Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 394
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София/Севлиево
На Панчарево-Коралите.Водата е топла и за 7 пореден сезон сме там като всяка година го удължаваме и после го почваме по-рано(миналата приключихме края на октомври, тази почнахме от февруари).Не сме имали никакви проблеми, нито сме се разболявали нито нищо(тук говоря за цялото семейство,понеже по принцип аз съм малко резервирана към басейните).НО си го водим съвсем индивидуално , понеже и той не е много за групови занимания.Групово ходи само на рисуване,но сега вече е ваканция и от октомври ще продължим пак.

# 1 276
  • София
Елислава, за тази учебна година е късно, защото приемът за първи клас вече приключи, но би било добре майките от по-големите градове да се организираме и да поискаме да бъдат създадени паралелки за деца с хиперактивно поведение. Във всеки клас има поне едно такова дете и в по-големите училища от всеки випуск могат да се съберат поне по 10 деца. Би могло във всеки квартал да се създаде такава паралелка. Ако тези деца са заедно, и за децата ще бъде по-добре, и за нас родителите ще бъде по-спокойно. Освен това ще се спестят и средства от бюджета, защото вместо за всяко отделно дете да се отпуска ресурсен учител, той ще бъде един за цялата паралелка.
Абсолютно неприложимо...
В класа на сина ми бяха 4ма само...Положението беше извън контрол и класната нинай-малко е правила проблем, относно ХАДВ - да ги дели и тн...Отписах го тази година, тъй като другите деца са агресивни, моя емоционален и беше под постоянен психически и физически тормоз. От 4те деца само с 1 работеше специалист, другите родители отричаха проблема. Когато на едната майка и заявих в прав текст - стоя като онемяла. След 2 седмици ми се извини за реакцията.
А, и относно LTO3 - аз давам съставките отделно. Специално Лтеанина, в комбинация с ГАБА повишават концентрацията. Омегите, и още една друга добавка...Когато съм стриктна и давам редовно - ефект има. Особено откъм раздразнителност и рев, който ме изкарва извън нерви. А покрай брат му влиза и той в барокамера - първо, че му е тест 1 час затворен на едно място и отделно намалява хиперактивността

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 12:01 от Доника

# 1 277
  • София
При дъщеря ми няма проблем с концентрацията. Дори понякога ме изумява с търпението си, когато се хване да прави нещо. Веднъж й бях разпечатала около двайсетина лабиринта, като си мислех да й давам на ден по един. Тя ги награби всички, седна си на столчето и започна да ги рисува. Поне аз си мислех така. Доста време се занимава с тях и ми ги донесе, аз я похвалих и реших да погледна какво е драскала. Останах без думи. На всички лабиринти беше начертала правилния път, само на един беше объркала и имаше задраскано, но и на него беше очертала пътя. Аз нямаше да имам търпение да очерта толкова много лабиринти.
Проблемът е, че когато е сред деца е почти винаги превъзбудена. И понякога е страшен цирк.
Точно раздразнителността и мен ми къса нервите.

# 1 278
Здравейте
искам да ви попитам как бих могла да си поръчам тези капсули LTO3. От Стара Загора съм. Не намерих в Интернет където бих могла да направя такава поръчка. И продават ли се в обикновените аптеки? Ще ги давам на детето си, което е на седем години, за да избегна химията която ми предлагат лекарите срещу неговата Хиперактивност и проблем с концентрацията. Надявам се те наистина да ни помогнат. Вие консултирате ли се с лекарите колко да бъде дозата при децата и дали им се следи състоянието? Или ги давате на своя глава въпреки че има ясни инструкции в опаковката но все пак всеки случай е различен.

# 1 279
# 1 280
  • София
Здравейте
искам да ви попитам как бих могла да си поръчам тези капсули LTO3. От Стара Загора съм. Не намерих в Интернет където бих могла да направя такава поръчка. И продават ли се в обикновените аптеки? Ще ги давам на детето си, което е на седем години, за да избегна химията която ми предлагат лекарите срещу неговата Хиперактивност и проблем с концентрацията. Надявам се те наистина да ни помогнат. Вие консултирате ли се с лекарите колко да бъде дозата при децата и дали им се следи състоянието? Или ги давате на своя глава въпреки че има ясни инструкции в опаковката но все пак всеки случай е различен.
Давам ги на своя глава. Според мен LTO3 не е лекарство, а хранителна добавка.
В случая не виждам как може да ми помогне лекар.

# 1 281
 Започнахте ли да давате добавката- има ли резултат според вас ? И ако да, това дали ще е само по време на приема , пише ,че резултат има още на 2я час след приема/което мен малко ме притеснява, все пак при билковите продукти резултатите настъпват след по - продължителен прием.../ И при нас проблема е не толкова концентрацията /въпреки,че бързо губи интерес /, колкото едно превъзбудено /бих казала неадекватно поведение при среща с деца, смяна на обстановка и т.н.

# 1 282
Здравейте, момичета! С голяма мъка на сърцето се включвам в темичката... Чета Ви от няколко дни в опит да си изясня ситуацията около малкия ми син, който е едва на 1 година и 4 месеца. След много лутане от лекар на лекар се установи,че е претърпял мозъчен кръвоизлив,вероятно нещо по време на секциото. Според Лекарката,която разбра какво се е случило каза,че след ХИЕ-то 1,2 степен, което е преживял ще бъде хиперактивен,за други дефицити каза-времето ще покаже. Лежахме при проф. Иванов в Пловдив 10 дни, беше и със съмнения за епилепсия,които слава богу отпаднаха. Общо взето от раждането си е едно много ревливо бебе- писъци по 20 часа в денонощието. Заради силно изразения рефлукс буквално израстна в ръцете ми прав. До годинката ходихме на рехабилитация и двигателно се разви повече от добре. Но няма да изпадам в много подробности поведението му какво е-само ще го сравня с тасманийски дявол. Педиатърът му ми каза,че не може да ме прати преди втората годинка на логопед и невролог. Тези дни докато Ви четях направо ми заблъска алармата. Защото между редовете разпознах и поведението на голямото ми момче. Винаги съм си мислила,че хиперактивността задължително върви с тичане,скачане и т.н. А той е точно обратното на физически активен. Преди 10 дни посетих психоложка, но според нея проблема е породен от ревност към братчето и от липсата на авторитет в мое лице,а също и от прекалено разглезване от страна на моите родители. Сега ще споделя какво най ме притеснява в поведението му- излизаме навън(и не само) и започва да се сърди за всевъзможни неща,не позволява на никой да говори с мен и аз да говоря с околните,когато говоря по телефона ми пречи по всевъзможни начини,прекъсва ме; изисква 100%  да го гледам,да го слушам,едвам изтиках висшето,пречеше ми по всевъзможни начини да уча; същото прави и в училище-той е на 9 години и няма ден,в който да не ми се оплачат от вечното му приказване. Когато се опитаме да му направим забележка или му се поскараме изпада в истерии,реве,мучи и това с часове. Не си пише домашните или с 300 зора механично,после пак нищо не е запомнил.Няма приятели,смеят му се,обиждат то,че е кречетало,дърдорко,странен. Ако трябва да чака на опашка някъде настъпва такава драма и цирк,и общо взето всяко излизане между хората е агония-големия се сърди и вика,малкия се търкаля и тича...Много ми е мъчно. Cry На кой по-напред да обърна внимание. Постоянно е гневен,постоянно се тръшка,постоянно нещо иска,ама и той не знае какво. И най-специфичното-като му направи нещо впечатление може да говори нон-стоп за него,да те пита 100 едно и също и да те подлуди,вманиачава се до н-та степен.  CryМоля,ако има мами от Ст. Загора да ми пишат,може и на лично,искам да ме посъветват хора,които са наясно и могат да ме разберат през какво минавам. Също ще Ви бъда благодарна да споделите за вашия опит и впечатления при хиперактивността при мъничките-как започна да се изявява при вас. Извинявайте за дългия пост много съм объркана...

# 1 283
  • София
Все пак детето е едва на годинка,за да може да говорите за хиперакривност. Не бива да го мислите от сега. На големия трябва да покажете кой е шефът ,както ви е посъветвала психоложката. Той само с дърдорене и досаждане не е хиперактивен.

# 1 284
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете обследването в Св. Никола три поредни дни ли е или по някакъв график? По колко часа на ден ще бъдем там, нещо специално трябва ли да нося/подготвям?
Утре ни е първия ден и съм в неведение. Знам само че в 11 трябва да бъдем там, приготвила съм направления, изследвания, педагогически характеристики и на един лист съм си записала възрастите, на които е започнал да прави основни неща - проговаряне, прохождане и т.н. Пропускам ли нещо?

# 1 285

gelato85, извинявай много, но удобно ли е да попитам защо  имаш съмнение за кръвоизлив от секциото ...някакви усложнения ли е имало? Питам защото и сина ми е роден с операция.

# 1 286
Защото находката,която откриха при ТФЕ, не отговаря на епикризата от болницата-т.е. там пише,че всичко е минало перфектно-Апгар на 1 мин. 9,на 5 мин-10. Отидох на преглед 20 дни преди термин и ме приеха веднага по спешност,като така и не ми дадоха читаво обяснение защо. После не знам защо не ме хвана упойката,че се наложи да ме упоят,но чух как лекаря се вайкаше,че много кървя. Още като се съвзех от операцията нещо ме глождеше,че не е както трябва. На визитацията лекаря,дойде и ми каза-Не се притеснявай,ти си млада,ще имаш още деца! Пълен шок! Та така- общо взето това е подозрението на лекарката,която проследяваше първите месеци малкия-че или са объркали нещо по време на секциото,или са го обработили грубо непосредствено след това.

# 1 287
Благодаря ви много за изчерпателния отговор !

# 1 288
miss piggy , бих искала да ви попитам за добавката...започнахте ли да я давате и какви са впечатленията ви, благодаря  Confused

# 1 289
  • София
Започнах да я давам, но не точно както трябва. Първия ден с голям зор изпи две капсули, разтворени във вода. След това започнах да давам по една и то не всеки ден. Когато имам работа и не съм в къщи сутринта, пропускаме. Много й е трудно да преглътне капсулите и за сега изсипвам една капсула в лъжичка, добавям малко вода, разбърквам и с много увещания го изпива. А препоръчителната доза е две капсули сутрин. До сега имаме 4 или 5 приема и не мога да дам мнение.
Но пък вчера ходихме в един МОЛ и да си призная, държа се доста прилично, не ми правеше сцени, нямаше истерични пристъпи, доста по-добре от друг път.
Продължавам да давам и Киндинорм и ми се струва, че има лек ефект. Вече го приема от около месец и ми се струва, че е станала малко по-кротка. Но съвсем малко.
Ако не успея да увелича приема на ЛТО3 на две капсули, смятам да започна и рибено масло с вит. В12. Може би това, или това.

Общи условия

Активация на акаунт