Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 473
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  lideto70, да ти е жив и здрав порасналия юнак !   bouquet
Специално благодаря за снимките ! Много апетитна изглежда тортата !  Hug

# 631
  • София
Селма, благодаря за пожеланията и за рецептата   bouquet

# 632
  • Бургас/Пз
Само искам да кажа, че я направих с канела в блатовете и банани в сметаната и стана разкош. Явно банан , мед и орехи много си отиват, а пък канелата дава един такъв коледен привкуууус  Laughing

# 633
   Не бих сложила банан в тази точно торта .
   Въпрос на вкус  Simple Smile

# 634
  • Бургас/Пз
   Не бих сложила банан в тази точно торта .
   Въпрос на вкус  Simple Smile

Ооо, Селма, и на мен не би ми минало, аз много държах да е със сини сливи, за да опитам как е с тях, тъй като я правих само чиста, но дъщеря ми се разсърди много, понеже тя пък не обича сливи и така половината торта беше със сливи , другата с банани /тя реши да е с тях/ Mr. Green Mr. Green

# 635
Добро утро момичета,
Решила съм да пробвам това сладко изкушение и то в двойна доза Simple Smile Пиша с молба за съвет. Ще измажа със заквасена сметана, натрошени орехи и пурички. Исках по края на тортата да сложа снежни топчета, но не знам как да ги направя. Спомням си, че някъде тук видях такава торта с топчета, оваляни в орехи. Иска ми се нещо подобно. Дали да не са маслени или с бисквити.. Надявам се, че разбрахте питанката ми.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 636
bibsy, бих направила нещо подобно на това . Но може би вместо бисквити бих използвала още доза от медения блат . Така няма да има разминаване във вкусовете на тортата и украсата-топчета . Във всяко топче може да се сложи и малко парченце от сушена слива . Мисля, ще стане хубаво .  Peace Hug

# 637
Мерси, това е, което търсих. Реших да експериментирам и с карамелена паяжина отгоре. да видим какъв ще е крайния резултат. Simple Smile
Мога ли тази вечер да опека блатовете, а утре вечер да украсявам и мажа?
Нужна ми е за понеделник.

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 21:09 от bibsy

# 638
............
Мога ли тази вечер да опека блатовете, а утре вечер да украсявам и мажа?
Нужна ми е за понеделник.
     thumbsup

# 639
Здравейте,
днес пробвах медовика, но май сметаната ми е рядка - взех на Боженци. За 1 доза медовик използвах 2 кофички т.е. 800гр, но вие като гледам мажете, а аз почти поливах... Ще видя сутринта какво ще е станало. Дали е от сметаната?

# 640
........ но вие като гледам мажете, а аз почти поливах... .

Не си я разбивала, нали?

# 641
Сложих в купа и с вилицата като сложих захарта и орехите хубаво я разбърках  Embarassed

# 642
Сложих в купа и с вилицата като сложих захарта и орехите хубаво я разбърках  Embarassed

Нашите сметани (заквасените) при разбиване се втечняват, вместо да се сгъстяват, затова просто изсипваш в купа, слагаш колкото захар ти е нужно, ванилия, ако искаш, и с лъжица лекичко правиш два-три оборота, колкото да смесиш захар със сметана, без да разбиваш или бъркаш енергично. Оставяш в хладилник за 30-ина мин и после направо използваш като крем. Захарта се е стопила и става сравнително гъст крем.  Peace

# 643
Другият път ще го направя така. Усетих аз, че нещо не е наред. Изобщо не се сетих да го оставя в хладилника крема. Благодаря за помощта Simple Smile

# 644
CabuHka, коя марка сметана си използвала ?
Позлвам  Данон, Мегле ,Пилос ....... не ми се втечняват .Ползвам тел ,не миксер .  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт