Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 490
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Вече се разписах в тазгодишната Коледна тема и се сетих да публикувам и тук тортата от миналогодишната Коледа. Тоя Медовик е страшно подходящ за Коледните празници, особено като му сложиш и канела за аромат в тестото.

# 616
mistery, твоята снимка направо ухае на Коледа!  Heart Eyes

# 617
  • Варна
mistery newsm10 newsm10 newsm10

# 618
  • Бургас/Пз
Направих я! Разкошна е! Селма, много ти благодаря! А също и на всички за споделения опит! Аз сложих орехите вътре в блата и също се получи много добре.

Тук написах, рецептата, така , както я направих

# 619
    Чудесна орехова вариация! Браво !  smile3501

# 620
Аз ползвам 1 заквасена сметана и 1 коф цедено кисело мляко, дали ще се отрази фатално на вкуса?
Не ми се ходи до далечни магазини за 1 сметана, в тези около нас няма  Tired

# 621
  • Бургас/Пз
Аз ползвам 1 заквасена сметана и 1 коф цедено кисело мляко, дали ще се отрази фатално на вкуса?
Мисля, че ще стане, но няма ли да са малко 800г??  newsm78

# 622
    В никакъв случай "фатално"  Laughing
    Според мен ще стане добре,макар и малко по-различно .  Simple Smile Hug

# 623
Децата писнаха, че искат ябълков сладкиш  Tired, та Медовика остана на заден план (така ми се хапваше  Blush)
Благодаря ви, през седмицата ще го спретна, но поне ще е  със сметана  Laughing.
Дано при мен  се получи добре, че имам злополучен опит с една друга торта Медовик  Blush.
Нямам търпение да се изяде сладкиша.

Мисля, че ще стане, но няма ли да са малко 800г??  newsm78
По рецепта са 800гр сметана, Вие по колко слагате?

# 624
  • Бургас/Пз
Поли, аз от доста време преглеждам темата и прочетох, че може и повече да се сложи и го направих с 1л. Мисля, че много добре се получи, ние харесваме сочните тортички. През два поста по нагоре пуснах и рецептата така както го направих.

# 625
Мерси, не съм видяла линка под снимката, видях какво пише над нея, но не и под нея ,залепнах  за тортата  Heart Eyes
Ще увелича сметаната, ние също обичаме по сочни торти   bouquet

# 626
  И с 800 г сметана тортата се получава достатъчно сочна, това според мненията на хората,които съм черпила с този Медовик ( в оригинал сметаната е само 500 г  Wink ) .

Разбира се всеки преценява ,според своя вкус ,както и според промените,които прави в платките на тортата,защото и те са от значение .  Hug

# 627
  • София
Не мога да не пиша и в тази тема, направо си копирам мнението от темата със снимките!

Ето парченце разрез на тортата Медовик за 1 час на Селма!
Разрязана след 24 часа престой в хладилника.
Блатът се е напоил от влагата в сметаната точно толкова, колкото е необходимо.
Определено и самия блат е много подходящ като вкус и консистенция.
Селма, ти си гений! Уникално вкусна торта, заема №1 в списъка ми с торти!
Благодаря ти за хубавата и лесна рецепта!
Нямах сини сливи и сложих ягоди от бурканче сладко. Но определено следващия път ще я направя със сини сливи. Ягодите се явяват доста сладки.

И стимка  на тортата в цял ръст:

# 628
alpha_beta, благодаря от сърце за признанието!  Hug

Не знам колко съм гениална  Laughing ,но рецептата (която само съм открила,превела и леко адаптирала) си Е !  Peace
За съжаление нямам представа кога и от кого е измислена .Но всеки път,като я правя , пращам мислени поздрави на неизвестния автор,който и да е той .  Simple Smile

Снимката на разреза е великолепна ! Simple Smile
  Наистина пробвай със сушени сливи следващия път ,възхищението ти ще се утрои !Обещавам!  Hug

# 629
  • София
Искам да благодаря на Селма за споделената рецепта   bouquet
От много години правя Медовик - вариация на класическия с точените кори.

Но този бърз вариант е не по-малко вкусен  Peace

Ето моят Медовик по случай Рождения ден на сина ми  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт