Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 474
  • 1 418
  •   2
Отговори
# 1 185
  • Sofia
Привет,
Предполагам че на много места има информация в различните отговори но в синтезирана форма не можах да намеря. Предварително се извинявам за което.
Накратко, дайте координати на психолози към които да се обърнем за диагностициране при съмнение на хиперактивност с дефицит на внимание. Синът ми е на около 3 г и половина и вече сме отчаяни и не можем да отлагаме и да се надяваме че проблема е възпитателен.
Интересува ме за София и намерих само:
УМБАЛ “Александровска”
ДЮПК “Св. Никола”
Също така ме интересува, какви изследвания сте правили за диагностицирането на различните проблеми свързани с хиперактивност с дефицит на внимание.

# 1 186
  • София
Рори72, и аз се чудя защо не помолиш да го преместят на друг чин, по-далеч от това дете.
И при дъщеря ми имаше подобен случай - при едно от разместванията в клас беше сложена до дете, с което много не се понасяше. Дъщеря ми обяви, че е болна, аз реших да я оставя в къщи, че сигурно се е уморила. Казах на госпожата, че не ми изглежда болна, но щом детето така твърди ще я оставя у нас. И госпожата ми каза за преместването и да я разпитам дали няма общо "болестта" с новото място. Да, имаше...Аз дори и не допусках, че може така да се отразява. Върнаха я на старото място и се оправиха нещата.
Дъщеря ми предпочита да седи в някоя от крайните редици, поне от едната страна да няма никой. Напоследък ми казва, че предпочита да седи сама на чин.

# 1 187
аз също търся диагноза във Варна , защото всички дигат рамене. Сега ходим от няколко седмици на психолог , той работи с него , но ми каза , че диагноза не се поставяло от психолог , а по повод целикията ни когато бяхме в болницата при консулт с психиатър и невролог отново не ни поставиха диагноза , а ни насочиха към дневен център за деца със СОП . Там обаче се чака ред , а за мен до есента е много време в което не бих искала да го оставя просто ей така

# 1 188
Точно така! Диагнозата не се поставя от психолог, а от екип с психиатър, логопед и психолог.
Препоръчвам св. Никола за диагностициране.

# 1 189
Здравейте! Багодаря за отговорите.

Част от проблема е, че госпожата неглижира проблема на моето дете. Детето е сложено да седи на съседната масичка точно в разгара на проблема след като се намесих и аз виждайки, че синът ми сам не се справя, а и госпожата не може. При положение че тя много добре знае, че от месеци моето дете се чувства тормозено от другото тя прави разместване и ги слага един до друг. Когато казах, че понякога дразнене имало и по време на часовете тя отрича, а при случка при която моето дете е изразило мнение без да успее да обясни ситуацията както я обясни в къщи тя специално ми я преразказа като акцентира на факта че моето дете е излъгало. А те просто не са го оставили да обясни какво точно е видял и думите му са останали извън контекста на това което е искал да каже. Детето се изразява много обстоятелствено и същността на случката е останала неизяснена защото не са го изслушали докрай. По принцип не смятам да продължа да търся решение на проблема с нейно участие. От тук нататък ще се обръщам само към психоложките. А и проблема си датира от месеци преди настаняването на детето на съседната масичка. Това просто е маслото в огъня.
Сега имам нужда от съвет и по друг проблем. Малкият трябва да играе специални упражнения заради здравословни проблеми, но проваля заниманията от месеци и не мога да го мотивирам по никакъв начин. Рехабилитаторката вече не го издържа, но и не мога да се откажа защото е изключително важно за здравето му. Дайте идеи как да го върна в залата и този кошмар да свърши. Как да го накарам да играе и да не дразни учителката.

# 1 190
  • Пловдив
Здравейте,

Мисля, че е дошъл момента да се въведат промени в образователната система и учителите задължително да преминават курсове за работа с деца със СОП. Те нямат вина, че не могат да се справят, просто не са обучени.

Но как точно да се случи това с обучението нямам идея. Мислех да напишем всички по едно писмо до РИО, дали ще доведе до някаква промяна?

Какво мислите по въпроса?

# 1 191
  • Пловдив
Колкото и да ми е неприятно да го кажа, мисля си че днешните учители не са от най-заинтересованите от проблемите на децата хора. Нашата ми обясни че нямало как да го сложи по-напред да стои, защото имало много деца с "очила"!!!! Просто ум не ми стига как ще им се обясни, че трябва да имат индивидуален подход, че не е нужно да изпитват децата по стандартния начин, а да придобият впечатление за процента на знанията им. Не ме нападайте, знам, че има и читави учители, но напоследък аз лично по-често срещам другия вид.

# 1 192
  • София
Аз от класната не мога да се оплача. Прави каквото може жената. За нея - аз прекалено много се взирам заради брат му. В класа имат още 2 деца (недиагностицирани съответно) и той на фона на тях е цвете. Хиперактивността не е чак такъв проблем, а дефицита на внимание. Правят контролно. Нашия блее и съответно не направил всичко. С усвояването на материала няма проблем, но тази разсеяност и импулсивност - да е на всяка манджа меродия...

# 1 193
  • 1st floor
Здравейте, отдавна не съм писала в темата, но ви следя. Днес бях при училищната психоложка.  Tired Каза, че имам много, много добро дете. И той е!!!  Heart Eyes ПРоблемите с хиперактивноста вече не ме тревожат толкова. Тича понякога по улицата напред-назад, но съм се примирила. Проблемите са в училище. Умен е, знам го, виждам го. Но стигне ли се до домашни - край!Прави бойкот и не иска да пише, лъже, маже...нищо нямал за домашно..., а на др. ден госпожите ме освиркват!!! Tired И бях готова и това да преглътна. Нали детето носи хубави оценки, всичко си знае...Обаче от скоро започна нова драма - не пише диктовки, контролни и тестове и не си ги предава в края на часа. В началото му се разминаваше с мъмрене, вече има три двойки (както е и редно , де)...Това доведе до разговора ни с психоложката. Дано намерим някакво решение, защото аз вече през тия години пробвах какво ли не - подаръци, заплахи...нищо не помага. Мислех, че с времето нещата ще се размият, но уви, май се задълбочават. Tired Tired Tired

# 1 194
  • София
Те същия е. С интерес ще следя какво ще споделиш Hug

# 1 195
Здравейте, отдавна не съм писала в темата, но ви следя. Днес бях при училищната психоложка.  Tired Каза, че имам много, много добро дете. И той е!!!  Heart Eyes ПРоблемите с хиперактивноста вече не ме тревожат толкова. Тича понякога по улицата напред-назад, но съм се примирила. Проблемите са в училище. Умен е, знам го, виждам го. Но стигне ли се до домашни - край!Прави бойкот и не иска да пише, лъже, маже...нищо нямал за домашно..., а на др. ден госпожите ме освиркват!!! Tired И бях готова и това да преглътна. Нали детето носи хубави оценки, всичко си знае...Обаче от скоро започна нова драма - не пише диктовки, контролни и тестове и не си ги предава в края на часа. В началото му се разминаваше с мъмрене, вече има три двойки (както е и редно , де)...Това доведе до разговора ни с психоложката. Дано намерим някакво решение, защото аз вече през тия години пробвах какво ли не - подаръци, заплахи...нищо не помага. Мислех, че с времето нещата ще се размият, но уви, май се задълбочават. Tired Tired Tired
Моят син също е умен,завърши пети клас с много добър успех, а сега в седми не ми  се говори!Пробвали ли сте хомеопатично лечение, защото аз пробвах ,но нещо не се получи!Просто нямаше ефект.Незнам какво може да му помогне.Казаха ми ,че не е за лекарства и затова пробвах с хомеопатията.В момента с нищо не мога да го мотивирам, за да чете.Обещава докато си получи подаръците и пак си прави това което е решил!Налага се да ходя с учебника след него,и дори като му обяснявам е някъде незнайно къде/липсва концентрация/.Давах му и пикногенол, уж имаше слаб ефект, но като свърши и всичко е по старому.

# 1 196
# 1 197
  • Пловдив
    GIA_N, мисля че бяхте от Пловдив. Пробвали ли сте китайска медицина.Аз съм много доволна от кабинет "Бойка".

# 1 198
    GIA_N, мисля че бяхте от Пловдив. Пробвали ли сте китайска медицина.Аз съм много доволна от кабинет "Бойка".

Не съм пробвала,но искам да попитам,какво точно ползвате там?Имате ли насоченост от лекар или там на място уточнявате нещата!Ако има ефект в най -скоро време възнамерявам да го сторя!

# 1 199
  • Пловдив
 Няма направление от здравната каса, то си е неофициална медицина. В случаят дори "лекаря" не е китаец, но аз много го харесвам и съм убедена, че помага.

Общи условия

Активация на акаунт