Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 260 656
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 375
да чувала съм,вече са толкова гладни че се чудат как да обират хората....предлагал лечения уж за деца с проблеми,вече лудницата в държавата е пълна а шарлатаните..колкото поискаме ooooh!

# 376
  • Варна
какво значи хиперактивно дете? моята си глъна езика в неделя-оправи се уж била добре но 4 часа след това почна мн да се смее, да бяга, скача-мисля повече от нормалното. Иначе всичко др и е наред но тази прекалена радост ме притеснява-и то като че ли от нищото се радва

# 377
  • София и там където не се пуши
Milagros пуснати са много линкове, където родители могат да погледнат.

Във вашия случай, заведохте ли го на лекар  newsm78 . При гълтане на език, доколкото знам, може да спре кислорода, зя няколко минути и това може да се отрази различно.
Гълтането на езика е много сериозно нещо.

# 378
  • Варна
тя всъщност бягаше и падна по едно нанадолнище -падна по корем не по глава-като я вдигнахме  тя проплака и в следващия момент се отпусна , забели поглед и .....мъжъ,и и бръкна в гърлото и и изкара езика............от там нататъка е такава

# 379
Ако не сте ходили на лекар отидете - там може да е наранено.

Накакси не сме лекари - отидете непременно - те ще обяснят.

Дори съм чувала за случаи, че трябва и накакво медикаментозно лечение по някаква причина.

# 380
  • Варна
ние ходихме на педиатър прегледаха я-нищо и нямало но ни дадоха направл за невролог за всеки случай

# 381
  • Пловдив
Milagros - пиши след невролога какво е заключението, интересува ме, тъй като и моят син е с травма - преди доста време люлка го удари много силно по долната челюст и детето изхвърча на метър и нещо от люлката - беше на годинка и нещо.

# 382
  • Варна
какво имаш предвид под травма? белег или друго

# 383
  • Пловдив
Нямам предвид белег - но вече толкова години се чудя от къде дойде промяната в поведението - както писах, удара от люлката беше толкова силен, че детото "ОТСКОЧИ" назад около 2 метра. Удара беше в областта на челюстта, нямали сме загуба на съзнание, но все пак...детето беше около година и нещо и тежеше само 10 тина килограма - това е доста силна травма в областта на главата.

# 384
  • Варна
нашто си е "захласване" и мъжът ми вече не е сигурен дали е имала глътнат език. Той и бръкна в устата т.к. тя се отпусна а при захласването е това. Явмо е в такъв период-взехме да го овладяваме. няма да я мъкна по доктори

# 385
Ако има тежко захласване - това също е хубаво да се погледне от невролог. Но все пак не сме лекари - тук просто си споделяме.

# 386
  • Пловдив
Относно захласването - направи си консултацията, но - първо се успокой. Племенницата ми като малка така се захласваше, че посиняваше и подгъваше крака - ако не си наблизо да я поемеш - беше готова да падне. Това ставаше в най-разнообразни ситуации, когато детето е разплакано - като се спъне и се удари, като се ядоса и се разплаче. Не се шашкай, сега имам пред себе си една типична тийнейджърка със всичките му екстри Whistling

# 387
Здравейте родители на деца с ХАДВ!
Пускам ви една линк към вариант на диета или по скоро режим на хранене за деца от спектъра. Надявам се да ви е полезна информацията. Може модератора да го премести в началото.
http://newideas.net/adhd/adhd-diet

Пожелавам ви светъл и топъл 24 Май и да подарите на децата по 1 книжка!

# 388
Оля благодаря за линка с диетата.
На страницата видях да рекламират това  хомеопатично  лекарство  Attend, което   е  на  хомеопатина основа .
Някой  давал ли  е на  детето си от него  и имате ли информация ?
Като   дават много    добри  реаултати  след 30  ден ...
Children     
    * School
    * Test Taking
    * Homework/ Projects
    * Classroom Behavior
    * Public Speaking
    * After School Activities
    * Everyday Activities
    * At Home Behavior
    * Daily Social Interactions
    * Separation Anxiety
    * Playtime
    * Building Friendships
    * Sports
    * Family Trips
    * Relationships with other Family Members
    * Behavior in Public Places
    * Phobias
    * New Situations
    * Bedtime
    * Chores

# 389
  • София
Не знам за това хомеопатично, но добре, че се отвори дума да споделя:

Аз в последно време четох доста за аминокиселините и има 2 неща, които струва ми се доста се ползват при ADHD. Едното е l-theanine а другота GABA. Може да потърсите така "l-theanine children". Например l-theanine и качествено рибено масло пише по форумите, че бил аналог на риталина. GABA също пише, че е аналог на риталина. Ето това е детски вариант на л-теанин.

Аз пробвах върху мен и двете неща, много ме успокояват, а аз по природа съм флегма, така че може би при хиперактивност ще е добре. L-theanine ми се струва с по-леко действие.
А за майките с по-малки деца, да кажа, че до около 7- мата година при правилна работа хиперактивността може да намалее много, така че според мен тези добавки са при проблеми при 8-9 годишни деца. L-teaninе пише в листовката, че е за деца над 12 години, но може и малко по-рано с 1-2 години.
Не ви ги препоръчвам, защото не съм лекар или специалист по добавки, но може да проучите и да се консултирате.

Общи условия

Активация на акаунт