Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 391
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 135
Jeniii3,

Не е редно он лайн да диагностицираме, със сигурност, най- добре е да отидете на консултация със специалисти в Св. Никола в Александровска, но поведението, което описваш на детето прилича на хиперактивен синдром- импулсивно, без задръжки и много активно двигателно. Като сте сменили учебното заведение, с по- спокойно, всъщност, сте му дали действително малко повече спокойствие и много любов като му давате вкъщи, това е половината от терапията, от която се нуждае- приемането, любовта и разбирането- всички деца го искат, но децата с хиперактивен синдром- жизнено се нуждаят от него. Останалата част от терапията- независимо дали ще го диагностицирате или не, е работа с логопед и психолог - има вече такива, които работят с по- активни деца- върху вниманието им, концентрацията, фината моторика, социализацията - преди 4 години само беше лотария да намериш такъв, сега се намират.

# 136

Jeniii3, детето ти декември 2002 ли е родено?

# 137
  • Варна
Незабравка, честит ти рожденик!   bouquet  Да е здрав и много да ви радва! Само добри новини да споделяш в темичката!  Hug 

# 138
  • Пловдив
Незабравка, честит ти рожденик!   bouquet  Да е здрав и много да ви радва! Само добри новини да споделяш в темичката!  Hug 
Благодаря на mar4ela5! Нека всички да носим само добри новини за напред!
Почерпете се за здравето на сина ми с бисквитката от Шрек. Wink

# 139
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !Да е жив и здрав синът ти Незабравка! smile3510!

# 140
  • София
Момичета, ето линк, активен 120 часа, от който можете да свалите сканирани картите с въпросите "Защо?" на Super Duper:
http://tranz.it/load.php?id=3HiavciBnBKynV7I257702

Ако някой не успее, нека ми пише на лични да му ги пратя.    bouquet

# 141
 Незабравка, много красива торта. Да е жив и здрав рожденника на патерица.  Hug  bouquet
 Sophsan, благодаря за картите.  bouquet

# 142
Здравейте  галериите  ще са отворени  до края на април ,след това  няма да са достъпни   в  публичното пространство.За което предлагам който се интересува  и  има нужда от материалите  да си   ги запише  в  своя  компютър .
Не искам  да  бъдат изтрити  тк   на мен ми трябват  Peace

Адресите  ги има  на първа страница  Simple Smile  bouquet

# 143
Синът ми е в четвърти клас.Абсолютен отличник е по всичко , с изключиние малко на английският там сме за 5. Когато беше на 3г ми казаха,че е хиперактивен. След 2 години ,че не е .....Аз го виждам,че той си е по-особен,по различен от другите...От"разбиращи" и "квалифицирани" учителки не можа до сега да се социализира...Занапред направо ме е страх.
На класната много и дошли нервите не само от моят,а и от други и 2 месеца преди края на учебната година,завършва и 4 клас е решила да си поразчисти класа...Не ми се мисли пак по какви институции трябва да ходя-не мога да го позволя това все пак!     

# 144
еви ,пиши по подробно за какво става въпрос.Защо класната е решила да "поразчисти" класа?Какви са нейните основания?
Консултирахте ли се с психолог?Щом детето е отличник,може би наистина не трябва да му се поставя диагноза?Обикновенно децата с диагноза хиперактивност са с дефицит на внимание и концентрация.Те трудно постигат тези отлични резултати!
Пиши ни  Hug.

# 145
  • София и там където не се пуши
еви дисциплината е важно нещо. Щом е отличник, следва да разбере, някои неща, че не може без дисциплина. С голямия ми син съм си имала такива проблеми. Обажда се пък той в час, когато учителите преподават урока. Това след 5 клъс му се отрази на успеха.

# 146
    Игрички по системата Монтесори /Занимателна логика, Форми и цветове и Светът около нас/. Може да ги изтеглите от тук:

http://puzkarapuz.ru/releases/32434-rannee-razvitie-detej-po-sis … essori-vse-3.html

# 147
  • София
Здравейте! Бях писала преди време.....Питах за сиропа Ескимо Кидс - има ли някой, който го дава на по-големи деца и как мога да го разтворя в нещо, за да не се усеща миризмата...синът ми е на почти 10 и определено отказва....И аз го опитах, наистина все едно си пиеш олио.... Sad

Ако някой знае някоя хитрост, ще съм благодарна!   bouquet

# 148
mila71 , верно, че е неприятен и мазен, но моето дете може би защото от малък го пие и е свикнал. Давам му го със спринцовка , набързо го гълта и след това пие сок за оправяне на вкуса.

# 149
Как мога да си изтегля тези игри На Монтесори  нещо не мога.

Общи условия

Активация на акаунт