Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 344
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Winterfell
Здравейте отново   bouquet

От 1 седмица синът ми е в ново училище. Преместих го моментално
Първия ден стоя и на занималнята-писал е, пробвал се е да всява смут, но е бил отрязан от госпожата. Не е излизал изобщо от стаята. Следващите дни горе-долу и те така, понякога отказвал да пише.
Според новата му класна, учителката по занималня, госпожите от детската градина и психоложката, която посетихме вчера не е хиперактивен. Има дефицит на вниманието и поведенчески проблеми, но са поправими с малко работа.
Меко казано съм разочарована от първото училище  Confused Просто нямам думи  #2gunfire
Имаме записан час за 24.10 при Д-р Янева- в Център по детски болести, от Александровска там ни препратиха. Ще видим и тя какво ще каже. За сега ще посещава психоложката, при която бяхме вчера.

# 1 321
  • 1st floor
Синът ми вече е шести клас и хиперактивността доста намаля. Спря вечното тичане и размахване на ръцете, когато ходи. Сега остана дефицита на внимание, изразен като разсеяност. Често губи неща, забравя да свърши нещо, което съм напомнила сто пъти, забравя си уроците. Единственото, което не забравя са електронните игри на телефона и на компютъра. Сложила съм пароли и вечно се разправяме, че ще играе, когато е научил и е свършил всичко останало.
С ученето сме до под кривата круша. Вечно забравя или се прави, че забравя, уроци, домашни и пр. А това доведе до понижаване на успеха, защото материалът в по-горните класове вече е по-труден и не става само с разтегляне на лафове от обща култура. Определено затъва по разказвателните предмети.  Tired
Мисля пак да почна да давам рибено масло. Какво друго бихте препоръчали?

# 1 322
   НеПоКоРнА, aз давам ЕСКИМО/ мисля, че му помага / давала съм и  сироп МЕНТАТ / на Хималая /,но той е на 5 и все още на градина.Давала съм и КИНДИНОРМ също според мен дава резултат след около 2-3 седмици прием. В по-предните теми мисля, че за толкова голямо детенце,което трябва да усвоява толкова много материал се препоръчваше сироп Брейн Бустър /дано не греша името/

# 1 323
Момичета, здравейте.
Моето момче, което е на 7.5 години пие вече 5 месеца "Брейн Бустер", който много помага за концентрацията, но го прави повече хиперактивен. Някакви коментари за "LTO3" ?(Само една майка от София е писала, друг пробвал ли е?) Препоръчайте нещо за хиперактивността? От "Киндинорм" няма никакъв ефект.Прочетох за L-карнозин и сироп "Алора". Дайте мнения, моля.Синът ми е в първи клас и е едва 17 килограма.Скоро бяхме на лекарска комисия, които препоръчаха като постигнем тегло поне 21 килограма да пробваме "Концерта". Със ЛКК сме-диагноза "Нарушение активността на вниманието и хиперактивност".
Поздрави!

# 1 324
Пробвалили сте Седивитакс,сиропче. Ако не сте го опитайте. Малкия го пие почти от 3 седмици и ефект видях веднага. Преди цяла нощ се мяташе в леглото,събуждаше се по 100 пъти,ставаше в 4,в 5 сутринта. Изписано ни е 5мл. сутрин, 10мл. вечер. Аз давам само вечер обаче.

# 1 325
Пробвалили сте Седивитакс,сиропче. Ако не сте го опитайте. Малкия го пие почти от 3 седмици и ефект видях веднага. Преди цяла нощ се мяташе в леглото,събуждаше се по 100 пъти,ставаше в 4,в 5 сутринта. Изписано ни е 5мл. сутрин, 10мл. вечер. Аз давам само вечер обаче.

Нашият няма проблем със съня.Спи спокойно.Този сироп няма ли да го прави вял през деня, да му притъпява сетивата, да го унася?За хиперактивност ли ви го изписаха или за тревожност и раздразнителност?

# 1 326
И за двете. Хиперактивен е, с много лош сън. Пробвали сме и капките на Бах,и Киндинорм и никакъв ефект. С този сироп се преродих, вечер си се наспива, през деня пак си куфее порядъчно, но реших да не му давам сутришната доза, защото му давам и друг сироп,да не става миш-маш.

# 1 327
  • 1st floor
   НеПоКоРнА, aз давам ЕСКИМО/ мисля, че му помага / давала съм и  сироп МЕНТАТ / на Хималая /,но той е на 5 и все още на градина.Давала съм и КИНДИНОРМ също според мен дава резултат след около 2-3 седмици прием. В по-предните теми мисля, че за толкова голямо детенце,което трябва да усвоява толкова много материал се препоръчваше сироп Брейн Бустър /дано не греша името/

Благодаря! Hug

# 1 328
И за двете. Хиперактивен е, с много лош сън. Пробвали сме и капките на Бах,и Киндинорм и никакъв ефект. С този сироп се преродих, вечер си се наспива, през деня пак си куфее порядъчно, но реших да не му давам сутришната доза, защото му давам и друг сироп,да не става миш-маш.
  Искрено благодаря за коректния отговор.Жалко, че няма други мнения.Със сигурност ще го давам и аз само вечер.Целта ми е да е по-спокоен сутрин в училище.Със социален асистент сме във часовете.Два пъти в седмицата по един час работим със ресурсен учител.На занималня не ходим.Следобедите сме у дома или на занимания при специалисти.

Ако има майки от Варна, моля да се свържат с мен на лични да обменяме опит.Тук също бих отговаряла на всякакви въпроси, стига да съм полезна.
  Поздрави!

# 1 329
Нека някой пробвал "LTO3" да напише мнението си.

# 1 330
  • София
Да дам още една препоръка за Седивитакс и подобряване на съня. И при моето дете действа, а и при мен. От 2-3 години го имаме в къщи постоянно, давам го само при някакво неспокойствие.

Иначе за концентрация на детето давам Мореплаватели фокус формула и течен ДМЕА. Миналите години имаше ефект, но напоследък ми казва, че и се доспива от тях, може да не си доспива. На мен ми действат ободряващо и концентриращо. Аз давам когато се сетя, но обикновено по това време като понатегнат уроците се сещам.

А тези дни си бях купила био конопено семе мляно и като го ям с кисело мляко получавам пак ободрение, може и то да действа на концентрацията. Не съм го давала на детето, мисля, че не си пада по такива вкусове, но обмислям да пробвам..

# 1 331
  • Пловдив
Миналата година бях почнала да му давам ДМАЕ, но ресурсната се оплака, че "усещала" неблагоприятно поведение, и го спрях. Не превъзбужда ли, Танче? Защото аз сега давам доста добавки, не знам, дали имат ефект, но не ги спрем, просто защото ме е страх от регрес. Давам ГАБА, л-карнозин, витамин б5, лицитин, витамини, когато се сетя, калций магнезий и цинк в една таблетка и Омега. Като забравя дал сутринта давах, решавам че пропускаме следобед някоя от тях, защото ме е страх да не стане много. ДМАЕ то ми е още в срок на годност. Ще пробвам пак да дам. И ментат съм давала, не му влияеше отрицателно, но и голяма промяна не видях.

# 1 332
  • София
НеПоКоРнА, ако имаш възможност, запиши го на частни индивидуални уроци. И без това му предстои кандидатстване догодина, ще си помогнете.
Моето дете миналата година ходеше при една начална учителка. Като я подхванеше, един час няма мърдане. За съжаление, вече не можем да ползваме услугите на миналогодишната госпожа и все още търся друг учител от района.

# 1 333
  • София
Какъв сироп давате сутрин?
На мен ми е нужно нещо да я успокоява, а не за концентрация.

# 1 334
  • 1st floor
НеПоКоРнА, ако имаш възможност, запиши го на частни индивидуални уроци. И без това му предстои кандидатстване догодина, ще си помогнете.
Моето дете миналата година ходеше при една начална учителка. Като я подхванеше, един час няма мърдане. За съжаление, вече не можем да ползваме услугите на миналогодишната госпожа и все още търся друг учител от района.

Записан е на математика, БЕЛ и английски. Това са ми възможностите. Реално знае теорията, но прави тъпи грешки от сорта на 1 плюс 1 е равно на три.  Tired Или пък не му стига времето за да приключи с теста...

Общи условия

Активация на акаунт