Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 155 676
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 7 433
   В карамелената смес първо прибавям кравето масло . Така то хем се стопява ,хем охлажда сместа .После захарта и останалото .  Peace
   Разбърквам с вилица или тел .

# 691
  • София
  • Мнения: 2 275
   В карамелената смес първо прибавям кравето масло . Така то хем се стопява ,хем охлажда сместа .После захарта и останалото .  Peace
   Разбърквам с вилица или тел .

И аз така. Тази торта я правя почти всяка седмица Embarassed

# 692
  • Мнения: 396
Така става още по- лесна за приготвяне Hug Пък и вече е любим сладкиш в къщи.
  bouquet за чудесната рецепта

# 693
  • Мнения: 63
Чудна торта! Благодаря за рецептата! По празници винаги правя такава торта. Последния път блатовете ги правих с пълнозърнесто брашно. Получи се. Бухна си както трябва и вкусът не се промени.Ето и снимка:

# 694
  • Мнения: 1 252
Приветик! Hug Мнооого отдавна й се каня на тази торта, правила съм някога другата с многото блатове. Но това е разкош - за по- малко час даже е готова. Сега остава сложната задача да я опазя до утре. Аз обаче вместо сливи сложих сушени боровинки.  Парчето - утре. А сега:




Благодарности на Селма! Heart EyesВсъщност няма нейна рецепта, която да не ми се е получила

# 695
  • Мнения: 7 433
  Много се радвам , момичета !   Hug Благодаря на всички за милите думи !  Heart Eyes

  Днес и аз й се каня на тази торта .  smile3508

# 696
  • София
  • Мнения: 374
Здравейте   bouquet

Трябват да направя две торти - едната за петък вечер, другата за събота вечер. Спряла съм се на тази рецепта, надявам се да се получи добре.

Въпроса ми е - ако направя тортите в четвъртък вечерта, тази за петък ще е чудесна, но тази за събота няма ли да остарее прекалено? Сметаната променя ли цвета си при стоене по дълго време в хладилник непокрита? Ами ако изцяло я покрия с орехи?

Моля за вашите съвети  Hug

# 697
  • Мнения: 30
Снощи направих тортата.
Денят на моите колежки започна с "мммммммммм, много вкусно!" Мъркаха като котета над порциите си. Групови благодарности на авторката!

# 698
  • Мнения: 7 433
Jessika123, бих приготвила малко крем , с който бих "освежила" тортата в деня на сервирането . При по-дълъг престой горния слой на крема може да изглежда поизсъхнал , затова бих прибегнала до освежаването . Иначе вкуса ще е все така добър .  Peace

Ana.Ivanova, радвам се !  Hug Благодаря за милите думи!  Heart Eyes

# 699
  • София
  • Мнения: 374
Селма, благодаря за отговора   bouquet

Мисля си за вариант, ако я направя събота сутринта дали ще е готова за консумация за късно вечерта?

# 700
  • Мнения: 316
Jessika123, спокойно си направи тортите днес, тази торта, колкото повече стои, толкова по-хубава става. С времето вкусът й се обогатява и става по-изразителен, а сметаната става направо като маслен крем. На мен почти винаги цвета на сметаната се променя на карамелен, но то май зависи от това, колко тъмен е бил цвета на меда със содата, а аз го предпочитам по-медено-кафяв.

# 701
  • Стара Загора
  • Мнения: 522
Селма, реших и аз да направя тортата и купих от руския магазин готови блатове за медовик, как мислиш дали ще стане по тази рецепта?

# 702
  • Мнения: 7 433
Селма, реших и аз да направя тортата и купих от руския магазин готови блатове за медовик, как мислиш дали ще стане по тази рецепта?
    Извинявай ! Чак сега виждам поста ти .....
    Разбира се  , ще стане .  Hug  Кремчето е близо универсално . Wink

# 703
  • Стара Загора
  • Мнения: 522
Благодаря за отговора, но и да споделя вече я направих с готови блатове със сгушенка и сметана със сини сливи стана страхотна и много лесно се приготвя.

# 704
  • Мнения: 7 433
Благодаря за отговора, но и да споделя вече я направих с готови блатове със сгушенка и сметана със сини сливи стана страхотна и много лесно се приготвя.
   Супер !  Радвам се !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт