Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 338
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 335

mama mariana ,кои са комбинираните таблетки с магнезии , който ползвате ?

# 1 336
Да дам още една препоръка за Седивитакс и подобряване на съня. И при моето дете действа, а и при мен. От 2-3 години го имаме в къщи постоянно, давам го само при някакво неспокойствие.

Благодаря. Simple Smile А сутрин давате ли? Или само вечер? По каква схема го приемате?

...Давам ГАБА, л-карнозин, витамин б5, лицитин, витамини, когато се сетя, калций магнезий и цинк в една таблетка и Омега. Като забравя дал сутринта давах, решавам че пропускаме следобед някоя от тях, защото ме е страх да не стане много. ДМАЕ то ми е още в срок на годност. Ще пробвам пак да дам. И ментат съм давала, не му влияеше отрицателно, но и голяма промяна не видях.

ГАБА и L-карнозин по каква схема ги давате? И с каква продължителност вече?...Нашето момче от ден на ден става все по-хиперактивен... Sad От петгодишен започна все-повече и повече да не стои на едно място  Sad

# 1 337
  • Пловдив

Цитат
ГАБА и L-карнозин по каква схема ги давате? И с каква продължителност вече?...Нашето момче от ден на ден става все по-хиперактивен... Sad От петгодишен започна все-повече и повече да не стои на едно място  Sad
Схемата мия даде друга майка, на нея кой и я е дал, не знам. Габата се почва с малки дози. Под три години дозата е 250 до 500 мг.три пъти дневно. От 4-6 годишна възраст дозировката е 500-1000 мг три пъти дневно. Над 7 години - три приема по 1000 мг. Достигането на милиграмите по тази схема се прави по следния начин. Два дни пие само вечер по 250 мг. След два дни включвате на обях 250 и вечер 250, след още 2 дни- вече сутрин обяд и вечер по 250 мг. После обедните стават 500 Итака, докато стигнете милиграмите за възрастта. Това е много неудобно, защото трябва да си поръча човек различни дозировка. Аз да си призная сутрин не дава, защото той не обича да закусва и ме е страх да не го заболи корем като пие добавки на гладно. Така че моята дозировка е 2х1000. Л карнозина давам веднъж от 500 - не знам дали е достатъчно. Но за него чух от един баща в барокамерата, те живеят в Америка и там л карнозин изписват май стандартно на деца със затруднения.
Georgia191 в момента имам на jemieson и дава от него, но не всеки ден, тъй като е за възрастни и той. Цинкът е 16,66 мг., Магнезия 166 мг, калция 333 мг. Но съм давала и обикновен Магнерич. Всъщност за цинка - в сайта на ихерб, като се зададе някакво състояние, излизат препоръчаните продукти. За ХАДК, основно препарати с цинк и фосфатидилсерин(по спомен).

# 1 338
Здравейте!
Някой от вас пробвал ли е метод ,,TOMATIS'' за лечение на хипер активност и дефицит на вниманието.

# 1 339
Какво ще кажете за ГАБА? Давали ли сте?Има ли някакъв ефект?

# 1 340
 Да.... разбирам ,че тук не пишат родители ,които имат хиперактивни деца. И по -важното - ЗА ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ! Не трябва да се говори!Особенно ,ако детето е по-голямо!

# 1 341
  • София/Севлиево
Ние давахме ГАБА но нямаше никакъв ефект...

# 1 342
  • София
Да.... разбирам ,че тук не пишат родители ,които имат хиперактивни деца. И по -важното - ЗА ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ! Не трябва да се говори!Особенно ,ако детето е по-голямо!
Не ви разбирам.
Моето дете е диагностицирано с хиперактивност.

А сега се обръщам с молба към родителите,чиито деца са приемали или сега приемат Концерта.
Ако може да опишете влияе ли това лекарство на поведението, децата успокояват ли се от него или само подпомага концентрацията?
Вече съм напълно отчаяна и не зная какво да предприема.
С всеки ден положението се влошава.
Изкарва час или два в училище и като й доскуче, започва да се развлича, като тормози другите деца. Вдига шум и прави какви ли не магарии, за да я гледат всички.
Ако не я бях виждала колко е състрадателна към животни, щях да си мисля, че има психопатски наклонности.
Вече сериозно се замислям дали да не я преместя в помощно училище. Поне да я социализират.

# 1 343
  • София/Севлиево
И концерта пробвахме,също нямаше ефект...Напоследък е по-спокоен,даваме си ДМГ и омега и това е.

# 1 344
Концерта не даваме вече, тъй като детето съвсем спря да се храни и да спи.
Поведението на детето в училище се коригира, когато баща му напусна работа и тръгна с него на училище. Стоеше с него в часовете и работеха заедно. Резултатът дойде още на втория месец. Не казвам, че ни е било леко, живяхме четирима души с моята заплата много дълго време. Но след две годинипълен контрол от наша страна в училище и постоянно присъствие с него в часовете, детето е с безупречна дисциплина в часовете. Хиперактивността премина и сега най-големият проблем е дефицитът на внимание, но нещата при него са свързани с обучителните затруднения, така че работим вече само в таи посока.

Абсолютно съм убедена, че това е решението при хиперактивните деца. Изцяло е в ръцете на родителите, въпросът е на какви лишения са готови да се подложат. Не съжалявам нито за секунда за това, на което се подложихме ние, беше тежко, защото финансовият удар беше огромен, но за детето беше грандиозна стъпка напред и ако се налага, пак ще го направим.

# 1 345
  • София/Севлиево
Би ли споделила за кое училище става на въпрос.В началото и мен ме пускаха с детето в час,но само първите две седмици.Сега седя в коридора,но ефекта далеч не е същия...

# 1 346
  • София
Директорката на нашето училище не би ме допуснала в часовете.
Около нас всички училища се водят "елитни" и нямам шанс да я преместя в друго училище.
Лично за мен ще е по-лесно да бъда в клас вместо да обикалям около училище.
В момента не работя и за два месеца (от началото на учебната година до сега) стопих всички резерви.
Бащата го мързи да се вдигне да види детето дори веднъж на месец. Максималното време, което е издържал да стои с нея е 1 час и не мога да разчитам да издържи дори ден в училище.
При грижовен баща не би ми било проблем да работя и да издържам и трима ни.

# 1 347
Здравейте момичета.Ние имаме син на 5 години. Ходи на градина.Трудностите са много хиперактивен с дефицит на вниманието. Трудно проговаря. Използва само думи. Не ги свързва в изречение. Пробвала съм какви ли не сиропи добавки. Аминокиселини. За нервната система успокояващи. Нищо не е с този ,,Уау,, ефект който ни се иска. Има и известна агресия която също ме тревожи. Живота ни направо се преобърна за тези години. Незнам какво ме чака още.

# 1 348
  • София
Здравей, Ради!
Виждам, че си нова във форума и те приветствам с добре дошла!
За да не изпаднете в моето положение, ви съветвам още от сега да действате и да си уредите документи за СОП. С наличните документи настоявайте още от предучилищна да започне работа с ресурсен учител. Имате право (това ми го обясни една ресурсна) ресурсният учител да влиза заедно с детето в часовете, за да се интегрира в групата.
В детските градини обикновено госпожите са некомпетентни по въпроса (с редки изключение) и не разчитайте на тях да ви информират какви възможности имате.
Пожелавам Ви успех!

# 1 349
Здравейте всички,
Записвам се при вас. След повече от две години ходене по мъките миналия месец поставиха на дъщеря ми диагноза Хиперкинетично разстройство на поведението, импулсивен тип. На 6г е, от две години ходи на детска градина, вече е 4-та група. Минахме обследването за ресурсно подпомагане и сега чакам включване - ресурсен, логопед, психолог. От около два месеца давам редовно Алора и Седивитакс и определено е по-спокойна, учителките последните 2-3 седмици споделят, че е по-концентрирана и се стреми да довърщва задачите. Вчера имаха тържество и не изглеждаше толкова объркана и "изгубена" както преди. Надявам се ресурсния да навакса изоставането и да я подготви за първи клас. Ще се боря да я приемат в единствената паралелка с първи чужд руски, за съжаление е в елитно училище, но поне ще борим английския чак в 4-5 клас, като има вече някаква основа на кирилица. Имат ли децата със СОП предимство при записване в училище, например допълнителни бройки?

Ради, ако имаш епикриза занеси я в градината и поискай заявление за подкрепа. Ще ви извикат пред комисия от ресурсния център и ще започнат работа с детето. ние започнахме с логопед още на 3,9г - тогава започна да прави изречения. Все още граматиката ни куца, имаме да изчистваме и шипящите /ш, ч/, но определено говори много и няма проблем да я разбират. Запиши детето на спорт и танци в градината - добре им се отразява. И още нещо - имаш право на ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт