughing

# 63
  • София
  • Мнения: 316
Селма, поздравления!  bouquet
Наистина вкусна и лесна торта. Сините сливи са много добра комбинация с меда. Сложих такива, кото продават без костилки. Не са никак сухи и не ги киснах предварително.
Тортата е нещо по-различно от традиционните които правя.
Доста рецепти съм изпробвала от форума. За съжаление, не че не ми се получават, но прагът на критичност у дома е доста висок, та и доста разочарования съм имала. Не пиша естествено в съответните теми, за да не обиждам авторите.
Благодаря ти!

# 64
  • Мнения: 7 433
    Лаурус,страхотно,че  прагът на критичността на домашните е надскочен и пишеш в темата! Hug
   Хубава си е тортата,на много хора им допада! Simple Smile

# 65
  • София
  • Мнения: 2 671
Уф, моят първи опит е на път да свърши в кофата  Sad спазих точно рецептата, сложих в тава 24 см и пека н а 175 градуса вече 35 мин.; отгоре е запечена, ако я държа още ще изгори, въпреки че сложих парче хартия в/у тавата, но вътре в средата е течна...

# 66
  • Мнения: 7 433
  Rumya,изглежда,че твоята фурна е много силна.И моята е такава.Затова я пускам чак тогава,когато съм сложила вътре тавата със сместа за блата.
  Май ще напиша това на първата страница.
  Съжалявам,че се е получило така.Друг ставало ли е нещо подобно?

# 67
  • Варна
  • Мнения: 11 355
Може и да е от количеството брашно - да си сложила по-малко. Аз понеже си знам моята фурна и сложих повечко брашно, за да не се получи като при теб.

Днес пак я направих, срязах блата на 3, сега престоява.

# 68
  • София
  • Мнения: 2 671
Киса, ти колко сложи? Аз теглих 250 гр. с кантара.
Хм, знам ли  newsm78 явно към проблем с фурната отиват нещата, макар че вчера пекох едни мъфини и всички се изпекоха съвсем раномерно... такова чудо не ми се е получавало до сега - отгоре и по краищата изпечено, а в средата клокочеща сурова смес  Confused  жалко, че ми го наяма фотото да ви покажа.

# 69
  • Мнения: 7 433
  Rumya,брашното не е 250 г!!!
   То е  около една чаена чаша.В Русия една чаена чаша е равна 250 МЛ.Докато в България обикновено 220 МЛ.
   Затова аз и изкоментирах,че съм сложила 1 ч.ч.(от 220 мл) с  връх.Тоест малко повече от 1 ч.ч.,което не прави даже и 200 г брашно.
 
   Обаче,ако проблемът беше количеството на брашно,щеше просто да получиш един по-твърд блат,но не и това,което е станало.
   Според мен,фурната ти е силна.Не е проблем.Просто за кексове,блатове и т.п. не я загрявай предварително.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 649
на всяка цена ще я пробвам. Много обичам Медовик, но сега с тези контракции не мога да си я направя. Само искам да попитам, последно като ползвах сушени сини сливи и ги киснах във вода, станаха едни малко жилавички, такива ли ви стават и на вас?

# 71
  • Мнения: 7 433
  При мен сливите омекват.Не съм чувала досега някой да е споменавал,че остават жилави.... newsm78

# 72
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Явно зависи от сливите и производителя, моито също останаха леко жилави. после в тортата обаче прридобиха нормален вкус.  Confused

# 73
  • Мнения: 1 150
От два дни вися в готварския,ми то толкова  вкусни и интересни неща предлагате,че ще вземете да ме накарате да готвя с голямо удоволствие.Страхотни рецепти,благодаря ви  bouquet

# 74
  • Мнения: 7 433
    Днес една позната ми сподели ,че за една порция блат беше сложила крем от 800 г заквасена сметана,защото домочадието й обичало повече крем!Това ми напомни за Мина. Simple Smile
    Също е споделила,че тортата беше много хубаво напоена и  не "плуваше" в крем.
    Тя не пише в форума,затова реших да го напиша аз.Все-пак това е още един нечий опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт