Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 153 190
  • 761
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 27 523
Селма, мерси за рецептата, изглежда и лесно, и вкусно, тази седмица обезателно ще го направя. Ще пропусна аз обаче сливите, за да се усеща повече вкуса на меда и сметаната  Simple Smile

# 16
  • Варна
  • Мнения: 11 139
Селма, какъв е диаметъра на формата, в който пече блата и колко см приблизително става висок след изпичането?

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 576
Непременно ще я пробвам при първа възможност. Но трябва да си поканя гости, че у нас тортите си седят с дни в хладилника и накрая ... сещате се къде отиват. А сама не мога да се справя! Sad

# 18
  • Мнения: 7 421
Селма, какъв е диаметъра на формата, в който пече блата и колко см приблизително става висок след изпичането?
   Редактирах и рецептата.Тавичката ми е с диаметър 23-24 см.
   Височината на блата  newsm78.....към 3 см,в най-добрия случай 4 см. Simple Smile

# 19
  • Мнения: 7 421
в момента я правя,но с яйчен крем и сметана,после ще кажа как еchef
   Вече мога да кажа: ще получиш съвсем различна торта! Laughing
   Медените блатове най-добре се съчетават с по-кисел крем.А комбинацията сини сливи+орехи+ заквасена сметана е неповторима!Жалко,че си я подминала..... Rolling Eyes
   Но,всеки сам си решава. Peace

# 20
  • Мнения: 3 219
Теоретично меда може ли да се замени с глюкоза?

Не знам дали ще се получи, все пак медът е една от основните съставки.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 11 139
Селма, какъв е диаметъра на формата, в който пече блата и колко см приблизително става висок след изпичането?
   Редактирах и рецептата.Тавичката ми е с диаметър 23-24 см.
   Височината на блата  newsm78.....към 3 см,в най-добрия случай 4 см. Simple Smile

Мерси! А какви сливи слагаш - пресни ли и откъде ги взимаш зимата? Simple Smile

 Предполагам, ще стане и с т.нар. "чернослив", само че тук не знам къде се продава, може би при сушените плодове?  newsm78

Но тъй като моето дете не е фен да има в един кекс ли, торта ли разни орехи, стафиди и т.н., май нищо няма и да слагам.  Laughing

# 22
  • Мнения: 3 219
шепа сушени сливи(около 100 г),които трябва да се накиснат в гореща вода за 1-2 часа

# 23
  • Мнения: 7 421
шепа сушени сливи(около 100 г),които трябва да се накиснат в гореща вода за 1-2 часа
       newsm53 thumbsup

# 24
  • Мнения: 7 421
Теоретично меда може ли да се замени с глюкоза?

Не знам дали ще се получи, все пак медът е една от основните съставки.
   Ще трябва да преименуваме тортата тогава. Laughing
   Не знам за глюкоза,честно казано....Съжалявам. Confused

# 25
  • Мнения: 3 219
Оф, Селма, изтекога ми лигите по тази тортичка, още повече,че кътам в един тефтер оригинала, написан от майка на мой съученик от Русия...все се каня да я направя Wink

# 26
  • Мнения: 7 421
  И какво за оригинала,Мерседес?За същата торта ли става въпрос? Simple Smile

# 27
  • Мнения: 3 219
В общи линии-да, понеже ме мързеше Embarassed да преписвам и превеждам, съм сканирала листчето:

http://prikachi.com/files/640290d.jpg

http://prikachi.com/files/640298q.jpg

# 28
  • Мнения: 22 867
Медовиките са доста разпространени и обичани тортички от руснаците, така че нищо чудно, че рецептата е разпространена. И аз я имам от доста време, но от друг сайт - ето тук. Важното е, че Селма се е сетила да я преведе и предложи на вниманието ни. И аз и се зарадвах, че ме подсети за нея, тортичката наистина е много вкусна.
Селма, благодаря за това, че написа рецептата на тази вкусна и съвсем не трудна торта!  bouquet

# 29
  • Мнения: 7 421
В общи линии-да, понеже ме мързеше Embarassed да преписвам и превеждам, съм сканирала листчето:

http://prikachi.com/files/640290d.jpg

http://prikachi.com/files/640298q.jpg


     Thinking По-различна е тази рецептичка.
      Може пък и тя да е хубава! Simple Smile

Медовиките са доста разпространени и обичани тортички от руснаците, така че нищо чудно, че рецептата е разпространена. И аз я имам от доста време, но от друг сайт - ето тук.
     А тази си е абсолютно същата! Grinning
     Лабрекс,щом я имаш отдавна,сигурно си я правила?Какви са ти впечатленията?

     Днес отново черпих с нея и отново обрах овации! Flutter
     А бе много е хубава,затова и направих тази рецепта достъпна за тези,които не се оправят с руски!  Simple Smile